Книжарници...

• Креатор на темата Креатор на темата Nemiseverue
  • Време на започнување Време на започнување

Која книжарница ви е омилена...

• Вкупно гласачи
    102
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Да повториме, кои книжарници ви се омилени... секако и зошто?

Колку што ги имам посетено книжарнициве во Скопје,до сега по уреденост и снабденост ми се Три и Матица онака...нај нај книжари:)

ТРИ - Најмногу поради тоа што се официјални застапници на издавачката куќа TASCHEN

Икона - добар избор на компјутерска и англиска литература

Култура - Многу добри книги од наши автори, издадени во нивната издавачка куќа

Или-Или - поради изданијата на Темплум, добра белетристика преведена на македонски јазик по пристапни цени

Табернакул - филозофија, уметност, белетристика - све има!

Матица - е овде најмалку одам, најмногу застапена со бестселери, но мене тоа многу не ме интересира.

cyuk.jpg
Табернакул... тука едно време и слика имаше... ама сеа нема :)

Tri zas sekogas mozam da si najdam sve sto e momentalno hit.. a i mnogu se uslizni.. posebno vo objasnuvanje na sodrzinata na knigata:pos2:.. i matica.. sto znam zasto... najcesto niv gi posetuvam...a tabernakul striktno za "strucni knigi"

Матица имам картичка со попуст од таму:baeh:
Табернакул-според мене најдобро снабдена книжарница
Три-ретко ја посетувам а и многу дигаат цени

Мене највеќе од македонските книжарници ми се свиѓа Матица бидејки се најдобро снабдена со книги. Ама Оксфорд има подобри книги од било која наса книжара(зборам највеќе за СФ и авантури)

vo opcijata za glasanje stajte i opcija "ne e navedena".

Oti jas najcesto kupuvam od Tri, Toper i Matica.

мене Табернакул ми е најдобра книжарница (додека бев у Скопје). Сега Barnes and Noble затоа што стално имаат книги на попуст и можеш да си седнеш, да си пиеш кафе и да си читаш. Инаку, у последно време купуем книги преку интернет. Поевтини ми се

Просветно Дело книжарница е? Таа ми е омилена:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom