SEO за почетници

• Креатор на темата Креатор на темата templar55
  • Време на започнување Време на започнување
1.Значи нов (никогаш нерегистриран) домеин со добар PA и DA не постои, освен ако некој пред тоа не го користел. Ова е замка и не барајте такви домеини затоа што обично само морон би фрлил домеин со добар DA и PA. Таквите домејни се обично запуштаат поради тоа што се спамирани до смрт и имаат вештачки авторитет. Таквите домејни се веќе пенализирани од гугл и ова мора да се знае за да не одат парите во магла.
Обично домеин со висок DA и PA чини од 60-тина долари до илјадници долари.
2.Темата на блогот може да биде која сакаш ако знаеш дека луѓето претражуваат за тоа. Значи прво треба да истражиш што луѓето претражуваат во врска со таа тема и ти да оптимизираш сајтот врз основа на тоа што бараат.
Искрено парите се најлесното нешто. Треба само да оптимизираш и да имаш common sense во врска со тоа. Не можеш на сајт/блог за филмови да ставиш реклама за женски чевли. Не иде нели ? Ако имам сајт/блог за филмови би ставил реклама за Netflix. Порано peerfly.com работеа со Netflix ама мислам дека сега не се во партнерство. За да најдеш кој работи со Netflix напиши на гугл Netflix affiliate.

Едно прашање од овдека, помош за пребарување што бараат корисниците што сакаат да купат? . Може малце помош околу тоа? Бидејќи еве решив веќе да зимам домаин и да правам PBN кои ќе го популизираат тој сајт.Така треба или грешка сум?

Едно прашање од овдека, помош за пребарување што бараат корисниците што сакаат да купат? . Може малце помош околу тоа? Бидејќи еве решив веќе да зимам домаин и да правам PBN кои ќе го популизираат тој сајт.Така треба или грешка сум?
Еве бидејќи почнавме со garcinia cambogia ке продолжам со примери за неа само да ви биде полесно.
Keyword што продава... т.е. луѓе што купуваат, го пребаруваат следното :
1. Buy garcinia cambogia
2. Get garcinia cambogia
3. Cheap garcinia cambogia
4. Garcinia cambogia discount
5. Order garcinia cambogia... и ред други кои што имаат комерцијално значење.[DOUBLEPOST=1413284180][/DOUBLEPOST]
Полека со PBN... имаш 3000$ за фрлање ? Почетник и PBN се сигурно изгубени пари.

Еве бидејќи почнавме со garcinia cambogia ке продолжам со примери за неа само да ви биде полесно.
Keyword што продава... т.е. луѓе што купуваат, го пребаруваат следното :
1. Buy garcinia cambogia
2. Get garcinia cambogia
3. Cheap garcinia cambogia
4. Garcinia cambogia discount
5. Order garcinia cambogia... и ред други кои што имаат комерцијално значење.[DOUBLEPOST=1413284180][/DOUBLEPOST]
Полека со PBN... имаш 3000$ за фрлање ? Почетник и PBN се сигурно изгубени пари.

Кога мислев за PBN мислев да правам мрежа од бесплатни блогови, да ги натрупам со статиии (уникатни) од тоа што ќе го продавам пример..и на секој keyword да стаам редирект до главата страна каде што ќе ги продавам добрата од amazon?.Фактички, google го наоѓа тој блог..на блогот кликаат на тие keywords и добивам посетеност?

Кога мислев за PBN мислев да правам мрежа од бесплатни блогови, да ги натрупам со статиии (уникатни) од тоа што ќе го продавам пример..и на секој keyword да стаам редирект до главата страна каде што ќе ги продавам добрата од amazon?.Фактички, google го наоѓа тој блог..на блогот кликаат на тие keywords и добивам посетеност?
Мрежа од бесплатни блогови = web 2.0 ( бесплатни )
Приватни сајтови со голем авторитет = PBN ( изгор скапи, минимум 3000$ инвестиција )
Мислам дека еден член пред тоа убаво го појасни ова.[DOUBLEPOST=1413285625][/DOUBLEPOST]Џабе ви се линкови од web 2.0 доколку тие не се индексирани. Индексирање на линкови може да се постигне на следниот начин :
GSA SEO Indexer
http://onehourindexing.co/ ( кој лично го користам, ама малку е скап )
Да бидам појасен едноставно ги спамирате вашите блогови кои што веќе сте ги направиле, значи спам линкови кои можат да бидат купени на фивер за 5 долари/20 000 линкови до вашите блогови кое заедно во цената е вклучено и индексирање.
seo.jpg

Последно уредено од модератор:
Бравос за темата и ја гледам интернет заработка и за птц ми лафат -_-
Само уште некој да напише за цпа добро би било

btw
Се занимаваш со цпа?

http://www.bustaname.com

Еве алатка за пребарување домејни по keywords и шо е најбитно е редовно апдејтирана и во real time работи,

Sent from my iPhone using Tapatalk

http://www.bustaname.com

Еве алатка за пребарување домејни по keywords и шо е најбитно е редовно апдејтирана и во real time работи,

името на доменот не игра голема улога во ранкингот одамна ...

името на доменот не игра голема улога во ранкингот одамна ...

Колку и да не игра неможош да работиш со афилате за телефони со домен за торти

Името на домеин не игра улога во рангирање и тоа е точно. Пожелно е само да имате дел од keyword-от за да не ги збуните корисниците и јасно да знаат за што е вашиот сајт.
Еве уште една метода... малку е комплицирана ама со комбинација на првата што ја споменав, ранкингот ке се крене значително многу.
Ова е екстремна blackhat метода и тука постои поголем ризик за пенализирање од гугл. Иначе функционира како лудо!!!
metoda.jpg

Тоа би било се за денеска. Ке се вклучам кога можам. Ако има нешто нејасно поставете прашања. ( ама не во инбокс )

Името на домеин не игра улога во рангирање и тоа е точно. Пожелно е само да имате дел од keyword-от за да не ги збуните корисниците и јасно да знаат за што е вашиот сајт.
Еве уште една метода... малку е комплицирана ама со комбинација на првата што ја споменав, ранкингот ке се крене значително многу.
Ова е екстремна blackhat метода и тука постои поголем ризик за пенализирање од гугл. Иначе функционира како лудо!!!
metoda.jpg

Тоа би било се за денеска. Ке се вклучам кога можам. Ако има нешто нејасно поставете прашања. ( ама не во инбокс )
$60? DA и PA колку? Јас купувам со мин. DA - 20 и PA - 20

$60? DA и PA колку? Јас купувам со мин. DA - 20 и PA - 20
Минимално од 20 до 25 најмногу ( ако имаш среќа )... таквиот домеин брзо се продава и треба да бидеш прилично брз кога го купуваш. Мислам дека страната ја оставив неколку поста претходно.
Колку ги купуваш ?
Поентата е да има барем некаков DA и PA... со спамирање за месец дена дупло ке се покачи, ме разбираш ? Нема потреба да купуваш многу поскап домеин.

Минимално од 20 до 25 најмногу ( ако имаш среќа )... таквиот домеин брзо се продава и треба да бидеш прилично брз кога го купуваш. Мислам дека страната ја оставив неколку поста претходно.
Колку ги купуваш ?
имам моја метода за наоѓање домени ги плаќам по $15 (само регистрација за доменот плаќам), обично се ДА 20-30 а ПА 30+ чисти без спам без СЕО работено на нив

имам моја метода за наоѓање домени ги плаќам по $15 (само регистрација за доменот плаќам), обично се ДА 20-30 а ПА 30+ чисти без спам без СЕО работено на нив
Овие веќе имаат изградено неколку линкови и тоа прилично релевантни. Инаку обавезно проверувај дали е спамирано со нив.

Овие веќе имаат изградено неколку линкови и тоа прилично релевантни. Инаку обавезно проверувај дали е спамирано со нив.
обавезно ги проверувам и гледам да имаат .гов и .еду линкови :)

Кој е Чешелкоски ?
Еден типац кој држи курсеви за интернет маркетинг. Ги учи како да направат страна на Wordpress и како да постават AdSense. Тоа што го учат, не е ни 5% од ова што досега постиравме на темава. За тоа им напраќа 500 евра. Човекот бизнис си направил, а ние овие информации и совети ги даваме бесплатно, изџвакани. Да се надеваме дека има луѓе што ќе го ценат тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom