Измалтретирана хрватска фока!

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Па немора во Хрватска, има други судови во Европа каде може да си ја бара правдата и оштетата. Стразбур, Хаг итн.
тешко дека таму ќе му прифатат таква тужба, тие судови се за повредени човечки права од страна на држава кон граѓанин а не спор на приватен весник со приватно лице.

Прочитав доста духовити постови и јас таков ќе напишам
Да бев на место на Македонецот вака ќе се бранев пред судот:

Јас не ја тепав фоката, туку бев да ја прашам дали сака да пливаме заедно

Хрват кој го вознемирувал Боки 13 протеран од Македонија

Boki13.jpg
[DOUBLEPOST=1406925492][/DOUBLEPOST]http://brejking.net/hrvat-koj-go-voznemiruval-boki-13-proteran-od-makedonija/

многу детско размислување, животните не постојат за да ги гледаме ние, си имаат тие свој живот свои навики, свои потреби. Таа фока не постои за да јас и ти ја гледаме во золошка. Постоење на еден вид во природа условува а и е условено од постоење и на други видови. Према тебе зошто воопшто да има такви животни, нека ги исликаат нек напрат 3Д анимации и нека ги убијат сите. Оти да не можам да одам на пелистер и ловам рисови? шо корист некој има видено од рис?? ако сакат да сочуваат некој нек го пикнат во зоолошка..... шо корист од мечки по планини, тие и штети прават, слегуваат на зима до села, прават штети... нек се дозволи слободен лов на нив, неколку примероци нека се затворат во золошка колку за децата да гледаат се друго - слободно нека се фаќа и убива.... Према тебе ако човек нема корист од некое живтно - не треба ни да се замара со нивна судбина. Таа плажа е и нивна животна средина, нивен свет. Рачунај тебе некој ако те брка од твојата животна средина, или ако ти досаѓа, те допира против твоја воља.

не ме интересира животното туку иритира постапката на хрватите. ако е природна средина тоа место на фоката типот оде и ја гале кој кур казни и било шо па и јавно распнување за 24 саата.

а од друга страна ако толку сакат да ја заштитат се знае каде и е местото џабе дрнкаш шо им е потребно на животните не е ни прво ни последно

не ме интересира животното туку иритира постапката на хрватите. ако е природна средина тоа место на фоката типот оде и ја гале кој кур казни и било шо па и јавно распнување за 24 саата.

а од друга страна ако толку сакат да ја заштитат се знае каде и е местото џабе дрнкаш шо им е потребно на животните не е ни прво ни последно
Хрватската власт беше много добра и попустлива, за малтретирање на средоземната фока, казна е од 7000 до 30.000 куни, нашио доби многу блага казна од 1500 куни, за илегален престој си е протеран, исто како што би го протерале во америка, германија, италија, швајцарија.
Тебе те буни то како е пренесено во некои хрватски весници. То е веќе приватна работа, него државата не го распна, го казни према закон и тоа поблаго, се остало е на приватна основа кој весник како ја објавил веста и за тоа, може да ги тужи.
За другиот дел на твоето пишење нема шо да кажам, ако сакаш можеш да одиш во Хрватска, да најдеш начин да се населиш таму, со тек на време да станеш хрватски државјанин, и ко ќе пораснеш да се кандидираш за пратеник во хрватско собрание и кога ќе те изберат - да поднесеш некој нов закон за животни во Хрватска.

Значи расчистете ги овие две работи

- Човекот платил казна на лице место од 1 500 куни за фоката.

- Протеран е од хрватска на 5 години поради немање лични документи т.е. кога му пишале казна немал никакви документи за легален престој во државата

Точка.

Па немора во Хрватска, има други судови во Европа каде може да си ја бара правдата и оштетата. Стразбур, Хаг итн.

Eве ти европска правда:

За грчкиот суд 28 убиени имигранти, берачи на јагоди, не се причина за затвор на газдите-убијци!

http://www.vecer.mk/?ItemID=6C1DF5A5665A9648829D55D12690CFF6

Хрватската власт беше много добра и попустлива, за малтретирање на средоземната фока, казна е од 7000 до 30.000 куни, нашио доби многу блага казна од 1500 куни, за илегален престој си е протеран, исто како што би го протерале во америка, германија, италија, швајцарија.
Тебе те буни то како е пренесено во некои хрватски весници. То е веќе приватна работа, него државата не го распна, го казни према закон и тоа поблаго, се остало е на приватна основа кој весник како ја објавил веста и за тоа, може да ги тужи.
За другиот дел на твоето пишење нема шо да кажам, ако сакаш можеш да одиш во Хрватска, да најдеш начин да се населиш таму, со тек на време да станеш хрватски државјанин, и ко ќе пораснеш да се кандидираш за пратеник во хрватско собрание и кога ќе те изберат - да поднесеш некој нов закон за животни во Хрватска.

Мене ми изглеа добар бизнис за вака да печалат од туристи шо ќе се дрзнат па макар и здраво да и речат :icon_lol:

Друго нема никакво малтретирање на фоката ниту насилно однесување ама фоката е заштитена :icon_lol:

Мене ми изглеа добар бизнис за вака да печалат од туристи шо ќе се дрзнат па макар и здраво да и речат :icon_lol:

Друго нема никакво малтретирање на фоката ниту насилно однесување ама фоката е заштитена :icon_lol:
Не е бе ова Охрид, Хрватска е сериозна туристичка земја, која ја посетуваат милиони странски гости (До Јуни ја посетија околу 4 милиони туристи со 16 милиони нооќевања) а една туристичка сезона им носи по неколку милијарди евра приходи мислам дека околу 7 - 8 милијарди им е приход од туризмот. Главни гости им се Германци, Италијани, Австријци, Англичани. Имаат тие развиена и туристичка култура и знат како да се понашаат према гостите
Фоката ако е заштитена тоа значи нема приоѓање допирање бркање од плажа, башка имаше поставени табли со такво предупредување на неколку јазици на самата плажа. Тој вид на фока се сметаше дека е исчезнат и пак се појавија во мал број после неколку децении почнаа пак да идат во тие води. Значи има табла има предупредување да не се допираат има закон, пропишани казни и секој културен и писмен треба да ги почитува.

ПС
во 2008 имаше 11.200.000 гости кои оставија 7,5 милијарди евра. (цела хрватска е 4.200.000 жители) а за споредба 1500 куни казна шо ја плати нашио е 200 евра

Последно уредено:
Фоката ако е заштитена тоа значи нема приоѓање допирање бркање од плажа, башка имаше поставени табли со такво предупредување на неколку јазици на самата плажа. Тој вид на фока се сметаше дека е исчезнат и пак се појавија во мал број после неколку децении почнаа пак да идат во тие води. Значи има табла има предупредување да не се допираат има закон, пропишани казни и секој културен и писмен треба да ги почитува.
Па сакал само да ја погали, не и мислел лошо... До толку ли не разбираат и фоката и Хрватите? :icon_lol:

Па сакал само да ја погали, не и мислел лошо... До толку ли не разбираат и фоката и Хрватите? :icon_lol:
a замисли него на плажа да дојдат и да го галат 50 годишни мажи...... па нанервиан да стане и си оди.. па пак плукај по Хрватска како ги тормози гостите....

a замисли него на плажа да дојдат и да го галат 50 годишни мажи...... па нанервиан да стане и си оди.. па пак плукај по Хрватска како ги тормози гостите....
Нека не оди фоката на плажа ак не и чинит :icon_lol::icon_lol::icon_lol:[DOUBLEPOST=1406970526][/DOUBLEPOST]
Eве ти европска правда:

За грчкиот суд 28 убиени имигранти, берачи на јагоди, не се причина за затвор на газдите-убијци!

Е, ова се вика преувеличување (со големо П), а не она со фоката... Прво не се убиени 28 души, туку е пукано кон група од 28 души и четворица биле повредени; друго, осудени се двајца на 14 и 8 години и нешто затвор, но пуштени се да се бранат од слобода до завршување на жалбена постапка.

Мислам, шо памет треба да имаш за да поверуваш дека некој убил 28 луѓе и е ослободен? Таман памет за да читаш Вечер.

Последно уредено:
Нека не оди фоката на плажа ак не и чинит :icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Сигурно некоја гркоманска фока беше, да беше античко македонска фоката немаше да му напраи толку неприлики на потомокот на Александар

Eве ти европска правда:

Грчкиот суд и Европскиот суд за човекови права се две различни институции. Првиот има овластување да работи во рамки на Грчката држава и територија. Вториот е меѓународен суд во кој членуваат многу светски држави и судиите не се само од една држава. Така да неможеш да направиш споредба.

А згора на се од Грците не ме чуди ништо. Кога дозволија нацистичка партија во Грција во 21 век и прогон на сите црнци и не-Грчко население тогаш што да се очекува?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom