Visual basic програмирање

• Креатор на темата Креатор на темата bad_boy
  • Време на започнување Време на започнување
he he

he he....inace databazata treba da ti bide pravena so VisData...oti ako ti e pravena vo Access trebe da ja podignis databazata na poinakov nacin :D

inace tamu ti napisav pogreska...

trebe
data1.databasename = app...bla bla
:D...pozdrav

nema veze ama aj toa e samo eden mal help , neka pobara na intrenet ke najde

he he...mal help..moze za nekoj pocetnik toa e nogo..ali nema veza.nemora da lutas po web,pobaraj me mene.mozam da ti pomognam.imis i msn od mene...he he..pozdrav

a kako da si napravam custom formi odnosno da gi pravam okrugli ili kakvi i da sakam!

bad_boy напиша:
a kako da si napravam custom formi odnosno da gi pravam okrugli ili kakvi i da sakam!

he he...epa druze za toa ima vreme..ne si uste tamu ftasan.ali ako sakas ke ti go daam kodot za taa rabota,ipak veruvan deka nema da razberes ni 5% od nego :D...ne se sekiraj i jas ne go razbirav porano,no poleka poleka se ke si dojde na mesto...he he...pozdrav

БРАТ НЕМАТ НЕСО ПРОГРАМИ ЗА ТОА.јА НАЈДОВ ЕДНА АМА ЗА 5-КАТА Е!АЈ ДАЈ ГО КОДОТ ДА ГО ЅИРНАМ.ИСТО ДАЈ КАЖИ ОВА СО ДАТА БАЗАТА ОД ПРЕТХОДНАТА ПРОГРАМА ШО НЕ УСПЕВАШЕ КАКО Е ТОЧНО КОДОТ ТОА СО APP ИЛИ?

a kako da napravam vo textbox mesto bukvite so gi pisuvam da se pisuva ******* kako pasvordi koga pisuvas!

epa vaka....ke zapocneme so text box i ***...koga ke odberes text box(koga ke kliknes na nego) od desno imas neli kontroli za da go modificiras.kako sto imas (Name) ...text...isto taka imas i password char tamu ke stavis * i posle tekstot ke ti bide prikazen vo *(zvezdicki)...he he..pozdrav

ete ti i za toa za data baza

Private Sub Form_Load()
'
Data1.DatabaseName = App.Path & "\biblio.MDB"
Data1.RecordSource = "Titles"
'
End Sub

a za toa drugoto ke ti daam na PVT...he he..pozdrav

a kako da napravam nekoja programa nonstop da se gleda.Fakticki da ne se minimizira?na pr uklucvam mozila toa pak e vrz neja i sl.MOze da se napravi?

kako da se napravi koga kje se naogja mous pokazuvacot(strelkata) nad slika da se pokazuva druga slika a koga kje se trgne da se vrati starata?

imas tamu primer: na formata mouse over slika1. da ti pokazuva
a koga ke ti otide na toa sto sakas da se smeni slikata slika2 da ti se pokazuva , a posle koga ke se vratis so mausot na formata pa da ti ja vrati slika 1

ama fintata e so nemam mouso over opcija.Toa se bira od pagjackoto meni taka i ima mouse up, mouse down i slicno ama nema mouse over

Visual Basic...go rabotev edno 3 godini..tolku i go ucev....
no nemozes direktno da odis na visual basic ili c++ ako nemas osnova...
vo progamite pascal i tn....zatoa sto posle ke se pojavat poteskotii..
ako nemozes da se ja napravis programata pobaraj pomos....
ima polno"kup" gotovi programi....ke napraves nekolku izmeni i
meti si :D

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom