- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.686
- Поени од реакции
- 5.373
Добра актерка ќе да е...
Аман бе. Зарем не се приметува драматизација дека е?
Режија не приметуваш во клипот?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Добра актерка ќе да е...
Аман бе. Зарем не се приметува драматизација дека е?
Режија не приметуваш во клипот?
7. Хаосот кој се ствара секој ден кога сите одат и се враќаат од работа. Кај се тогаш сообраќајците да го олеснат движењето низ градот?
Кога одиш од сарај накај ѓорче за право и лево е зелен семафорот а за спротивен правец е црвен и можеш да свртиш само десно накај жито ама ако нема никој за право пред тебе.ради тие несинхронизирани семафори колку имаат јадено казна за наводно поминување на црвено во Ѓорче кај семафорот кај Жито![]()
Хахахахах, многу ги љубам овие, штом ги приметам, одма цимам со воланот накај нив. Да видиш како бегаат ко попарени. Или ако приметам покасно, тогаш од шиииииииироко ја фаќам кривината и ги набивам во тротоарДруга ситуација
Лента за лево со 20+ возила на неа. Се пушта семафорот и клошарот од другата лента со трол фаца пушта жмигавец (ако имаш среќа) и си врти лево. И што, глупи сме ние што чекаме три пати да се отвори и затвори семафорот?
За ова првото со двојната лента не си во право пошо дополнително ти е нели +ја сум прва кола а по мене уше 2-3 за право и има да чекаш док не се запали семафорот за правоЛента за право и лента за право и десно со дополнително светло. 50% од возачиве се тупосуваат на втората, без разлика дали во таа за право има возила или не. Некој необјаснив феномен ми е ова, дали им останало во глава кога полагале дека мора по десната лента да се вози или од некултура не знам. Глупото е што не можеш да се објасниш пошто он е во правилна позиција, а за сообраќајна култура секако сме далеку од тоа.
Друга ситуација
Лента за лево со 20+ возила на неа. Се пушта семафорот и клошарот од другата лента со трол фаца пушта жмигавец (ако имаш среќа) и си врти лево. И што, глупи сме ние што чекаме три пати да се отвори и затвори семафорот?
Значи ако се тупосам јас после рекорд на семафорите во десната лента и позади мене има 3 автобуси што чекаат да свртат накај соборна, јас сум во право пошто јас сум прва кола и тие 100 луѓе има да чекаат док не се запали семафорот за право?За ова првото со двојната лента не си во право пошо дополнително ти е нели +ја сум прва кола а по мене уше 2-3 за право и има да чекаш док не се запали семафорот за право
ДАЗначи ако се тупосам јас после рекорд на семафорите во десната лента и позади мене има 3 автобуси што чекаат да свртат накај соборна, јас сум во право пошто јас сум прва кола и тие 100 луѓе има да чекаат док не се запали семафорот за право?
Саладин, возам и кола и точак, знам на кои делници и се реновира и кои се редовно блокирани од паркирани коли, не ги обвинувам кога е таква ситуацијата, ама возење сред лента скоро, без да глеа лево десно а од страна ширум голем тротоар слободен, не иде. Не за друго, ќе го собере после Јанко, Петко, Станко па тој ќе биде крив.
едит: после Веро во Тафталиџе најчеста појава е оваа, висок е тротоарот и ги мрзи да се качат па шибаат у лента. А таму има столбчиња и нема шанси да се паркира некој, башка завршиија со реновирање.
За тие кај италијанска амбасада и кинеската продавница ќе чекаш а за тие кај стара германска амбасада има дополнителна лента за тие што одат десноЗначи ако се тупосам јас после рекорд на семафорите во десната лента и позади мене има 3 автобуси што чекаат да свртат накај соборна, јас сум во право пошто јас сум прва кола и тие 100 луѓе има да чекаат док не се запали семафорот за право?