Полнач за лап топ

• Креатор на темата Креатор на темата Kacar
  • Време на започнување Време на започнување
K

Kacar

Гостин
Здраво. Ми се расипа полначот за лап топот . Дали знае некој колку отприлика е цената да купиш нов полнач ?

од 1200 па нагоре, до кај 2500 може да биде
А поправка некаква можна ли е? Мене ми се скина вториот дел ( кутивчето и приклучокот за лап топот, другиот дел си е во ред приклучокот за штеќер што е. Дали може тој дел да се купи ?

А поправка некаква можна ли е? Мене ми се скина вториот дел ( кутивчето и приклучокот за лап топот, другиот дел си е во ред приклучокот за штеќер што е. Дали може тој дел да се купи ?

Па тоа ти е полначот, хаха.

Е па пробај отвориго кутивчето, можда е прегорен а можи и некоја жичка е одлемена ќе ја залемиш посекако е расипан не ризикуваш ништо.

Е па пробај отвориго кутивчето, можда е прегорен а можи и некоја жичка е одлемена ќе ја залемиш посекако е расипан не ризикуваш ништо.

Како не ризикува, кога лаптопот го приклучува со него. Однеси го на мајстор, види што ќе ти кажат. Доколку не може да се среди, купи си нов и толку.

Ако има макар прст или два останато до кутивчето, тогаш не е многу страшно. Обично каблите се кинат тука:
Untitled.png

Ако е така, пробај да го соголиш кабелот и да ги поврзеш пак двата краја. Ако нема доволно кабел до кутивчето, тогаш ќе треба да се отвора. За тоа можеби поарно ќе ти биде да го носиш на мајстор.

еден мој пријател ги прај ,кај мене беше стопен вториот дел кај што е џекчето за лап топот и купивн ов кабел ми го смени .ако сакаш ке прашам

Се прави, зависи каде и како е оштетено. Мене порано ми се прекинуваше жицата и го носев на еден електричар да ја пресечи на тоа место и да ја прелеми на плочката.
Дури еден ден не рикна цел полнач, кондензатор некој мислам прегоре, па купив нов :D

Се прави, зависи каде и како е оштетено. Мене порано ми се прекинуваше жицата и го носев на еден е̶л̶е̶к̶т̶р̶и̶ч̶а̶р̶ електроничар да ја пресечи на тоа место и да ја прелеми на плочката.
Дури еден ден не рикна цел полнач, кондензатор некој мислам прегоре, па купив нов :D
Не дека кондензатор не се мења.
bonus: FIXED

Ви благодарам за советите. Корисни беа особено на @Коловрт , го направив тоа и ги споив двата краја, таму беше проблемот ;)

е ова ти се вика една успешна кајгана тема :)
сите се со супер совети и без оффтопици(освен овој мојот пост хах нмв средено е веке и така и така)
(y)

Не дека кондензатор не се мења.
bonus: FIXED
Точно. Тоа и електроничаров ми го рече, ама не вредеше бидејќи требаше да чекам денови да најде таков кондензатор, па да го прави и да се заебавам со веќе сто пати крпен полнач. Нов и си немам веќе мака.

400 ден мене скоро ми земаа за истиот проблем во еден компјутерски сервис во Кавадарци, сега е топ, не се ни гледа воопшто дека работеле нешто, ептен е добро залемен и нема траги.

Точно. Тоа и електроничаров ми го рече, ама не вредеше бидејќи требаше да чекам денови да најде таков кондензатор, па да го прави и да се заебавам со веќе сто пати крпен полнач. Нов и си немам веќе мака.
Што кондензатор ке да беше тој мајката што требало денови да се бара. Ама пак од друга страна мајстор ако не те закрпи кој друг. Инаку реално било кој кондензатор во полначот не кошта повеќе од 10 денари, најверојатно и многу помалце. Евентуално ако е мрежниот можи да биди малце поскап ама малце, а дека нема таков и дека треба да се чека за да се најдат тоа во очи ве лажат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom