Visual basic програмирање

• Креатор на темата Креатор на темата bad_boy
  • Време на започнување Време на започнување
hey...abre,kaj odi programata bez datotekata od databazata :D.sekogas koga prais programa,istestiraj ja ubavo,barem sega koga si pocetnik i koga ne gi razbiras dobro rabotite.ajde sega mislam deka ti pomognav.TEL.mdb fajlot,odnosno databazata,odi so exe fajlot.i bas da vidam sto ke naprais.ali greskata ti ja predviduvam uste sega :D.ali nema veza...pozdrav

kako znaese deka taka se vika databazata?Pisuva error koga ja ukljucuvas programata?

ABE TREBA DA STAVIS DATA BAZATA DA SE LOADIRA OD APP & / FOLDEROT , TOA TI E BUG

a tebe ti e staveno da se loadira od tvojot pc taka da koga ja bara datbazata treba da se napravi folder so databaza kako kaj tebe sto e na pc :tapp:

jas go nemam ovoj volder

A c c e s s ] C : \ D o c u m e n t s a n d S e t t i n g s \ U s e r \ M y D o c u m e n t s \ D o k u m e n t i o d D i m i t a r \ P r o g r a m i \ W e b a d r e s a r \ T e l . m d b

he he...jas li...inace ti rekov deka ti ja predviduvam greskata uste togas.slusi sega...na tebe ti e napraeno da ja podiga databazata od desktop.treba da naprais da ti ja podiga databazata od kaj sto ti e exe fajlot.aj obidi se.ak nemois pisi :D...he he..pozdrav

Data1.DatabaseName = App.Path + "\data.mdb"
Data1.RecordSource = "Äàòà áàçà"
Data1.Refresh

aha ok.A kako da napravam instalacija so makedonsko mesto next ponatamuy i sl.?

vo form load vnesi go ova pak imas greska

Data1.DatabaseName = App.Path + "\data.mdb"

ako me svakas

stalno vaka ke dava
C : \ D o c u m e n t s a n d S e t t i n g s \ U s e r \ D e s k t o p \ W e b a d r e s a r \ T e l . m d b , proveri si ubavo

treba da e App.Path + \T e l . m d b

e ima greska tuka!
Ne moze vaka.Dane trba ova vo datacontrolot da go napram?

he he...slusi ubavo
vaka treba da stoi

Form_Load()
data.database=app.path & ("\tel.mdb")
End Sub

ova form load bla bla neznam dali e tocno oti gi pisuvav na slepo i nogo mi se spie.ama ne oam da spiam.he he...ako ima problem kazi...he he...pozdrav

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom