Американска пролет

• Креатор на темата Креатор на темата Vanlok
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека овие протести се изолирани и неоправдани, немаат основа за вакви испади.
Ако си способен во Америка ќе успееш, без разлика дали си црн, бел, жолт, доказ им е тој погоре наведениот.

Па зашто ондак ние сме приморани да плаќаме 25% рамковни да јадат леб од буџетските пари. Зашто не не оставија и кај нас да биде ако си способен да успееш. Ако се способни и 90% нека бидат рамковни. Ич нема да ми е криво.

Па зашто ондак ние сме приморани да плаќаме 25% рамковни да јадат леб од буџетските пари. Зашто не не оставија и кај нас да биде ако си способен да успееш. Ако се способни и 90% нека бидат рамковни. Ич нема да ми е криво.
Затоа што живееме во криминална држава водена од криминалци, а не во Америка.

Eте ти гледаш, сега @Makaron ни објасни зошто ние имаме рамковен и рамковни... а зошто Мјурика нема. Пошто кај нас нема демокрација, а таму имало и државата таму не била водена од криминалци.

Затоа што живееме во криминална држава водена од криминалци, а не во Америка.

Toa е точно, ама тие криминалци не беа тие што во 2001 решија место нас што е демократија а што не. И кој е обесправен кој не. Многу добро знаеме чија подршка донесе терористи во собрание на една самостојна суверена држава.
Америка во лексикон треба да стои како синоним за лицемерие. Сите туѓи дворови ги средуваат, на сите им држаат лекции што треба да прават во секоја манџа се запршка па не им останува време својот двор да си го средат.

Toa е точно, ама тие криминалци не беа тие што во 2001 решија место нас што е демократија а што не. И кој е обесправен кој не. Многу добро знаеме чија подршка донесе терористи во собрание на една самостојна суверена држава.
Америка во лексикон треба да стои како синоним за лицемерие. Сите туѓи дворови ги средуваат, на сите им држаат лекции што треба да прават во секоја манџа се запршка па не им останува време својот двор да си го средат.
Како најголема економија во светот задолжена е да интервенира и да помага на неспособните.
Кој ни е крив што политичарите наши ја продадоја државата.

Nesomneno rasizmot vo Amerika pustil tolkavi korenja poradi sto i den denes verojatno postoi istiot i se osekaat negovite posledici, fakt e istotaka deka crncite vo USA mozebi gi uzivaat site prava isto kako i belcite no sepak nivniot izbor se sveduva voglavno na rabota za niska plata, vojska ili kriminal(zosto, kako, tolkuvajte sami), no sepak za da otkrieme kade se krie zajakot, treba da se prasame koj go poseduva mnozinstvoto kapital vo Amerika, zosto policijata se poveke nalikuva na vojska i komu mu sluzi istata-na narodot ili na interesite na vladeackata klasa, koja e razlikata pomegu slucuvanjata aktuelni i tie vo Hong Kong na primer, zosto Amerika si zema za pravo da im deli lekcii na Kinezite kako da se postavat kon situacijata koga i samite se polosi vo toj pogled. Odvratna e vakvata dvolicnost i samobendisanost deka se poseben narod, citaj superioren, nadreden nad drugite, kako sto izjavi Obama himself. Vistinata e nekade na sredina, nit crncite mozebi ne se cvekinja, uste pomalku se pototalitarnata vlast vo Amerika.

Како најголема економија во светот задолжена е да интервенира и да помага на неспособните.

Хахаха... наивноста е јака во овој. :rolleyes:

Што сакаш подобар доказ од тебе, зошто демократијата не само што е невозможна, туку е и непожелна. Кој при здрав разум побогу, би сакал неука и наивна раја да „одлучува„ за есенцијалните работи??

Ајде кажи каде и кој тоа виделе добро, таму каде САД интервенирале.

Сите што не ја разбираат "демократијата" и лицемерието на САД би требало да ја проучат нивната историја од Втората Светска наваму или да ја изгледаат документарната серија на Оливер Стоун на оваа тема The Untold History of The United States

Знам што се случило кога не интервенирале во Руанда.

fakt e istotaka deka crncite vo USA mozebi gi uzivaat site prava isto kako i belcite no sepak nivniot izbor se sveduva voglavno na rabota za niska plata, vojska ili kriminal(zosto, kako, tolkuvajte sami),

:facepalm:

Барак Обама - претседател - црнец.
Ерик Холдер - државен обвинител - црнец.
Моментално 7-8 генерали се црнци. (Лојд Остин, Дарен МекДу)
Кондолиза Рајс - поранешен држвен секретар итн.

Тоа што САД си дозволува да ни кажува како да биде тука, е затоа што ние не можеме да имаме држава ако не е така.

Не знам колку пати треба да го кажам ова, АМА ДА НЕ ИНТЕРВЕНИРАА АМЕРИВЕ ВО МАКЕДОНИЈА, И ТОА НЕКОЛКУ ПАТИ, НИЕ НЕМАШЕ ДА ИМАМЕ ДРЖАВА.

Толку не бива.

:facepalm:

Барак Обама - претседател - црнец.
Ерик Холдер - државен обвинител - црнец.
Моментално 7-8 генерали се црнци. (Лојд Остин, Дарен МекДу)
Кондолиза Рајс - поранешен држвен секретар итн.
Затоа браќава бараа нивни претседател хаха и не обвунуваат нас и србите за расизам. :D

@iksimkd
Интересни се документарците од О. Стоун, но сепак не задираат во најважното: владеачката класа на олигарси.

Иначе за неуките (а многу ги има) еве кратка листа на воени интервенции, листа која говори за „мирољубивоста и добронамерсноста„ на САД:
http://academic.evergreen.edu/g/grossmaz/interventions.html

@Makaron многу работи не знаеш, како на пример дека најголемиот дел од судирите во Африка се прокси војни меѓу САД и други големи сили, како Кина. Дап, таму САД директно финансира (и контролира) една од страните... (исто како со Албанците на Балканот).

... za da otkrieme kade se krie zajakot, treba da se prasame koj go poseduva mnozinstvoto kapital vo Amerika, zosto policijata se poveke nalikuva na vojska i komu mu sluzi istata-na narodot ili na interesite na vladeackata klasa...
...
Vistinata e nekade na sredina, nit crncite mozebi ne se cvekinja, uste pomalku se pototalitarnata vlast vo Amerika.
Ах, барач на вистината во морето збунети и хипнотизирани... Очекувај бараж од заглупувачки реплики од дежурните во локалните невладини организации.[DOUBLEPOST=1417040823][/DOUBLEPOST]Еве ти подолу пример за дефетистички и полтронски петтоколонаш.
Ваквите треба право во гулаг на дестина години превоспитување, а не да шират дефетизам и да го спуштаат моралот.

Тоа што САД си дозволува да ни кажува како да биде тука, е затоа што ние не можеме да имаме држава ако не е така.

Не знам колку пати треба да го кажам ова, АМА ДА НЕ ИНТЕРВЕНИРАА АМЕРИВЕ ВО МАКЕДОНИЈА, И ТОА НЕКОЛКУ ПАТИ, НИЕ НЕМАШЕ ДА ИМАМЕ ДРЖАВА.

Толку не бива.

^ Не мешај теории на заговор.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Фан Клуб: Вардар
Не само што страната на фејсбук е златна, таа е и единствена верифицирана и меродавна. ФФМ денес ги тагнува сите екипи кои ќе играат Европа и го прави тоа на таа страна на Вардар, Ла Фиора го најавува натпреварот со нас и го тагнува на таа...
Соживотот во Македонија
Племето краде струја, краде вода, не плаќаат сметки, сечат и палат шуми, фрлаат ѓубре на секаде, милион диви депонии во нивните средини, го палат ѓубрето смрди корне, ние сите тоа го дишиме. Не вадат градежни дозволи, градат каде ќе стигнат, не...
Back
На врв Bottom