Измалтретирана хрватска фока!

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Овие треба од Охриѓани да учат за гостопримство :vozbud:
А новинарите се ниедна вера.Каква помпа направија од обична работа,па замислете што прават од поголемите настани...трагедии..

Вчера ова беше топ тема на Македонските медиуми, а исто и кај Хрватските. Судејќи според видеото ако е она вистинското, јас никаде не гледам малтретирање на фоката. Човекот едноставно отиде да ја погали од љубопитност. ОК, можеби не знаел дека не е дозволено допирање, ама далеку е ова од малтретирање. Казната е оправдана ако законот за животните наведува така, ама забраната за престој од 5 години според ова дело не е, освен ако како што кажувате престојувал нелегално.

Како и да е, за две погалувања на фоката сметам дека ова се претерани мерки, а и медиумите го осудија и засрамија човекот пред време. Јас за ова би ја тужел Хрватска како држава.

Тоа вчера шо грмеше, уствари Грујо беше лут, шо провладините медиуми недоволно го покрија случајот со фоката, па некои имаа време да се занимаваат и со "реформите" на владата.

Овие треба од Охриѓани да учат за гостопримство :vozbud:
А новинарите се ниедна вера.Каква помпа направија од обична работа,па замислете што прават од поголемите настани...трагедии..

Веќе научиле, дури и бетер се.

Untitled.jpg

Не одете во Хрватска на одмор, фоки клавет на плажине. :icon_lol:

Вчера ова беше топ тема на Македонските медиуми, а исто и кај Хрватските. Судејќи според видеото ако е она вистинското, јас никаде не гледам малтретирање на фоката. Човекот едноставно отиде да ја погали од љубопитност. ОК, можеби не знаел дека не е дозволено допирање, ама далеку е ова од малтретирање. Казната е оправдана ако законот за животните наведува така, ама забраната за престој од 5 години според ова дело не е, освен ако како што кажувате престојувал нелегално.

Како и да е, за две погалувања на фоката сметам дека ова се претерани мерки, а и медиумите го осудија и засрамија човекот пред време. Јас за ова би ја тужел Хрватска како држава.
Cim bilo zagradeno i napisano dake nesmee ni da se dopre,trebal da znaae deka e prekrsok,Hrvatite tocno preteraa so toa sto go napisaa deka ja udiral fokata,a neveruvam deka prestojuval ilegalno vo Hrvatska,zasto covekot bese na plaza znaci bil otiden na odmor,toa e laga za da mu dadat takva zabrana za vlez od 5et godini..Ama sepak e kriv..

Medvjedicа је jedna plemenitа životinja i najugroženijij sisavac na svijetu, a vi Makedonci - kromanjonci ste zlostavljali jadnu životinju . Ni četnici nisu tako klali ustaše . :tapp:

:pos::pos::pos:

Слушам фокава бремена останала. :facepalm:

Добро што ,,малтретирачот на фоката" бил македонец, да беше србин насловот вака би гласел: Četnički terorista pokušao ubistvo sredozemne medvjedice! Vrijeme je za Oluja 2 ! Tiriru - nininu EU EU !

боље да ја дигнел на клоци да не било за џабе ова дигање :)

На видеото на јутуб веќе се разви војна во коментарите помеѓу Македонците и Хрватите. Овие бетер од Охриѓани. Уште малку фали да прерасне во меѓународен инцидент.

Да ти ибам фоката да ти ибам. Да ја повредеше стварно или да ја убиеше и јас ќе го плукав магарецот, ама очигледно е дека Хрватите за една фока лудило ги фати.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom