- Член од
- 24 април 2008
- Мислења
- 11.263
- Поени од реакции
- 12.987
Штом е твојата населба таму многу добро знаеш што мислам со вожњата. Доволно е еднаш да отидеш таму, за после тоа да почне да те боли qr за што се случува на другата страна. Јас лично имам многу роднини во Чаир и Топанско.
Во животот еднаш имам гласано, гласав за грујо и после тоа он ги помилува љочките. Од тогаш не гласам.
Како можам јас да дејствувам ајде кажи? Да се зачленам во партија и да им кажам таму дај да праиме држава...
Не ти се проблем обичните смртници во аеродром што не се способни да помогнат, грешката е кај 70% од населението во Македонија. Грешката е во власта и во опозицијата.
п.с имињата на училиштата не се сменети. Нелегално е сменета плочата со името...
Ова да не се случува со амин од грујо многу лесно ќе се реши. Најјако е што ни опозицијата не се замара со ова.
п.п.с Децата "навивачи" од фемили беа единствени што ислегоа на протести за децата од Бутел што ги егзекутираа љочките кај Смиљковско езеро, сам виде што ги снајде.
Најискрено те замолувам да не не сереш, стварно не е грешката у скопјаните што не се од Чаир.
Јас не нуждам, туку ги вадам фактите такви какви што се.
Никогаш не спомнав да се зачлениш во партија, па да се обидуваш да ги убедуваш партиските босови одвнатре како да постапуваат, туку да ги повикаш твоите аеродромци да ги тргнат настрана својот лажен патриотизам и национализам и да излезат заедно во одбрана на останатите Македонци.
Но поентата не е во тоа што мислам јас дека е потребно за подобро утре, туку што мислите ти и останатите Македонци дека е потребно за подобро утре.
Веќе ги имаме пвеводбениците за да ни попуваат што и како треба да правиме, но повеќе од очигледно е дека нивната пвеводба не резултира со позитивен исход за мнозинството Македонци, а камо ли па за сите Македонци.
Ете ти во пост #56 пример за тоа како народот се бори за своето.
Ако навистина сакаш да ги смениш работите кон подобро за сите Македонци, тогаш бујрум, придружи им се на стружани и кичевчани во нивната борба за враќање на старата територијална организација на локалната самоуправа, во спротивно, не реплицирај со изрази од типот "не с_ри", "како можам јас да дејствувам" и слични.
Многу ми е интересен македонскава нација.Све некој друг и е крив.
дуи бил крив,сдсм бил крив,Америка била крива,Европската унија била крива,Грција била крива и се така си ги редиме со ред кривците во овие години.
Веројатно порано не било до толку видливо,но денес знам дека до нас е работата.
Партијата си ја сакаме повеќе од државата.
Нека пропадне македонија.Кој се сеќира за неа?Битни се партиите да не пропаднат.овие двете.
Со години си ја крадеме земјата прво преку фабриките ги крадевме прво машините,потоа све што беше железо од нив однесовме во отпад,за на крај да почнеме да ги јадеме и sидовите кога не остана ништо друго.
Сега пак гледаме да си се бутнеме на некое работно место и да ни иде плата од 20-30000к денари.
Се разбира пред тоа треба да отидеме до штаб и да лижеме задници,да подржуваме бајрамовци и да му аплаудираме на митинзи,притоа не гледајќи да си го задржиме достоинството.
Оваа партија била против Грција,а пола членови им се бањат во Грчка.
Веројатно солта им е блага во Грција,па заради тоа одат
Читај ова погоре и ќе видите дека ниту во една наша соседна земја не се прави ова.
Ниту во Србија,ниту во Косово,ниту во Албанија,А за Грција и Бугарија и да не зборам
До нас е:
Да не ги вреѓаме за џабе Грците и Албанците
Чиста вистина !!!
Наместо да се борат за правда и подобар живот за сопствената нација, Македонците секогаш бараат дежурен виновник за нивните глупости.