Своерачно

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
A za onie sto se celodnevno na telefoni?
:D ^
Да си направат држач за прсти, за кога ќе ги пикнат во штекерот, да не му паднат веднаш, да постојат некое време за да се наполнат до крај :D.

да не мислеше случајно на оваа финска печка?
http://forum.kajgana.com/threads/Скара-во-природа.690/page-3[DOUBLEPOST=1407958924][/DOUBLEPOST]еве уште нешто, само неможам да ја разберам суштината на истава:confused: камења, тел...па уште и преносна:eek:
original.jpg

102692995_large_4979645_XayubwDbPbU_1.jpg

original.jpg

original.jpg

original.jpg

ракетна печка за номади.....согорува поефикасно и има помалку чад од отворен оган....жичаниот костур е лесен за пренос....и на лчице место ја полниш со камења...како гориво употребува исушен животински измет....бидејќи во Непал дрвото е реткост и не се употребува за оган

Појас за спасување
diy_stuff_which_you_shouldnt_try_640_41.jpg

Потпирач за рака.
diy_stuff_you_shouldnt_try_45.jpg

Во случај да ви е итно, а немате огледало.
diy_stuff_you_shouldnt_try_32.jpg

Волан за полесно управување на возилото додека играте игри на телефонот.
diy_stuff_you_shouldnt_try_15.jpg

Ојачувач на звук за мобилен телефон.
634879767737028441.jpg

Picture 1772.jpg Picture 1773.jpg Picture 1774.jpg пред малку правевме зимница и кога да ги полниме теглите неможе никаде да ја најдеме инката за тегли,ама еве што направив јас и работата се заврши и чаршавот остана чист.[DOUBLEPOST=1410647995][/DOUBLEPOST]
Picture 1779.jpg ова пак јас сум го правел само на земја-одосно правење на некој модли-калапи,
не сум пробал вакво нешто, ама и на хоринзонтална површина кога ќе се истури легурата или металот (растопен се разбира) фигурите сами се прават во разна форма,како тој тече така и се лади и еве што искача-дебелината е некаде околу 2-10мм.

Последно уредено:
Еве од мене нешто опасно :P.
Ова е пиштол на алкохол. Од тубенце од парфем се флитнува 1-2-3 пати во него, се става цефката заедно со проектилот во неа, се стега убаво и се притиска ,,чкрапалото'' кое е направено од ,,пецкало'' од запалка. 2 жици од пецкалото едно до друго се ставени во шишето и со притискање на пецкалото се појавува искра што ја пали смесата од алкохол и кислород, па бидејќи е затворен простор, се јавува експлозија што силно го изфрла проектилот. Со него до сега имам погодено едно врапче точно во главата и паѓање на лице место. @Dr. Wish ќе сака веднаш да го направи :P.
2014-11-03 09.57.07.jpg 2014-11-03 10.00.18.jpg 2014-11-03 09.58.59.jpg

Еве од мене нешто опасно :P.
Ова е пиштол на алкохол. Од тубенце од парфем се флитнува 1-2-3 пати во него, се става цефката заедно со проектилот во неа, се стега убаво и се притиска ,,чкрапалото'' кое е направено од ,,пецкало'' од запалка. 2 жици од пецкалото едно до друго се ставени во шишето и со притискање на пецкалото се појавува искра што ја пали смесата од алкохол и кислород, па бидејќи е затворен простор, се јавува експлозија што силно го изфрла проектилот. Со него до сега имам погодено едно врапче точно во главата и паѓање на лице место. @Dr. Wish ќе сака веднаш да го направи :P.
Прегледај го приврзокот 105970 Прегледај го приврзокот 105971 Прегледај го приврзокот 105972
Јесте :P Иначе на нет имаше нешто слично. Се правеше од тие големите запалки. Ама не верувам дека е толку јако за да убие врапче. Ова делува по енергично од тоа што го гледав :)

Јесте :P Иначе на нет имаше нешто слично. Се правеше од тие големите запалки. Ама не верувам дека е толку јако за да убие врапче. Ова делува по енергично од тоа што го гледав :)
Абе не зафркавај, на ваков начин прават за пукање компири, цефката со 10цм дијаметар и цел компир во неа, пукање и шибање 100+метри. Ова моево со 3-4 флитнувања, пука како воздушна, го осеќам шишето како се дуе во моментот на експлозијата.
Тоа ти што си го гледал сигурно е она ,,нинџа стајл'' со стапче за уши става алкохол (ако е тоа што јас го имам гледано).

Абе не зафркавај, на ваков начин прават за пукање компири, цефката со 10цм дијаметар и цел компир во неа, пукање и шибање 100+метри. Ова моево со 3-4 флитнувања, пука како воздушна, го осеќам шишето како се дуе во моментот на експлозијата.
Тоа ти што си го гледал сигурно е она ,,нинџа стајл'' со стапче за уши става алкохол (ако е тоа што јас го имам гледано).
Абе нешто слабо беше. Ова како што гледам и метални топчиња пука :D Тоа беше пукање чепкалки за заби и такви ствари. Немаше голема штета да направи. :)

Еве момци life hack-
Засилувач на Wi-Fi сигнал во одредена насока.
simple-diy-genius-hacks-college-4.jpg
[DOUBLEPOST=1407959860][/DOUBLEPOST]
За таа финската мислев, добро шведска, важно скандинавска :). Инаку тоа со камењата е навистина преносна, само што преносниот дел е телот/ жицата. Одиш во природа, ја почлиш со камења и ја палиш. Работи на принцип на овие печките што се со глинени тули, термална кондензација. Додека не се загреат камењата добро, неможе да готвиш храна на нив, ама пак после о да ти згасни огнот, пак имаш силен извор на топлина, што е добро за преноќување.

Еве за засилувач на сигнал и насочувач на Wifi signal
https://rumble.com/embed/u7at4.vemon/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom