Концерт/настап што најмногу ви оставил впечаток?

• Креатор на темата Креатор на темата outcast
  • Време на започнување Време на започнување

outcast

login: failed!
Член од
29 јануари 2007
Мислења
424
Поени од реакции
8
Со оглед на тоа во каква Дупка живееме, не можеме многу да се пофалиме со добри концерти и гостувања, за среќа понекогаш компензираме со она што се нуди во нашето соседство.

За мене, најатрактивен концерт на којшто сум присуствувал е концертот на КРАФТВЕРК. Аудио-визуелна перфекција, без никакви протоколарни пропусти.

Coldplay 2005 St.Louis Missouri USA

најинтересен Bloodhound gang и Култур Шок
најдобар Apocalyptica, па Леб и Сол и Whitesnake

На Whitesnake си поминав ко што очекував-сон
Kraftwerk-отидов од нигде,никаде и ептен ми се свиѓаше
Deep Purple ми беше мерак повеќе отколку што добро си пројдов
Bloodhound Gang глупости правеа,ама интересно беше да се види нешто поинакво

Рап сфирката у петокот. АУУУУУУ!!! :music3:

Deep Purple во Скопје!
Apocalyptica очекував повеќе...ама нишо посебно! Барем мене така ми се видоа. На Whitesnake не отидов...

Хмм.. можеби најдобар беше концетот на Архангел 29,10,2005 , а исто добри беа и Апокалиптика, The Bloodhound Gang..

Kraftwerк! Се е кажано.
Kultur Shock беа најзабавниот бенд што сум го видел.
Леб и Сол беше музички супер изведен.

А шо велите за концертот на Simple Minds? Мислам дека и тој вреди да се стави во македонскиот hall of fame :)

Јес да крафтверк беше нешто ненадминливо, но факт е дека ”поорганските” настапи-концерти каде шо звукот се генерира realtime се потешки за техничка изведба отколку електронските - таму повеќе од 70% од работата е завршена во студио. На Simple Minds одлично тоа беше изработено, па си заслужува соодветен респект за тоа. :party3: А и атмосферата беше феноменална!

Најдобар концерт што сум го гледал овде во Македонија е концертот на Massive Attack а најдобар воопшто концертот на U2 во Солун 1997...ми се оствари желбата да го гледам мојот омилен рок бенд во живо

Првиот мој концерт Тина Турнер во Београд , јас имав само 10 год и со цеца избегавме од налетовање Крани , лудилоооо , памтам секој момент.
После тоа сум била на куп концерти и секогаш секој си има своја убавина . Утре ќе одам на Цеца , 7000 карти се продадени така да знам дека ќе е руке у вис свиии .

Превземено од темата Мизар 13 Мај во Универзална.

Sussaro напиша:
300 луѓе како доказ колку во Македонија се цени музиката како уметност како креативна средина отелотворена од идеи, мисли и чуства. Ќе преминам веднаш на Мизар иако и другите беа инзвонредни. Длабоката продорна мисла и мелодија преточена во мрачниот звук и вокалната продорност на Горан Трајковски и Горан Таневски направи амбиент на вистинско ремек дело. Изведбата на Таневски беше повеќе од супериорна. Одеднаш сите Ламбевци и мориња од солзи беа само фрагментирани дамки на небулозни идиотштини пред грандиозното дело. И по извинение на софра ич к*р не ме болеше што имаше толку малку луѓе. За тој еден час музиката се издигна до највисоко ниво и замолкна во тишина.

13-14.05.2006 Универзална Сала, Скопје

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom