K
Kacar
Гостин
Здраво. Ми се расипа полначот за лап топот . Дали знае некој колку отприлика е цената да купиш нов полнач ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
од 1200 па нагоре, до кај 2500 може да бидеЗдраво. Ми се расипа полначот за лап топот . Дали знае некој колку отприлика е цената да купиш нов полнач ?
А поправка некаква можна ли е? Мене ми се скина вториот дел ( кутивчето и приклучокот за лап топот, другиот дел си е во ред приклучокот за штеќер што е. Дали може тој дел да се купи ?од 1200 па нагоре, до кај 2500 може да биде
А поправка некаква можна ли е? Мене ми се скина вториот дел ( кутивчето и приклучокот за лап топот, другиот дел си е во ред приклучокот за штеќер што е. Дали може тој дел да се купи ?
Е па пробај отвориго кутивчето, можда е прегорен а можи и некоја жичка е одлемена ќе ја залемиш посекако е расипан не ризикуваш ништо.А поправка некаква можна ли е? Мене ми се скина вториот дел ( кутивчето и приклучокот за лап топот, другиот дел си е во ред приклучокот за штеќер што е. Дали може тој дел да се купи ?
Е па пробај отвориго кутивчето, можда е прегорен а можи и некоја жичка е одлемена ќе ја залемиш посекако е расипан не ризикуваш ништо.
А поправка некаква можна ли е? Мене ми се скина вториот дел ( кутивчето и приклучокот за лап топот, другиот дел си е во ред приклучокот за штеќер што е. Дали може тој дел да се купи ?
Се прави, зависи каде и како е оштетено. Мене порано ми се прекинуваше жицата и го носев на еден електричар да ја пресечи на тоа место и да ја прелеми на плочката.А поправка некаква можна ли е? Мене ми се скина вториот дел ( кутивчето и приклучокот за лап топот, другиот дел си е во ред приклучокот за штеќер што е. Дали може тој дел да се купи ?
Не дека кондензатор не се мења.Се прави, зависи каде и како е оштетено. Мене порано ми се прекинуваше жицата и го носев на еден е̶л̶е̶к̶т̶р̶и̶ч̶а̶р̶ електроничар да ја пресечи на тоа место и да ја прелеми на плочката.
Дури еден ден не рикна цел полнач, кондензатор некој мислам прегоре, па купив нов![]()
Точно. Тоа и електроничаров ми го рече, ама не вредеше бидејќи требаше да чекам денови да најде таков кондензатор, па да го прави и да се заебавам со веќе сто пати крпен полнач. Нов и си немам веќе мака.Не дека кондензатор не се мења.
bonus: FIXED
Што кондензатор ке да беше тој мајката што требало денови да се бара. Ама пак од друга страна мајстор ако не те закрпи кој друг. Инаку реално било кој кондензатор во полначот не кошта повеќе од 10 денари, најверојатно и многу помалце. Евентуално ако е мрежниот можи да биди малце поскап ама малце, а дека нема таков и дека треба да се чека за да се најдат тоа во очи ве лажат.Точно. Тоа и електроничаров ми го рече, ама не вредеше бидејќи требаше да чекам денови да најде таков кондензатор, па да го прави и да се заебавам со веќе сто пати крпен полнач. Нов и си немам веќе мака.