Натпревар #17 - Тема: Центар (гласање)

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување

Гласам за:

• Вкупно гласачи
    103
Статус
Затворена за нови мислења.
Let 3, не е до моето видување на фотографијата, туку до инаетот на постовите на Боб е. Ете кога Лазар пиша дека не би учествувал, кога гласањето покажува дека треба да си „член кој треба да го живее животот“ за да тепаш на натпревари, кога еден тон троловаќа ќе се истури во теми кои не се во ЧДА. Јас не викам сега да се тргне боб од натпреваров, туку си кажувам лично мислење за одреден член кој суптилно ги руши повеќето дискусии. Може и грешам.
Искрено, не го знам постовите на сунѓерот, не знам ни каде дискутира најмногу немам појма ни кои се негови ставови по некои прашања... мене ми беше поентата за квалитет на фотографија, овде на кајгана натпреварите се повеќе за разонода и можеби поттик да се заинтересираат форумџиите за фотографија од колку ловориките и славата која ја носи “победата“, победа на овој натпревар не носи никакви поени, пехари, апарати за домаќинство, плакети.... едноставно се дружиме и споделуваме фотографии. Ако го “заозбилиме“ натпреварот, значи прво да ставиме жири, пола од фотки ќе отпадне ради промашена тема, следна половина ради технички недостатоци и уште некоја од поглед на неинвентивност... али освен во екстремни случаеви сите пријавени одат на гласање, па победник дава нова тема , па ние сите воодушевени и возбудени ставаме нови слики.... а тоа дали некој победил ради лобирање, ради приатели ради тролање... ич не ми е гајле, за сериозни натпревари каде се гради фотографска каријера, си има и сериозни натпревари, каде жирито е од меѓународни мајстори на фотографија, каде само пријавувањето кошта 30-50 евра и каде само да ти примат фотка значи успех.... Така да не се оптоварувај многу и уживај во фотографирањето

Јас па уште прашувам дали ме БИДУВАЛО за фотограф :0. како почетник во фотографија барав да најдам некое си натпреварување и со надеш дека ``Нешто`` најдов , со цел да научам барем од тука што се цени највеќе ,да најдам барем средина на добра фотогравија во очите на другите , и што ? тотално разочарување во крајна граница . ако сликите на Анчо и на Боб им се добри не само добри туку најдобри фотографии на останатите членови од форумов тогаш стварно овој натпревар треба да се почитува низ целио свет . Можеби немам врска од фотографија ама ова е разочарувачки. овај натпревар не треба да има никаква тема или кажано не треба да се нарекува натпревар . Не дека јас очекувам да биди гласањето правилно ама барем нека ги погледнат сликите пред да гласаат . како и да е
честитки до Боб со најгрдата слика на планетава (sorry) . Поздрав и за нареднив натпревар ве молам со дигитрони да сликате . поздрав

Нека има гласање, без него нема да е интересно...но нека има и комисија пример од тројца фотографи кои ќе одлучат за крајниот резултат...вака ништо не правиме, во последно време има добри деца кои постираат квалитетни слики и се трудат, а остануваат незабележани...Но ова важи ако е сериозен натпревар, ако е само за тепање време сеедно е :)

@Toto.toto незнам дали си слушнал за deviantart, flickr, tumblr....таму седат многу фотографи и деца што се одбираат од тоа, направи си профил на тие страни и почни да ги објавуваш твоите слики,со тек на време ќе те дознаат надовр од мкд...јас на тумблр, како што сум никој и ништо, имам многу лајкови од луѓе кои воопшто не ме знаат...
Важно е да ти ги реблогираат, така ги гледаат многу луѓе, зошто стојат и на нивните блогови...

Последно уредено:
Мој предлог напоредно со гласањево на форумџииве да се напраи и едно гласање на стручно жири кое ќе удри и малце критика на сликиве.

Значи стручно жири (двајца-тројца-четворица) пљус гласањево како досега, па нека се одбираат две слики, од кои тој што е избран за победник од гласовите на форумџиите да зададе нова тема.

На едниот ќе му значи признанието од искусните и одлични фотографи на форумот на другиот ќе му значат гласовите од форумџиите.

П.С. стручното жири да дава критики и пофалби за секоја слика... со што некои членови би добиле поттик за понатамошна работа и усовршување на техниката.

Претпоставувам дека анкетата е веќе затворена, но бидејќи моментално сум од телефон неможам целосно да ја видам анкетата и да видам кој колку гласови има. Доколку имам ист број на гласови со Шумеча или пак глас повеќе од нејзе, победата и ја препуштам на @shumecha.tableta.

Така да честитки Шумечо!:)

Во однос на мислењата на членовите над мене....... мојата слика е направена со мобилен телефон, но истовремено и со многу љубов. Секако дека слика направена со мобилен неможе да се спореди со слика од фото апарат, но правилата на натпреварот викаат дека може и со мобилен.
Некогаш поважно е и сликата да пренесува добра порака.
Досега имало и многу полоши фотографии за кои не се дискутирало, но така е кога некој кој мисли дека е најдобар губи, па плука по туѓото.
Не се обидувам да уништам некоја дискусија или пак да навредам некој член, како што прават некои.

Но како и да е, не е важно кој ќе победи, важно е да се забавуваме и дружиме:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom