Volvo

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување
NIppI напиша:
можеби и не изгледал толку 'убаво' на почетокот,али пак бил продаван(претпоставувам),колата треба да одговара на другите перформанси и на комотноста а не на изглед,иако прво што гледаш е тоа :jaj:
Волво рокс мај сокс!
бтв Гижо супер ти е колата во потпис,мене ми се свиѓа!ај сеа мавајте ме со креди :Р

Фајн де, не реков за нигде е, реков hurts my eyes значи шо да праам, одвратно ми е...а за перформанси не се бунам воопшто;)

Goddess of Chaos напиша:
Фајн де, не реков за нигде е, реков hurts my eyes значи шо да праам, одвратно ми е...а за перформанси не се бунам воопшто;)
не мислев на тебе де :helou:

Volvo 142

060.jpg

и ова е добро на око

Volvo 164

260.jpg

195.jpg

Do skoro edna 164 ми се моташе пред очи, во Струмица, каросериски здрава, машински неможев да осетам, оти ауспух скоро и да немаше, па бучеше како хеликоптер, општо во некоја состојба неодржувана...
Изгледа ограда е веќе направена...Штета

И во БТ кај мене пред зграда се вртеше еден Volvo 144 од 1974 година...брчеше на 100км...издувот директно од моторот изглевуше :)

vm144bj73foto.jpg

А преф 10 години еден комшија продаде ваков темно зелен во СОВРШЕНА состојба...и купи Lada Samara со тие пари...мислам уште е во добра состојба го возеа едно време!

Мене лично новиве S серии ми се свиѓаат и надворешно и тоа МНОГУ!
Особено S80,па и помалите 60 и 40 не се лоши.За перформанси и безбедност не праам муабет.
Иначе постарите модели се многу коцкасти,на изглед не баш привлечни-ама волво си е волво!!!

Не знам јас не сум нешто посебно одушевен од швеѓанецов, со оглед на тоа дека веќе не се водечки во безбедност. Јас си останувам на германците, можеби ради убав облик по некој италијанец, или евентуално само еден до два јапанци.

Гижо напиша:
на вакво вчера налетав

Volvo 740 gl

7401.jpg

eve go moeto volvo 740 turbo intercooler "fully loaded"

mi225ie8.jpg

mi223jw3.jpg

mi222rl9.jpg

dscn3212ff9.jpg

Engine:B230FT, 2.3 litre, 8valves, OHC, VX3 cam, 4 cylindre, 531 cylindre-head, Garret T03/4 turbocharger, 5th fuelinjector with Hestec control-unit, +195 bhp/350Nm, dumpvalve, electric coolingfan, Jamex freeflow airfilter, Turbo-Tech tuningchip with adjustable boostpressure, 3" turbo downpipe, JT SuperFlow 3" exhaust with dual tips

Transmission:M46 4-speed with overdrive, reinforced clutch from SAMSuspension:lowering -40mm with Jamex coils, Bilstein Sport shockabsorbers, strutbrace front from SAMWheels:MAK 8Jx18" wheels with Good Year Eagle 225/40ZR18 tyres Interior:a-pillar mounted boostgauge, Momo Tech1 steeringwheel, SAM alu-look interiorkit, fire-extinguisher, a/c, powersteering, cruise-control, competition audio-install, elec.sunroof, all windows elec.operated, Cobra caralarm, etc.Exterior:original 740 front aircollectors in frontfenders, frontsplitter, de-badged, bodykit, front foglights, headlightwipers removed, modified frontgrille, clear front- & sideblinkers, Philips Premium headlightbulbs, painted Volvo Polar White 189-2Performance:0-100 km/h in ± 6.0 secs, topspeed +240 km/h

можно е тоа да сум го видел :))))

денес приметив Волво од 1977 се продава за 1200 евра, со плински уред. Вреди ли?

Што модел? 262? 245?

Секоја кола вреди за тие пари ...зависи каква состојба е предимно лимаријата, моторот ќе се поправи, лимаријата е скапа!

Limarijata na pogled ne beше нешто посебно, се гледаше дека е стара, ама и дека е зачувана до некој степен

Гижо, се гледа не дали сјае, туку дали е изгниена. Посебно оддоле, прагови, состојбата на шасијата...Ова, она...

Точно...подобро да е „уморена” фарбата, ама да е прва фарба. Знаеш вистински со што си имаш работа. ако е префарбана, е знак дека некогаш е чукната, или ако е некој ентузијаст (кој веднаш се познава) тогаш и да е фарбана не е страшно. Тој што си го сакал автомобилот сигурно не го фарбал да покрие маани!

volvo mnogu jaka masina a posebno toj najnoviot dzip sto im je

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom