Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.280
Искрено, не го знам постовите на сунѓерот, не знам ни каде дискутира најмногу немам појма ни кои се негови ставови по некои прашања... мене ми беше поентата за квалитет на фотографија, овде на кајгана натпреварите се повеќе за разонода и можеби поттик да се заинтересираат форумџиите за фотографија од колку ловориките и славата која ја носи “победата“, победа на овој натпревар не носи никакви поени, пехари, апарати за домаќинство, плакети.... едноставно се дружиме и споделуваме фотографии. Ако го “заозбилиме“ натпреварот, значи прво да ставиме жири, пола од фотки ќе отпадне ради промашена тема, следна половина ради технички недостатоци и уште некоја од поглед на неинвентивност... али освен во екстремни случаеви сите пријавени одат на гласање, па победник дава нова тема , па ние сите воодушевени и возбудени ставаме нови слики.... а тоа дали некој победил ради лобирање, ради приатели ради тролање... ич не ми е гајле, за сериозни натпревари каде се гради фотографска каријера, си има и сериозни натпревари, каде жирито е од меѓународни мајстори на фотографија, каде само пријавувањето кошта 30-50 евра и каде само да ти примат фотка значи успех.... Така да не се оптоварувај многу и уживај во фотографирањетоLet 3, не е до моето видување на фотографијата, туку до инаетот на постовите на Боб е. Ете кога Лазар пиша дека не би учествувал, кога гласањето покажува дека треба да си „член кој треба да го живее животот“ за да тепаш на натпревари, кога еден тон троловаќа ќе се истури во теми кои не се во ЧДА. Јас не викам сега да се тргне боб од натпреваров, туку си кажувам лично мислење за одреден член кој суптилно ги руши повеќето дискусии. Може и грешам.