свати
свати
свати
свати
свати
свати
Ај ти сеа за рака со детето и у понеделник на школо, посебно ако тој ден има Македонски јазик и литература.
Во меѓувреме...
Он-топик:
Многу бе нежни мајка му стара, ја не знам во какви средини сте растеле, во основно се знаеше ако забушаваш - нема компјутер (додуше ја у 6-то го добив првиот компјутер), нема пари за флипери и Плејстешн, нема излегување. Откако ставивме интернет (од оној преку поштата)
при почеток на седмо, ми се закануваа дека нема да плаќаат за телефон, а со тоа и за интернет. Се дешавало и да си го најдам компјутерот без модем внатре (од оние 56k што беа)

.
Мобилни тогаш не беа нешто до толку зависно како сеа, се можеше и без нив. Али ова се ептен ретки случки, не бев до толку забушант. Интересно беше откако ставивме кабелски интернет во прва или втора средно, еден месец немав интернет пошто не платија намерно, а тогаш баш беше хит да си на интернет почесто. После си ја решив маката со тоа што го навлеков стариот на Counter, после сам си ги плаќаше сметките.

До ден-денес уште игра
Кој што сака нека збори, според мене најефикасен начин во тие години за воспитување е награда - казна. Повеќе ќе му дојде само како казна пошто откако ќе се оправиш малку враќањето на тоа што ти е земано му доаѓа како награда. Тие глупости како Напрај ова, научи тоа - ќе ти купам она - ЈОК.