Сибирски Хаски (Siberian Husky)

• Креатор на темата Креатор на темата Papillon.Papi
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи што бараш. Имаш некои што ги даваат на поклон, имаш од 50 евра, 500 евра и над 1000 евра :)
Ги има полно моментално и се доста популарна раса сега и барана е . Околу мене каде што живеам , има најмаку 5 сопственика кои имаат хаска .... Комшијата до мене ,имаше пред 4 месеци легло и се сеќавам ги даваше како што кажа за 50 евра .Тие што му останаа двете ги даде бесплатно,кажано за џабе :) И тоа од црвенава,не знам точно која варијанта е :D но за џабе ,не ми се веруваше бидејќи знам дека се ретки со оваа боја и убаво изгледаат :)

Decki vaka sea. Imam eden drugar ima aljaski malamud i barame nekoj so ima od ista rasa zenka, no nekako tesko ni odi. Nikade ne mozeme da najdeme. No, eden drug drugar ima zenska haski pa moeto prasanje e dali e vo red da gi sparime i koi se sansite malite da licat na svojot tatko? Nekoj so navistina znae neka mi odgovori poso bitno mi e:) Fala Pozdrav:)

Decki vaka sea. Imam eden drugar ima aljaski malamud i barame nekoj so ima od ista rasa zenka, no nekako tesko ni odi. Nikade ne mozeme da najdeme. No, eden drug drugar ima zenska haski pa moeto prasanje e dali e vo red da gi sparime i koi se sansite malite da licat na svojot tatko? Nekoj so navistina znae neka mi odgovori poso bitno mi e:) Fala Pozdrav:)

Pa, jas ne gledam golema razlika megju haskata i malanutot osven vo visinata i krznoto. Sum videla haska meshana so malamut, lichi na dolgovlaknesta haska. Ako ne im smeta kutrinjata da ne se so pedigre, togash mozhe, zoshto da ne?

IMG_20141220_132417.jpg IMG_20141220_132420.jpg Зедов хаска, женка. Има точно 4 месеци, јас ја земав пред скоро два месеци. Си прими вакцина и ревакцина, сега наредно ми рече ветеринарот да ја носам на 6 месеци за вакцината против беснило. И дадов и апче против глисти, до сега е добра, иако гледам последниве денови ми се здебелила малку, а денес и пролив забележав, размислувам да и ја променам храната, и давав Ројал канин, но ја прекинав бидејќи ми качи килажа, но сега пак ми е дебелка. Понекогаш и давам и кисело млеко, варен ориз поретко, неколку пати и риба и дадов. Таа јаде се, многу е стрвна. Тешко ми е да ја воспитам, особено за вршење нужда бидејќи ја чувам во двор и оди каде што сака, а јас сум не постојано со неа за да ја контролирам :( Сега е во фаза на гризење, јас ја удирам за да не ме гризе, а таа се лути и лае по мојата рака и пак сака да каса. Буквално знае да се кара со мене, ако и викам таа се лути и ми враќа лаејќи.. Пред некој ден ме касна бидејќи сакав да и земам парче хартија од уста, а таа не го даваше.. Не сум сигурна дека е тоа во ред. Претходните кучиња што сум ги имала не правеле така, биле многу покорни секогаш, но ова не е, можеби е сеуште мало. Последниве денови ја учам да не почне со јадење додека не и кажам, забележувам позитивни резултати, но потребно е трпение.
И за крај, ќе пуштам слики па тие што повеќе се разбираат кажете ми дали е добра хаска..

IMG_20141111_103523.jpg IMG_20141220_132311.jpg IMG_20141207_105337.jpg

ПС Двете увциња и беа нагоре но од пред две недели едното и се свитка, не знам од што се случи тоа, но се плашам дека нема да и се врати како што беше :((

Прегледај го приврзокот 110138 Прегледај го приврзокот 110139 Зедов хаска, женка. Има точно 4 месеци, јас ја земав пред скоро два месеци. Си прими вакцина и ревакцина, сега наредно ми рече ветеринарот да ја носам на 6 месеци за вакцината против беснило. И дадов и апче против глисти, до сега е добра, иако гледам последниве денови ми се здебелила малку, а денес и пролив забележав, размислувам да и ја променам храната, и давав Ројал канин, но ја прекинав бидејќи ми качи килажа, но сега пак ми е дебелка. Понекогаш и давам и кисело млеко, варен ориз поретко, неколку пати и риба и дадов. Таа јаде се, многу е стрвна. Тешко ми е да ја воспитам, особено за вршење нужда бидејќи ја чувам во двор и оди каде што сака, а јас сум не постојано со неа за да ја контролирам :( Сега е во фаза на гризење, јас ја удирам за да не ме гризе, а таа се лути и лае по мојата рака и пак сака да каса. Буквално знае да се кара со мене, ако и викам таа се лути и ми враќа лаејќи.. Пред некој ден ме касна бидејќи сакав да и земам парче хартија од уста, а таа не го даваше.. Не сум сигурна дека е тоа во ред. Претходните кучиња што сум ги имала не правеле така, биле многу покорни секогаш, но ова не е, можеби е сеуште мало. Последниве денови ја учам да не почне со јадење додека не и кажам, забележувам позитивни резултати, но потребно е трпение.
И за крај, ќе пуштам слики па тие што повеќе се разбираат кажете ми дали е добра хаска..

Прегледај го приврзокот 110134 Прегледај го приврзокот 110135 Прегледај го приврзокот 110136

ПС Двете увциња и беа нагоре но од пред две недели едното и се свитка, не знам од што се случи тоа, но се плашам дека нема да и се врати како што беше :((
Многу е убаво, а за ушите не се секирај и на моето кога беше мало двете преку ноќ му се спуштија но за недела дена пак ги исправи. Нормално е тоа додека е малечко:)

Citav deka od kalcium se ispavaat

A za grizanje i mojata isto i ja karam i znae dekaa ne treba ali namerno

Send from my ONE TOUCH using Tapatalk

Јас го чувам година дена, од вториот ден ја отвори устата и почна да гриза до ден денес не ја затвори:D
Не гриза мебел али затоа а почнеш да си играш или да го погалиш одма гризе. Пробав да го одвикнам ама се е џабе

Прегледај го приврзокот 110138 Прегледај го приврзокот 110139 Зедов хаска, женка. Има точно 4 месеци, јас ја земав пред скоро два месеци. Си прими вакцина и ревакцина, сега наредно ми рече ветеринарот да ја носам на 6 месеци за вакцината против беснило. И дадов и апче против глисти, до сега е добра, иако гледам последниве денови ми се здебелила малку, а денес и пролив забележав, размислувам да и ја променам храната, и давав Ројал канин, но ја прекинав бидејќи ми качи килажа, но сега пак ми е дебелка. Понекогаш и давам и кисело млеко, варен ориз поретко, неколку пати и риба и дадов. Таа јаде се, многу е стрвна. Тешко ми е да ја воспитам, особено за вршење нужда бидејќи ја чувам во двор и оди каде што сака, а јас сум не постојано со неа за да ја контролирам :( Сега е во фаза на гризење, јас ја удирам за да не ме гризе, а таа се лути и лае по мојата рака и пак сака да каса. Буквално знае да се кара со мене, ако и викам таа се лути и ми враќа лаејќи.. Пред некој ден ме касна бидејќи сакав да и земам парче хартија од уста, а таа не го даваше.. Не сум сигурна дека е тоа во ред. Претходните кучиња што сум ги имала не правеле така, биле многу покорни секогаш, но ова не е, можеби е сеуште мало. Последниве денови ја учам да не почне со јадење додека не и кажам, забележувам позитивни резултати, но потребно е трпение.

Прегледај го приврзокот 110134 Прегледај го приврзокот 110135 Прегледај го приврзокот 110136

Mnogu ubav primerok. Bas vakvo i ja sakam da si imam :3 olku malecko :)

Имам и јас хаска женка :) 8 месеци е стара. За апење сите ги апе мене ме лиже :D Инати големи се, најтемпераменти барем според мене. Сега и е периодот за парење по добиениот прв циклус :D и сум чувар, пошто машките кучиња сега се уверив дека можат да скокнат 3 метра ограда од место.

Flojderka, ne e normalno taka da se odnesuva. Jas imam Erdel Terier shto e duplo potvrdoglav od Haskite, no uspeav da mu pokazham deka jas sum alfata vo choporot. Ne i davaj na krevet da se kachuva, treba da si go znae mestoto, ako kvichi za vnimanie, ostavi ja, treba da se osamostoi. Ne i davaj hrana od masa, da si go znae nejzinoto mesto za jadenje. Pokazhi i deka si posilna od nea. Ako ti vrakja so laenje ti legni ja i drzhi ja dolu dodeka ne prestane da preta. Koga kje prestane da preta, poleka trgni gi racete, no ne i dozvoluvaj da stane, gledaj ja vo ochi i kje go izbegnuva ochniot kontakt. Po 5 sekundi od koga kje ja pushtish, odi si i ne ja reckaj nekoe vreme.

Ако немаш до сега чувано Хаска, убаво е малку да прочиташ на интернет за нивниот карактер. Спреми се да се соочуваш со голем инат, невиден бегалец, т.н. "убиец" мачки, птици и се остало (луѓето ги сакаат најмногу, да не дојде до забуна! Хаска не треба ни 1% агресивност да покаже кон луѓе! А за останатово што пишав едноставно вродено им е во себе... мојата хаска удави 4 мачки :( ) Прилично здрави кучиња се, само што патат од катаракта на очите, дисплазија на колкови и лактови. Некои се прибирливи со исхраната, ама чим твоето е стрвно дајбоже да продолжи така и да има голем апетит!
Бидејќи тажен крај и несреќен живот имаше мојата хаска (беше болна од неизлечлива болест) би ти препорачал само едно: да ти е живо и здраво! Другото дали виткала опаш. дали била црна или сива, ималa плави очи, кафеави, bi-eyes, party-eyes или незнам ти што Е НЕБИТНО! Здравјето пред се! :D

На моево во последно време почна да му доаѓа памет. Го научив на тајминг кога да јаде и кога да шета и ако му каснам тогаш квичи и плаче иначе за се друго е ок. Имав проблем при шетањето ми идеше цик цак и ме измачи додека да го научам да оди покрај мојата нога. За јадење не ми прави проблем и крка прилично добро. За 3 месеци изгледа ко вол :D

Иначе сликава е од 2 месеци кога беше ...

10689746_10204238910524324_986201404175041565_n.jpg

@Флојдерка не мора да ја менуваш храната, само распореди ја активноста(зголеми) и количината на оброкот(намали). Ројалот е одличен дехидрат, а бидејќи имаш куче во раст не би ти советувала да експериментираш со менување храни и слично освен ако стварно немаш потреба. И стави и околувратник, фрли го градникот, со него имаш многу помала контрола над кучето.

На моево во последно време почна да му доаѓа памет. Го научив на тајминг кога да јаде и кога да шета и ако му каснам тогаш квичи и плаче иначе за се друго е ок. Имав проблем при шетањето ми идеше цик цак и ме измачи додека да го научам да оди покрај мојата нога. За јадење не ми прави проблем и крка прилично добро. За 3 месеци изгледа ко вол :D

Иначе сликава е од 2 месеци кога беше ...

Прегледај го приврзокот 110282

Ти си добар, јас пошто имав големи проблеми околу рана што м направија ветеринарните, и 2 месеца не беше шетано, само на двор и пак внатре пошто прашина не смееше да има. Сеа коа е веќе се како што треба, при шетање како да шетам бик, јас се чудам од каде таа снага и мускули на 8 месечно кутре.
За лево десно и сега шета коа почне прошетката, после одреден период е океј :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom