мазда 6 TDI

• Креатор на темата Креатор на темата riki pilot
  • Време на започнување Време на започнување
Дизел 4200 ок сума е, само шо на мене воошто не ми се верува да има толку км изминето, но немора да значи можеби има стварно толку изминето, бидејќи чист пример имаме тојота корола 2003 год има изминето 90 К ама не се вози многу бидејќи имаме и Опел Аста па се вози повеќе бидејќи е поекономичен дизел е.
се е у реду исто и на мене не ми се веруваше се додека не га видех сервисната книшка прв газда австриец али ја оставил старо за ново автосалон мазда у германија

ни на крај памет не ми текна за тва шеј ,,THANKS'' (y) епа таман си е работта ако идам сеа да ставам радио којзнаа колко ке лапнат пари за купуване и местене али најарна опција е таа земај си го мп3 и гајле си немај лесно се снима музика на него :)
Ja imam cdmp3 u kola pa ova transmiterov pokejf mi pravi poso radioto nema usb vlez. :)
Ednas sakav da pravam rokada za drugo radio so usb ama ova u kolava bre go zasrafile i zaglavile taka da ni sveti petar ne moze da go izvadi
:D:icon_lol:[DOUBLEPOST=1407187240][/DOUBLEPOST]
се е у реду исто и на мене не ми се веруваше се додека не га видех сервисната книшка прв газда австриец али ја оставил старо за ново автосалон мазда у германија
Eh bre druze, u BG za 5-10 evra ti pravat original servisna za kakva sakas kola so pecati unutra i site ostanati dalaveri. :D
Ama ne e bitno, ako si e u red kolata i 300.000km ne e strasno.[DOUBLEPOST=1407187358][/DOUBLEPOST]
Eh bre druze, u BG za 5-10 evra ti pravat original servisna za kakva sakas kola so pecati unutra i site ostanati dalaveri. :D
Ama ne e bitno, ako si e u red kolata i 300.000km ne e strasno.

Na zapad ne kupuvaat dizeli da gi gledaat doma pred garaza. Tamu se znae koga se kupue dizel. Ako se vrti 20.000km+ godisno se zema dizel, ako se vozi pomalku obicno do 10.000km kupuvaat benzinci.
;)
добро сеа на западо се се големи држави и се минат илјадници км а ниа тука шо знааме од дома на раб од раб дома и се гледаме да погодаме кола шо троше помалко гориво и помалко трошоци да даваме за неа у мојо случај секој ден е по 15км претходната кола ми беше хјундаи ацент ја земав исто така од прв газда со 20 илјади км а сеа има поминато 105 илјади км од тиа имам поминато 85 илјади км али ми беше мерак колата :)штета што настрада во собраќајка :( сеа само за делови ке иде некаде[DOUBLEPOST=1407188503][/DOUBLEPOST]
Ja imam cdmp3 u kola pa ova transmiterov pokejf mi pravi poso radioto nema usb vlez. :)
Ednas sakav da pravam rokada za drugo radio so usb ama ova u kolava bre go zasrafile i zaglavile taka da ni sveti petar ne moze da go izvadi
:D:icon_lol:[DOUBLEPOST=1407187240][/DOUBLEPOST]
Ama ne e bitno, ako si e u red kolata i 300.000km ne e strasno.[DOUBLEPOST=1407187358][/DOUBLEPOST]
Ama ne e bitno, ako si e u red kolata i 300.000km ne e strasno.
тука си во право за фалсификатот бг тоа и го прават да али ја со помош од еден пријател што знае германски им пишавме на тие од автосалонот и ни потврдија дека тој клиент им ја оставил колата старо за ново а исто така колата може да се провери и на друг начин да ја стиснеш на гаста до даска (оваа се однесува на дизел колите) ако вади густ црн чад право бегај од колата знај дека надминала повеке од 250 илјади км и е вракана на некоја си км која они ке ја наместат компјутерски у мојо случај мојта кола исто ја проверив и не вади никаков густ црн чад тоа ми го кажа на мој братучед кој е механичар во италија

Последно уредено:
момци скоро купив мазда 6 тди 2003 сакам да купам бандажи кој бандаж би му одговарал на маздата ја не сум ептен лубител по колите али сакам да си ја средам со ваша помош др работа радио да ставам неможе нема кај да се намести е сега она што е во колата нели треба да има отвор за цд али тоа го нема еве слика Прегледај го приврзокот 98977
на ова има дупка за цд а моето нема покриено е пробав кај што пише CD и сите др копчиња ги расштракав али немаше абер од нив (појке ми одговара да имаше отвор за радио стандардно бар ке си го наместев тоа радио што го имам дома па за цд немаше да се замарам пошто си има отвор за усб стик) кој имал мазда мора да знае нешто сеа незнам дали треба да се става нешто или треба да се отвори оваа ја неам појма ако знае нешто некој слободно нека каже а и онаа книгава е на германски а ја врска си немам од тој јазик позз

1G3yvoc.jpg

kako i da e ke si zemam edno od tie kaj opalacite za cigari sto se stava mislam toa ke podobro a edno mi e interesno komandite na volanot ednoto e za radioto dr e tempomatot za voznja (i dvete rabotat) komandata za radio si pusta pesni menjam kanali ali mi e interesno sto ovaa kaj sto se stava cd to nema nisto vnatre prazno e muzika si ima pee ali da stavam cd nema sansi

kako i da e ke si zemam edno od tie kaj opalacite za cigari sto se stava mislam toa ke podobro a edno mi e interesno komandite na volanot ednoto e za radioto dr e tempomatot za voznja (i dvete rabotat) komandata za radio si pusta pesni menjam kanali ali mi e interesno sto ovaa kaj sto se stava cd to nema nisto vnatre prazno e muzika si ima pee ali da stavam cd nema sansi

Радио цд кај овие модели мислам дека е стандард опрема. Не знам како може да нема, освен ако не е извадено.[DOUBLEPOST=1409394414][/DOUBLEPOST]http://www.helpfindmea.co.uk/cars/s...-05-20d-ts2-136-5dr-specifications-23649.aspx

Извадено е 100%, шо друго може да е.

Па, да ама ако тоа горе е слика од неговата кола јас гледам дека таму има читач на цд.

Drugar kako si zadovolen od mazdata? Se mislam i jas vakva da zemam pa ako moze da mi dades sovet. Pozz

Drugar kako si zadovolen od mazdata? Se mislam i jas vakva da zemam pa ako moze da mi dades sovet. Pozz
презадоволен сум :angel::angel::angel::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:
па има некои совети на удолнина немој да ја претискаш кочницата 3 5 пати едно подруго пошто ти ја оптегнува кочницата( керамички плочки) и ти го зголемува ризикот да направиш собракајка, мој совет одржувај солидно растојание меѓу тебе и возачот пред тебе исто и брзината да ти е прилагодена,за кочење до 65 ако возиш без проблем ке застане и да има песок за неа нема проблем
др ако сакаш да изигруваш шумахер подобро откажи се пошто доста лесно забрзува од 0 до 100(за колку секунди забрзува тоа нема да го пишам)иако ја имам дигнато до 210км али нашиве патишта се ебиветер така да можеш нормално на автопат до 160км да возиш
потрошувачка и е од 6 до 7 литра на 100км зависно од собракајот и возачот
пари за одржување на колата нема да имаш проблем (ке си ја гледаш книгата до која км жа ке ги мењаш потрошните делови )

Последно уредено:
презадоволен сум :angel::angel::angel::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:
па има некои совети на удолнина немој да ја претискаш кочницата 3 5 пати едно подруго пошто ти ја оптегнува кочницата( керамички плочки) и ти го зголемува ризикот да направиш собракајка, мој совет одржувај солидно растојание меѓу тебе и возачот пред тебе исто и брзината да ти е прилагодена,за кочење до 65 ако возиш без проблем ке застане и да има песок за неа нема проблем
др ако сакаш да изигруваш шумахер подобро откажи се пошто доста лесно забрзува од 0 до 100(за колку секунди забрзува тоа нема да го пишам)иако ја имам дигнато до 210км али нашиве патишта се ебиветер така да можеш нормално на автопат до 160км да возиш
потрошувачка и е од 6 до 7 литра на 100км зависно од собракајот и возачот
пари за одржување на колата нема да имаш проблем (ке си ја гледаш книгата до која км жа ке ги мењаш потрошните делови )
Fala ti mnogu brat..Samo uste kazi mi, 2.0 diesel ti e taka (2002-2005) ? I kazi mi dali lesno se naogjaat delovi ili malce potesko kako sto vikaat forumdziive..Fala ti uste ednas

Fala ti mnogu brat..Samo uste kazi mi, 2.0 diesel ti e taka (2002-2005) ? I kazi mi dali lesno se naogjaat delovi ili malce potesko kako sto vikaat forumdziive..Fala ti uste ednas

2,0 2003 89 kw 121kc ми е , за делови овде ги нема баш многу освен да налеташ на хаварисана мазда можеш бг да идеш таму 100% ке најдеш делови позз

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom