Колкава би требало да биде платата во Македонија?

Јас мислам дека темава е крш... како може да прашаш такво нешто? :x Платата би требало да биде РЕАЛНА според трудот.

acid jebes trud be brat...ima luge sto rabotat po 10 saati 30 dena vo mesecot a zemaat plata od 6 000 denari a ima nekoj so prcenje kur zema 1 000 evra...mnogu jasno deka i spored samata rabota i mestoto na koe rabotis ima vrska kolkava plata ke zemas megutoa mene muabetot mi bese koja e onaa sredna plata so koja ke moze da se istera mesecot...zboruvam za site ne za poedinci u celina svakas :) ?

VaseSK напиша:
Abe bratce 500 evra se dovolno,ama sepak mislam deka 700 evra bi bilo uste podobro. I samot si znaes:)))

abe man ti mnogu sakas...zarem malce ti se 500 pa sea duri i 200 bonus..tie 200 izgleda za nekoja relaksacija ti se :) ?
kao demek malce mi se 500 eve uste 200 za da bide TOP! :)

Еве за мене што е реална плата према цените на услугите и потрошувачката кошница. Пример за млад брачен пар без деца со сопствен стан. Примања минимум по 500 еур и двајцата, за да можат да ги платат комуналиите, пристојно да се облечат, пристојно да се хранат без прекардашување и аздис, но и без стегање од денес за утре. Оваа плата е доволна само за овие "луксузи на животот". Доколку земеме во предвид дека секој месец треба да се плака некоја рата за мебел, бела техника, автомобил од најниска класа( не е луксуз ова) треба да се додадат кај двајцата уште по 100 еур минимум. Кога ке се родат децата + по 100. Кога ке станат адолесценти, ке искачаат, ке трошат (пристојно) плус по 100. Значи на 4- члено семејство требаат вкупни приходи од минимум 1500- 1600 еур за основните тракатанци без да му останува нешто заштеда.
Затоа платите во ЕУ се над 2000 еур па семесјтво од 4 члена има вкупни месечни приходи од минимум 8000 евра. А трошоците се скоро исти како кај нас.

Уште кога го видов топиков,пред да ги прочитам вашите мислења си помислив дека просечната плата треба да изнесува 500 евра . . . да не се занесуваме,тоа е тоа.

Линкови на форумов се забранети!:) Хаха, мала шега, линкајте колку сакате! :lol:

Мистичен напиша:
Линкови на форумов се забранети!:) Хаха, мала шега, линкајте колку сакате! :lol:

zaradi boldiranovo mi zastana zdivot za secunda, no posle sve beshe ok :lol:

Мистичен напиша:
А може и ботови да се линкаат? (се заебавам) немој некој да ме свати погрешно.

a

Infected напиша:
slasa напиша:

ti mnogu sakas be :) bidi malce poskromen

pa ti da ne si finansi muinister pa plajkas od svoj dzep :D

sakas da bides vo Evropa i da i,mas evropski standard ne ide so plata od 40 evra .A pa sigurno i 40 Evra za tebe se premnogu mislam skromno da mozes da zivees :D

slasa mnogu jasno deka ne moze so plata od 40-50 evra da se vleze vo evropa i se da bide ok megutoa jas pogore navedov deka 500 evra bi trebalo da iznesuva mesecnata plata i mislam deka toa e dovolno

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom