Какви книги подарувате?

• Креатор на темата Креатор на темата filmadzijka
  • Време на започнување Време на започнување
sagaqua напиша:
Книги како подарок ги употребувам само ако знам дека кај тој некој/а нема да завршат на полица со три прсти прашина.

Последно подарив „Моќта на подсвеста„ од Џозеф Марфи.
Таа книга е премногу атеистичка(барем така ми делува или пак можи самиот Џозеф Марфи е атеист)...ти текнува:shok:

Obicno podaruvam knigi koi se trend vo toj period, megutoa ne sekogas.Obozavam da gi citam i cesto i gi podaruvam knigite od Paolo Koeljo.

Toreador напиша:
Meне само една книга ми имат подарено до сега. :( А книги немам подарувано, барем не сега за сега...

И мене исто.
Ми подариле само една книга со поезија, а јас немам подарувано сеуште...

Имам подарено книги на некои луѓе кои што знам дека би ги прочитале. Последна што ја подарив беше на една другарка беше Приказни од долната земја од Младен Србиновски, интересна книга

досега нема подарено книга ама доколку го напрам то ќе биде на некој кој знам дека ќе ја прочита или книга која ми оставила впечаток и сметам дека и на другиот ќе му се допадне. Иначе еднаш знам ми донесоа книга за роденден и од толку шо ми се свиѓаше можда преку 10 пати ја прочитав (ама го заборајв името пошо беше одамна) :sedi:

Подарувам книги од кои можеш да научиш корисни работи за животот. Најчесто метафизика и љубовни романи:smir:

Jas ne podaruvam knigi, a koga go pravam toa po pravilo e isklucok, vo mnogu retki, isklucitelni situacii. Nekako mi e zal da podaram kniga zatoa sto najrado bi si ja zadrzal za sebe.
A mnogu sakam da dobivam knigi za podarok. Edinstveno na sebe si podaruvam knigi:)

Подарувам по мој вкус, се‘ со цел подоцна истата да ја позајмам од нив.:icon_lol:

Јас имам добиено книга еднаш, а исто така еднаш и подарив. Тоа беше “Девојката со портокали“:vozbud: , шо нормално прво ја ја прочитав па ја дадов. Иначе отсега многу поише ќе подарувам книги, и тоа психолошки од кои може нешто да се научи:pipi:

последнава година не знам шо ми е ама на многумина им ја подарив "Пророкот" од Калил Џибран :)

Не подарувам често книги. Поточно само еднаш имам подарено книга ,,Оркански височини" од Емили Бронте.

Само еднаш во живот подарив книга - на сестра ми - прирачник по историја(така нешто) од саем што ја купив за мали пари :toe:

Ретко подарувам книги а доколку тоа го направам ќе биде енциклопедија или некоја тинејџерска(зависи колку години има)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom