4NHK0
Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Да си направат држач за прсти, за кога ќе ги пикнат во штекерот, да не му паднат веднаш, да постојат некое време за да се наполнат до крајA za onie sto se celodnevno na telefoni?
^

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да си направат држач за прсти, за кога ќе ги пикнат во штекерот, да не му паднат веднаш, да постојат некое време за да се наполнат до крајA za onie sto se celodnevno na telefoni?
^
да не мислеше случајно на оваа финска печка?
http://forum.kajgana.com/threads/Скара-во-природа.690/page-3[DOUBLEPOST=1407958924][/DOUBLEPOST]еве уште нешто, само неможам да ја разберам суштината на иставакамења, тел...па уште и преносна
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Поинтересна е за употребување отколку а правењеЕве една интересна алатка лесна за правење:
https://www.youtube.com/watch?v=hQeeJEpBYsg&feature=youtu.be .
ЈестеЕве од мене нешто опасно.
Ова е пиштол на алкохол. Од тубенце од парфем се флитнува 1-2-3 пати во него, се става цефката заедно со проектилот во неа, се стега убаво и се притиска ,,чкрапалото'' кое е направено од ,,пецкало'' од запалка. 2 жици од пецкалото едно до друго се ставени во шишето и со притискање на пецкалото се појавува искра што ја пали смесата од алкохол и кислород, па бидејќи е затворен простор, се јавува експлозија што силно го изфрла проектилот. Со него до сега имам погодено едно врапче точно во главата и паѓање на лице место. @Dr. Wish ќе сака веднаш да го направи.
Прегледај го приврзокот 105970 Прегледај го приврзокот 105971 Прегледај го приврзокот 105972
Абе не зафркавај, на ваков начин прават за пукање компири, цефката со 10цм дијаметар и цел компир во неа, пукање и шибање 100+метри. Ова моево со 3-4 флитнувања, пука како воздушна, го осеќам шишето како се дуе во моментот на експлозијата.ЈестеИначе на нет имаше нешто слично. Се правеше од тие големите запалки. Ама не верувам дека е толку јако за да убие врапче. Ова делува по енергично од тоа што го гледав
![]()
Абе нешто слабо беше. Ова како што гледам и метални топчиња пукаАбе не зафркавај, на ваков начин прават за пукање компири, цефката со 10цм дијаметар и цел компир во неа, пукање и шибање 100+метри. Ова моево со 3-4 флитнувања, пука како воздушна, го осеќам шишето како се дуе во моментот на експлозијата.
Тоа ти што си го гледал сигурно е она ,,нинџа стајл'' со стапче за уши става алкохол (ако е тоа што јас го имам гледано).
Засилувач на Wi-Fi сигнал во одредена насока.
[DOUBLEPOST=1407959860][/DOUBLEPOST]![]()
За таа финската мислев, добро шведска, важно скандинавска. Инаку тоа со камењата е навистина преносна, само што преносниот дел е телот/ жицата. Одиш во природа, ја почлиш со камења и ја палиш. Работи на принцип на овие печките што се со глинени тули, термална кондензација. Додека не се загреат камењата добро, неможе да готвиш храна на нив, ама пак после о да ти згасни огнот, пак имаш силен извор на топлина, што е добро за преноќување.