Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
ne si jasen bo iskazot voopsto, za proishod li podnesuvas dokumenti ili veke si go zavrsil toa pa odis na intervju ? krsteniceto od baba ti, bugarsko li e ili mak? ako e makedonsko togas ti treba pred 1920 i poteklo od seloto od kade sto poteknuvaat podatoci.. pa posle doagas do prevod i legalizacija.
Се извинувам неубаво се изразив...сега имам закажано само за поднесување документи..крстеницата ми е на бугарски...што друго документи ми требаат..Фала ти на одговорот

A otkoga ke podneses adresa treba li da cekas za da podneses za EGN I da izvadis pasos I licna karta?
Koga ke ja dobies adresata togas ke ppdneses za egn pa od koa ke go dobies duri togas slikanje za licna karta[DOUBLEPOST=1534407331][/DOUBLEPOST]Nekoj od iskustvo moze li da mi kaze
Dali za slikanje za PRVA licna karta baraat izvod na rodeni preveden i legaliziran?
I za EGN osven izvod baraat li nesto drugo?
Nesto slusnav kopija od pecat posleden vlez vo Bugarija itn

Интервју на 7ми март 2017, веќе 7 недели сум на положително статус. Потекло преку родител со бугарско државјанство.

Некој што бил тој период или февруари, скоро да му се сменил статус?

Интервју на 7ми март 2017, веќе 7 недели сум на положително статус. Потекло преку родител со бугарско државјанство.

jas bev na 8mi februari 2017 na intervju vo sofia... od 20ti juni sum na polozitelno se nadevam deka za eden mesec ke mi bide potpisan ukaz

Jas vo januari 2017, ukazot mi e potpishan pred 5 dena, isto preku roditel so bg drzavjanstvo

Kaj i da e trebit da ti potpisi, vo ista situacija i jas sum

Jas bev na intervju april 2017, od pocetok na avgust pum na proverka inaku so dokumenti od brat

Јас сум со интервју во Мај 2017, веќе 2 недели на положително, преку прв братучед.

Здраво,
Дали некој добил буг државјанство со происход добиен врз основа на прв братучед последниве месеци?
Фала

Информација до каде се дојдени происходите во ДАБЧ има некој?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom