Леб и Сол

• Креатор на темата Креатор на темата KiPo1942
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 јули 2006
Мислења
22
Поени од реакции
0
Влатко Стефановски - гитара, вокал

Бодан Арсовски - бас, вокал

Кокан Димушевски - клавијатури

Гарабет Тавитијан - тапани

THE BEST OF THE BEST! Најаката музичка четворка од Македонија, а и од Балканот. Пишете нешто за Леб и Сол.

vlatko.jpg
bodan.jpg

kokan.jpg
garo.jpg

Без коментар.Фантазија!

Македонските Дрим Театар.

Ги поштувам и обожавам. Бодан Арсовски ко млад бил ногу привлечен млад човек :D

Распукала....Распукала Шар Планина...
Топ песна! :zver:

mnogu me interesira sho ke proizleze muzichki od lugjeto shto gi imaat Leb i Sol za inspiracija

На концертите каква атмосфера се ствараше кога ја свиреа Учи ме мајко карај ме - Закон. Јас бев на концертот во Охрид. Дали вие бевте на некој концерт?

MaRiNa`Oh напиша:
Ги поштувам и обожавам. Бодан Арсовски ко млад бил ногу привлечен млад човек :D

Tи и твојот вкус...

Него, Леб и Сол се легенди дефинитивно. Кога прв пат слушав нивен албум (некое 4-5 одд.) не ми се веруваше дека таква музика е снимена во Македонија пред толку време...

Бев во Скопје на првиот, закон си поминав
Уште откако почнаа со Абер Дојде Донке и Деветка па до крај Чукни Во Дрво, Учи Ме Мајко Карај Ме и др. не можев око да свртам

После Бијело Дугме, Леб и Сол се најдобра група на Баканов и пошироко. Најдобриот состав што можеше да се направи од Македонија. Ги имам нивните концерти од Хераклеа и анфи-театаров од Охрид и стварно се мајстори. Иначе најубави песни им се Учи ме мајко карај ме, Јовано Јованке, Абер дојде Донке, Скопје, Као какао...

Потребен е коментар?

Најдобра група што некогаш излегла од Македонија. Најдобра група на Балканот (барем по талент), убедливо. Сеа им е минато времето, али се на се, такви бендови не се наоѓаат ни во 100 години.

Ѕверови.

Leb i Sol - Cuvam Noc od Budnih ... edna od 10te moi najomileni baladi vo zivotot :)

fenomenalni se nemam zborovi ... go vlecat ona shto se vika esencija vo muzikata , naj finoto .. bravo jas sum gord sto imame neshto vakvo.

Дали мислите дека Леб и Сол без Влатко Стефановски ќе остане на некој начин Леб и Сол или ќе го изгуби својот сјај?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom