Аронија, садници, расад, плод, сируп

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Ви го нудиме најквалитетниот органски вид на АРОНИЈА. Дојдете, проверете, пробајте. Први во Македонија почнавме да се занимаваме со овој бизнис, веќе 7 години успех. Штотуку почнавме сега со продажба на садници а исто така има останато плод и сируп за продавање.

Садник - 180ден.
Плод - 180ден./кг
Сируп - 500ден./кг

Контакт: 075/687-601

3.jpg aronija1.jpg aronija-sadnice_3.jpg urlqq.jpg 9ed0b1c8e8be8dc99b6e18800d04bfe8_view_l.jpg

Ви го нудиме најквалитетниот органски вид на АРОНИЈА. Дојдете, проверете, пробајте. Први во Македонија почнавме да се занимаваме со овој бизнис, веќе 7 години успех. Штотуку почнавме сега со продажба на садници а исто така има останато плод и сируп за продавање.

Садник - 180ден.
Плод - 180ден./кг
Сируп - 500ден./кг

Контакт: 075/687-601

Прегледај го приврзокот 106196 Прегледај го приврзокот 106197 Прегледај го приврзокот 106198 Прегледај го приврзокот 106199 Прегледај го приврзокот 106200
Што клима бара ова?

Што клима бара ова?
Отпорна е на зима и мраз па така преживува и на температури и до -47степени, затоа и ја нарекуваат сибирска боровница

Отпорна е на зима и мраз па така преживува и на температури и до -47степени, затоа и ја нарекуваат сибирска боровница
Ај штом си отворил тема, а и сакаш да продадеш некој расадник....како оди пласманот на плодот?
Овде ја давате или носите надвор негде?
Пазарот овде каков е.....заситен или не?
Чисто онака од твое гледиште на работите:)

Овде ја даваме да, имавме понуди и за надвор но сакаа огромни количини, го имаме во план и тоа. Иначе пазарот тука во Македонија почнува да се заситува да, но и до ден денес луѓето незнаат сеуште за што се работи и што е тоа аронија. Инаку вреди да пробаш, зависи од луѓе, од рекламација, квалитет.

Овде ја даваме да, имавме понуди и за надвор но сакаа огромни количини, го имаме во план и тоа. Иначе пазарот тука во Македонија почнува да се заситува да, но и до ден денес луѓето незнаат сеуште за што се работи и што е тоа аронија. Инаку вреди да пробаш, зависи од луѓе, од рекламација, квалитет.
Јас имам јадено сува аронија, ама некако не ме бендиса. Верувам дека свежи се повкусни и сирупот е исто така добар. Би сакал да пробам така посочно.

Сум пробал аронија тазе свежо и вкусот малку е горчлив и не ми пречи супер е инаку јас сакам кисели и горчливи ионака животот ми е таков :D

Eдна работа. Како ќе знаеме дека е органска?

Јас имам јадено сува аронија, ама некако не ме бендиса. Верувам дека свежи се повкусни и сирупот е исто така добар. Би сакал да пробам така посочно.

Па не е финтата да е вкусна, него да е корисна, шо прилично е.

Знам дека е непристојно прашањево ама стварно ме интересира.
Има живеачка од ова? Или само живуркање..?

Колку кила се бере од едно дрво? И колку време треба за садницата да стане плодна?

Има фирми што си вршат редовно откуп на аронијава или треба да се запотиш додека најдеш купци ? И каква е побарувачката на вода од аронијава, мора наводнување или..

Претпоставувам дека бара доста наводнување? Или грешам?
Ако не ти е проблем и не е тајна да ни кажеш колкав род од декар/хектар или која било површина се добива?
Дали успева на секоја земја?
Има ли пласман или треба сами да се снајдиме?

Благодарам

И јас порано јадев аронија,добра е и корисна.Како анти-оксиданс е.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom