Кафе машини

ferdzo(hacker) :)

Македонче
Член од
19 април 2013
Мислења
115
Поени од реакции
14
Локација
Монастири
Друагр ми сака да отвара кафич и ми рече да се распрашам шо како.И јас гледав на интернет и други шо прашав викат поголем притисок да има ова она.Па дај кажете шо како шо треба како треба од каде можи во соседството да се земат.

Друагр ми сака да отвара кафич и ми рече да се распрашам шо како.И јас гледав на интернет и други шо прашав викат поголем притисок да има ова она.Па дај кажете шо како шо треба како треба од каде можи во соседството да се земат.

Кимбо
Кафемати
Миасервис

Инаку Бугарија ти е мајка за овие работи ако мислиш од соседството.

профи кафе машини 1
профи кафе машини 2
профи кафе машини 3

итн итн

А некој да препорача за домашна употреба,не многу скап апарат,што ќе прави пена и ќе прима секакво кафе,значи не да си ограничен како со долчето,за еспресо и по можност да прави и макијато ??

А некој да препорача за домашна употреба,не многу скап апарат,што ќе прави пена и ќе прима секакво кафе,значи не да си ограничен како со долчето,за еспресо и по можност да прави и макијато ??

види тука и тука.. има и ефтини и поскапи..

Моја препорака Philips hd 8323/09

Од прилика 6500-7500 е просечна цена на кафемат што ке трае и што внатрешноста му е изградена од инокс. Без 'рѓа без вкус и мирис на железо како што е случај кај неото по само 6 месеци работа.

За во кафич ти треба профи апарат. Заеби ти овие автоматскиве срања. Барај Faema или Cimballi, како за почеток, со две глави, 2 стимера и еден чајник, не ти треба повеќе. Тоа се најдобрите италијански марки кои кај нас можеш да ги најдеш.

За во кафиќ се земвит профи апарат, последно нешто шо сакаш е да служиш помија место кафе.
Ако веќе го тера кафиќот ко шо требит, ако е така шо годе фушарајски мојт и макијато во ѓезве да прајт.
Претежно знам дека овие ЛавАза и други компании со кафе ако се договориш ти даваат тие апарат на користење.

http://www.kafemati.com.mk/
И нека не штеди на кафето, кисело кафе никој не пие :P
Да ама овие освен тоа Saeco со 2 глави ниеден друг не им е профи, ко за по дома се тие за 5-10 кафиња. За во кафич потребна е машина што ке прави 1000-1500 кафиња дневно.

Јас не ке го прам другари ми за кафинјата и ќе му кажав дека никој не пие кисело кафе :P:P:P

Дали некој го купил машинчево да сподели искуство? знам дека користи само свои капсули и дека излегува доста поскапо пресметано по парче.

Дали некој го купил машинчево да сподели искуство? знам дека користи само свои капсули и дека излегува доста поскапо пресметано по парче.

Јас.
Сега имаш акции во Веро на кафињата ( на некои ), 2+1 гратис ( со 16 кафиња во кутија ).

Капучиното и лате се поскапи дека се по 8 внатре ама секако од тие не зимам, слабо ми е кафето.

Многу е едноставен за користење и кафето е убаво.

А има машина што можеш да и ставиш какво сакаш кафе ? односно да не те ограничува на еден бренд ? ако може линк...и да праи еспрессо и макијато,со пена(пошто слушнав дека некој не праеле пена?)

За пена ти треба посебен дел за под притисок. Домашните кафемати го немаат тој дел.
Макијато е еспресо со млеко значи секој ќе го прави тоа.

А кафемати што работат на кафе во зрна имаш на Филипс и се од 8000-25000 подобрите.
Битно е што повеќе барели, толку појак притисок и поубаво кафе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom