Скопски сообраќајни ситуации што нервираат

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
сокол ме нервира, еден кружен тек у влае го прави 3 месеци, прекопани улици, цела населба прашина е од сите возила што минуваат цел ден тука. Луѓе без осет, на најфреквентна раскрсница да се ебаваш 3 месеци со градежни работи. Како второ ме нервираат возачи што не ги знаат правилата како се вози по кружен тек, нервозни идиоти што само свирката знаат да ја користат кога возат. Има уште многу ме мрзи да пишувам.

Ми текна. Несинхронизираните семафори. Има делови низ градов каде уопште не се синхронизирани семафорите.

Има ли во Скопје центар кој е одговорен за вакво нешто на ниво на цел град?

ради тие несинхронизирани семафори колку имаат јадено казна за наводно поминување на црвено во Ѓорче кај семафорот кај Жито :icon_lol:

7. Хаосот кој се ствара секој ден кога сите одат и се враќаат од работа. Кај се тогаш сообраќајците да го олеснат движењето низ градот?

Ти се требни баш тогаш...ако сакаш наместо во 5-6, во 9h да си дојдеш дома.

1. Кога во 4:30 на НАЈГОЛЕМАТА гужва им текна на цајканиве да гасат семафори за практична настава. И СЕ ствара уште поголема гужва.

2. Кога ќе почне многу малце да роси И ЦЕЛА паника се крева редици колони коли се ствараат и сите заглвени.

3. Кога ќе заврне малце појако и СИТЕ улици се базени.

4. Кога некој не чека редица и после се бута на почетокот на раскрсницата.

5. Кога после битпазар има 3 ленти од кои само 1 работи

6. Кога поминуваат среде улица пред градска болница и кога поминуваат на нивно црвено бидејки немало кола (партизанска)

7. Кога на некој му треба 10 секунди за да тргне, а семафорот за лево трае макс 4 секунди

8. Кога ќе почне некој од позади да свири после 9.72ms од кога ќе се упали жолто

9. Кога некој од автошкола му треба 15 секунди да тргне и му гаси (Јас кога полагав не ми даваше да излезам од полигон се дур не научам правилно да тргам и кочам и никогаш не ми изгасила колата, а не како повеќето автошколи што идат директно на возење во град без ни еден ден на полигон)

10. Жени шофери со мали количиња

11. Кога има лимит на брзина 60км/ч на улица направена за возење 120км/ч и стаиле радар. (Булевар Словенија)

12. Паркинг во центар. Никад нема место и многу е тесен, се плаќа а не е надгледуван ниту осигуран од кражби итн.

13. Кога после сообракајка на сред раскрсница полиција ти кажува дека камерите не работеле (му се деси на другар)

И многу други

1.Давање жмигавец во момент кога врти
2.Поминување пешачки како да се во двор.
3.Ползење на кола со 40-50 km/h а едозволено 60 km/h.
4.И највеќе ме нервира кога планинците ќе застанат на сред улица како во сред нива и преку прозори прават муабет.[DOUBLEPOST=1411669078][/DOUBLEPOST]
ради тие несинхронизирани семафори колку имаат јадено казна за наводно поминување на црвено во Ѓорче кај семафорот кај Жито :icon_lol:
Кога одиш од сарај накај ѓорче за право и лево е зелен семафорот а за спротивен правец е црвен и можеш да свртиш само десно накај жито ама ако нема никој за право пред тебе.
И што е несинхронизирано овде

Последно уредено:
Лента за право и лента за право и десно со дополнително светло. 50% од возачиве се тупосуваат на втората, без разлика дали во таа за право има возила или не. Некој необјаснив феномен ми е ова, дали им останало во глава кога полагале дека мора по десната лента да се вози или од некултура не знам. Глупото е што не можеш да се објасниш пошто он е во правилна позиција, а за сообраќајна култура секако сме далеку од тоа.

Друга ситуација
Лента за лево со 20+ возила на неа. Се пушта семафорот и клошарот од другата лента со трол фаца пушта жмигавец (ако имаш среќа) и си врти лево. И што, глупи сме ние што чекаме три пати да се отвори и затвори семафорот?

Друга ситуација
Лента за лево со 20+ возила на неа. Се пушта семафорот и клошарот од другата лента со трол фаца пушта жмигавец (ако имаш среќа) и си врти лево. И што, глупи сме ние што чекаме три пати да се отвори и затвори семафорот?
Хахахахах, многу ги љубам овие, штом ги приметам, одма цимам со воланот накај нив. Да видиш како бегаат ко попарени. Или ако приметам покасно, тогаш од шиииииииироко ја фаќам кривината и ги набивам во тротоар ;)

Лента за право и лента за право и десно со дополнително светло. 50% од возачиве се тупосуваат на втората, без разлика дали во таа за право има возила или не. Некој необјаснив феномен ми е ова, дали им останало во глава кога полагале дека мора по десната лента да се вози или од некултура не знам. Глупото е што не можеш да се објасниш пошто он е во правилна позиција, а за сообраќајна култура секако сме далеку од тоа.

Друга ситуација
За ова првото со двојната лента не си во право пошо дополнително ти е нели +ја сум прва кола а по мене уше 2-3 за право и има да чекаш док не се запали семафорот за право

За ова првото со двојната лента не си во право пошо дополнително ти е нели +ја сум прва кола а по мене уше 2-3 за право и има да чекаш док не се запали семафорот за право
Значи ако се тупосам јас после рекорд на семафорите во десната лента и позади мене има 3 автобуси што чекаат да свртат накај соборна, јас сум во право пошто јас сум прва кола и тие 100 луѓе има да чекаат док не се запали семафорот за право?

Значи ако се тупосам јас после рекорд на семафорите во десната лента и позади мене има 3 автобуси што чекаат да свртат накај соборна, јас сум во право пошто јас сум прва кола и тие 100 луѓе има да чекаат док не се запали семафорот за право?
ДА

Саладин, возам и кола и точак, знам на кои делници и се реновира и кои се редовно блокирани од паркирани коли, не ги обвинувам кога е таква ситуацијата, ама возење сред лента скоро, без да глеа лево десно а од страна ширум голем тротоар слободен, не иде. Не за друго, ќе го собере после Јанко, Петко, Станко па тој ќе биде крив.

едит: после Веро во Тафталиџе најчеста појава е оваа, висок е тротоарот и ги мрзи да се качат па шибаат у лента. А таму има столбчиња и нема шанси да се паркира некој, башка завршиија со реновирање.

Законски ако нема велосипедска патека, мора да возиш скроз десно по улица, мислам дека возењето по тротоар се казнува со 25 европски.

Хм, чудно што никој не ги спомна камиказите кај Бит Пазар.
Не дека ги нема кај Градска болница, на пример, ама на Бит Пазар е претстава секој ден - џабе надземен премин (не знам зошто го изградија кога се знаеше дека нема никој да го користи), џабе семафори и пешачки на секои 15 метри...
Секој ден е истата приказна - камикази, некои дури и се шетаат по коловоз како да се на корзо (како денес еден „мајстор“ кај мене пред кола), претрчуваат во последен момент, па ти тенчи гуртни и нерви ако си немаш работа.
Најтажно е што на секои 20 метри стои полициски спарк, чии возачи „демек“ воведуваат ред со погрешно паркирани возила и диви тезги, а вртат глава на самоубиствените намери на мнозинството пазарџии.
Уште ако им посочиш дека се слепи при очи, се закануваат со казни...

За тие кај италијанска амбасада и кинеската продавница ќе чекаш а за тие кај стара германска амбасада има дополнителна лента за тие што одат десно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom