На што се палат тинејџерите? Цеца, Лукас, Џогани, Миле и компанија

• Креатор на темата Креатор на темата .Sky.
  • Време на започнување Време на започнување
@Sungerot Bob, не се сложувам баш.
Со тоа што се палат на таква музика и на таков нискобуџетен текст, делуваат сељачки и идиотски. А и споредбава не ти е на место, сељак и наркоман не се ни приближно карактеристики да речам од иста лоза.
А на каква музика треба да се палат и какви се тие високобуџетни текстови?

Споредбата е на место, укажува дека секој вид на музика си носи свои карактеристики за неговите слушатели, но сите тие слушатели се разликуваат по своето однесување.

Генерализирање има и ќе има, насекаде во општеството и тоа никогаш нема да се промени.
И споредбата со сељак и наркоман воопшто не ти е на место.
Наркоман може да биде некој кој слуша метал, турбо фолк, класична , корејски поп и палестински рап, истиот не се класифицира по тоа која музика ја слуша. Туку е човек кој прима наркотични супстанции и е зависен од истите.
Од друга страна Сељак е пејоратив од селанец во жаргон и истиот служи како навреда према неписмени, глупи, заостанати луѓе кои слушаат турбо фолк и ја тераат кичерајската култура.
Ако некој не сака да биде сместен во таа група на луѓе, не треба да ја следи нивната турбо фолк култура.
Simple as that. :)

Проблемот е во тоа штол при правењето на таа класификација не се вложува труд за да се направат подкласи, туку се генерализира. Ако некој слуша турбофолк незначи дека е сељак, исто како што тој што слуша метал незначи дека е наркоман.

ali edna klasifikacija e sigurna deka ti si SPAMER!

@Sungerot Bob епа едно е да го слушаш Боуви, друго е некоја која до вчера била певаљка во кафана, па некако преку некои реални шоуа дошла до популарност и денес ќе ми пее "Неко че ми ночас направити сина". Тоа песна ли е? Не зафркавај. Се можам да прифатам. Метал, рок, хип-хоп, рап... овие жанрови се слушаат насекаде низ светот, турбофолк некаде освен во соседниве држави постои?
Убаво објаснил Девилко.

Уште се палат бе или се запалија и претворија во пепел?
:coffee:

Па ете сте, здрави, прави, ништо не ви е. Си пишувате овде, ни пепел, ни ништо.

Тинејџер галиба до 19 е (aко остана некој таков на форумот)........или да го сменам насловот „во младина" и таман ќе да биди.:cool:

Мислам дека во животот треба да се слушне секаков вид на музика за да можеш да се определиш што ти се допаѓа и одговара а што не.

Јас во животов мој слушам се и сешто од музика.
Како помал порано како растев во многу фази од животот слушав прво македонски и балкански поп хитови потоа рап на кој брат ми ме зарази па рок па електонска музика и сега денес слушам од се по малку.

Сум бил дури и на журка кај што се пуштало psy trance, сум бил и кај што имало турбофолк, можеби не сум бил кај што имало класична, џез но сум слушал таква музика. Нормално сум сватил дека psy trance не е мој вкус, донекаде и турбофолк заради текстовите и музиката но има некој кој ми се допаѓаат песни од фолк музиката па прифаќам да ги слушам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom