Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Fala ti mnogu. Jas bev na intervju 12.12.2017, polozitelno od 12.08.2019. eve ushte cekame. no da ne se zalam, ubrzaa vo poslednive 2 meseca. samo taka neka teraat
Da ama pred ova se cekase 1.5 mesec za podigajne ukaz a sega 3 meseci,ako se skrati vremeto za cekajne ukaz se zgolemuva za podigajne i na kraj isti rezultat.

Dali nekoj znae za koga zakazuvaat intervju preku ambasada vo Skopje? Vi blagodaram i so sreka na site.

Dali nekoj znae za koga zakazuvaat intervju preku ambasada vo Skopje? Vi blagodaram i so sreka na site.
Jas cekav godina i dva meseci. Da odev preku Sofia, do sega ke go imav pasosot. Moja preporaka ti e do Sofia da odis, 20 evra ti e patot, da ne cekas 8 meseci razlika (1 god i 2 meseci cekas za vo Ambasada, 4 meseci cekas za vo Sofia)

I sestrami posle Polozitelno dobi otkaz, naj verovatno poradi toa sto podnese so kopija dok od BG pas od vujko
И јас сум преку вујко со документи копија од пасош заверена на нотар, оригинални изводи од мајка ми, вујко ми и нивните родители каде сите податоци се совпаѓаат. Посредникот вети дека ќе биде успешно, а спомна доколку во овие случаеви не ви се оригинал документите и нотарски заверени може да ве одбијат. Така да ќе видеме и со моето каде од 15.05.2019 веќе чекам потпис

И јас сум преку вујко со документи копија од пасош заверена на нотар, оригинални изводи од мајка ми, вујко ми и нивните родители каде сите податоци се совпаѓаат. Посредникот вети дека ќе биде успешно, а спомна доколку во овие случаеви не ви се оригинал документите и нотарски заверени може да ве одбијат. Така да ќе видеме и со моето каде од 15.05.2019 веќе чекам потпис
Ne odnese potvrda od zdruzenie? Toj posrednikot moze da te nosi na dusa,mnogu rizikuvas.

Odbien si so vujko moj drugar samo preku vujko bese i go odbija kaj vice-presidentot. Oti ne odnese potvrda za posrani 1800 denara ke te odbijat

Не е баш така,гледано наназад потврдата има голема улога,можеби тие имале потврди што викаш се одбиени,ама малце некој прекршоци направено во некоја земја членка на ЕУ.Некој тоа и тука го кажаа,а некој и намерно не сакате да кажат за да се ствара неизвесност и кај другите членови ,мое мислење е не мора да го прифатиш.

Колку пари е превод на еден документ на бугарски при аплицирање? Еден посредник ми кажа 20 евра, точно е?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom