Памперси за стоката

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
Нека му ја мислат македонските фармери (ако воопшто ги има) оти наскоро очекувајте по директива на ЕУ да македонската влада понизно прифати што и да и се наложи
Во Германија бар протестираа - ама македонецот игра како „ шупелките“ му свират -
Новите прописи на ЕУ - ригорозни евро закони за заштита на животната средина на кравите им се забрани обавување нужда на отворено:facepalm:

замислете само -колку храна јаде една крава дневно. зар има такви памперси кои би можеле да ја задржат таа огромна количина на го*на:гомце::гомце:??:pos::pos:

Ви смета ли нешто вам онаму каде живеете,работие,учите.
Што е тоа. Не се плашете кажете не ве присмотруваат и сл.
На некому му смета ова или она т.с.на секому му смета нешто.
Некому гласната музика од кафичите, некому миризот од скарата,
а на некој брзата градска вожња и поминување на црвено светло.
На комшиката и смета комшијата,а на комшијата - комшивката.
Богами на некој му смета и цела влада и Чаир и Топаана,
-------------------------------------
Па да почнам прв (затоа што вие тоа го баравте)
Ова ми смета од сликите,се работи за општина Аеродром,поточно
околу и во близина на пазарот позади трговски центар „Бисер“ но
по околните улици и булевари,ова може секојдневно да го нагазите,
и да дел од него однесете и дома,со чевлите а од нив и на душемето. (a go ima bogami sekade i pred gradinkite i skolite.....) . . :гомце::гомце::гомце:
:гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце:
ова ми смета и ова ќе го ставам и во темата за градоначалникот,
море и во Кајгана форум репортер,а и во слики од нашите улици,
ама еве нова тема за да прочитаме што им смета на граѓаните во
Делчево, Демир Хисар, Дебар и другите наши места во Македонија
--------------------------
EEEEEEEEEEE...КУЛ, далеку сме од ЕВРОПА, еве прочитај по овој мој стар пост.
најлоша е состојбата во Аеродром и Ново Лисиче(тука во близина има неколку кампови на наши граѓани РОМИ)на кој име главно превозно срество коњот и колата, а со нив заработуваат за својот беден живот.
Се сложувам дека треба некој закон за чистоќа да има.А овие да се научат да си ги собираат лајната од коњот,онаму каде ќе ги истресат.по улиците.

• Ми се допаѓа
Reactions: osa
Лоша е споредбата со Германија.
Таму секако нема серење на крави по минхенските или штудгардските улици. Таму законов за пелени ги спречува кравите да серат по малите места кај што се движат. У Германија секако кравиве не се движат по улиците на големите градови.
А кај нас проблемов со серење го има по улиците на поголемите градови (и Скопје). А надвор од умот е, во руралните средини да се бара ова да се применува.

Мене ако ме прашате, било како, надвор од умот е оваа мерка, али мене никој не ме прашува.

Прво памперс треба да си стави стоката што нон стоп сере дека ружи цветаат во државата.
Реално тие гомна се многу поштетни од гомната на обичната стока. Сериозно ја нарушуваат животната средина а исто така и психо физичко здравје на граѓаните. Стоката обично сере по телевизии и на брифинзи за разлика од германската стока што сере по ливади.
Исто мислам дека и за стоката во западна Македонија треба памперс.
Бидејќи кај нас врие од стока, што во собрание што во западна Македонија јас го подржувам овој закон.
Памперси за стоката,за да конечно се просеруваат со достоинство !

Последно уредено од модератор:
а и еве од каде ги црпат идеите ЕУ
од Кенија-:pos:
ама таму им пропадна обидот на властите да воведат пелени за магариња- поради големината на алатот- магарињата останаа без пелени , а и поради масовните протести- се одложи оваа владина мерка

_44003165_nappy203x250.jpg

http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/6902309.stm

What's next?:giggle:

• Ми се допаѓа
Reactions: osa
а чекајте, изметов од стоките не беше корисен за почвата како природно ѓубриво?

а чекајте, изметов од стоките не беше корисен за почвата како природно ѓубриво?

Не бе какво природно губре, сега си има вештачко, кој сака да се занимава со чистење на штали, па после да го чека да прегори, да го товара на трактор, па да го растовара по целата нива,
сега ќе си земе неколку вреќи, ем помалку ќе носи, ем помалку ќе работи.

И кравите да се капат еднаш неделно со лут сапун.

А памперс за нивниот измет?Или тие не можат да посерат колку шо ние мојме да чистиме?

а и еве од каде ги црпат идеите ЕУ
од Кенија-:pos:
ама таму им пропадна обидот на властите да воведат пелени за магариња- поради големината на алатот- магарињата останаа без пелени , а и поради масовните протести- се одложи оваа владина мерка

_44003165_nappy203x250.jpg

http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/6902309.stm

What's next?:giggle:
za goleminata na alatot nemozam da zboram za kaj nas ,seushte ne sum chula od sarma na shitel kolku iznesuva ,pa zatoa neznam dali ova ke im bide precka ,no sigurna sum deka masovni protesti protiv vladata kaj nas nema da ima taka da slobodno moze da ja donesat ovaa merka

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom