Антикампања за Охрид?

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Јас не сум чул никој колективно да се буни за лоша услуга во било кој град во Македонија, ОСВЕМ Охрид. Ама најверојатно сите ги "мрзат" нив, па затоа :icon_lol:

Охриѓани вакви такви, поубаво Грција него ли Охрид.

Покрај туризам, Грција во споредба со Македонија има подобар стандард, подобри услови за живот, претставено во подобро здравство, подобро образование, култура, спорт, инфраструктура, демократија, водовод, петарди и балони со хелиум.

Тогаш, зошто ја одбираме Грција само за една работа во која е подобра? Ајде, во се'!

ПС. И не, не е се ствар на вкусови. Или знаеш што има во Охрид, или не знаеш, па затоа и споредбата од туристички (и секаков) аспект со Струга и градот на бара со тенденција да развие маларија, Дојран.[DOUBLEPOST=1405608413][/DOUBLEPOST]
Јас не сум чул никој колективно да се буни за лоша услуга во било кој град во Македонија, ОСВЕМ Охрид. Ама најверојатно сите ги "мрзат" нив, па затоа :icon_lol:

Од 276.000 туристи кои месечно го посетуваат Пехчево, ниеден се нема пожалено?

ПС. И не, не е се ствар на вкусови. Или знаеш што има во Охрид, или не знаеш, па затоа и споредбата од туристички (и секаков) аспект со Струга и градот на бара со тенденција да развие маларија, Дојран.[DOUBLEPOST=1405608413][/DOUBLEPOST]

Јас мислев дека се шалат со споредбиве или нешто инат водат, они озбилни биле.

Па не сум чула Охриѓани колективно да се бунат од неуслуга на Шапка, Маврово или слично.

Неуслуга? Па да, убаво си кажа.

Шапка, Маврово? За која услуга дискутираме? Како небаре Гармиш скијачки центар сме. Цените за смештај и опрема се катаклизмични.

Ама си видела ти негде Охриѓани да ваѓет фискални и да се жалат дека не им чинело во Маврово? Не, нормално.
Шемата е позната. Бегаме Банско, Копаоник, итн итн... пошо нели? ЕМ поефтино... ем илјада пати поубаво. И не само ние. СИТЕ, цела Македонија.

И што е ова поразилчно од летната сезона? Си ги пушташ нозете колку што ти е длабок џебот. Проста математика.[DOUBLEPOST=1405608861][/DOUBLEPOST]

Сите од латинска Македонија?

Шапка, Маврово? За која услуга дискутираме? Како небаре Гармиш скијачки центар сме. Цените за смештај и опрема се катаклизмични.

Ама си видела ти негде Охриѓани да ваѓет фискални и да се жалат дека не им чинело во Маврово? Не, нормално.
Шемата е позната. Бегаме Банско, Копаоник, итн итн... пошо нели? ЕМ поефтино... ем илјада пати поубаво. И не само ние. СИТЕ, цела Македонија.

И што е ова поразилчно од летната сезона? Си ги пушташ нозете колку што ти е длабок џебот. Проста математика.[DOUBLEPOST=1405608861][/DOUBLEPOST]

лажеш курво[DOUBLEPOST=1405609215][/DOUBLEPOST]
Покрај туризам, Грција во споредба со Македонија има подобар стандард, подобри услови за живот, претставено во подобро здравство, подобро образование, култура, спорт, инфраструктура, демократија, водовод, петарди и балони со хелиум.

Тогаш, зошто ја одбираме Грција само за една работа во која е подобра? Ајде, во се'!

Од 276.000 туристи кои месечно го посетуваат Пехчево, ниеден се нема пожалено?
Шо думаш бе човек ?
Во пехчево не иде толку народ ни за 5 години, вклучувајки ги и пехчевци што се на печалба по други градови и секој петок си одат дома да се исперат и избањаат. :pos:

Копаоник е изгор! Не шири дезинформации. Евтино е ако не мрднеш од туш кабина подалеку и да се изгладнеш до смрт. Влези во дискотека таму и испи неколку пијачки. Банско не знам, не сум бил таму.

Ниту Грци, ниту Бугари, ниту некој друг ти нуди подобра услуга не се залажувајте. За подобра услуга треба да платиш и подобро. Цело време сте се закачиле за Охриѓани, а најсмешно е што по сите локали цело лето работат од други градови претежно студенти.

Ниту Грци, ниту Бугари, ниту некој друг ти нуди подобра услуга не се залажувајте. За подобра услуга треба да платиш и подобро. Цело време сте се закачиле за Охриѓани, а најсмешно е што по сите локали цело лето работат од други градови претежно студенти.
Претрчај до психијатрија набрзина да те прегледаат :icon_lol:

Ако за тебе е добра услуга цел одмор да лажете дека сте од Ниш и да се враќате со ишкртани регистрации или излепена кола тогаш дефинитивно имаат најдобра услуга во случај да се палите на BDSM!

Кога спомна Ниш, една изрека на Србите, drkas pojmove.

Копаоник е изгор! Не шири дезинформации. Евтино е ако не мрднеш од туш кабина подалеку и да се изгладнеш до смрт. Влези во дискотека таму и испи неколку пијачки. Банско не знам, не сум бил таму.

Ќе ширам за инает. Зошто Маврово и Шапка да лапет кеш, ко ич не се гостопримливи? Стазите не се одржавет, постојт ризик мина од војната да имат под снег, опремата за скијање е катастрофална... Цените во сместувачките капацитети се лудило. Викендиците резервирани за Скопјани, а цените како небаре 10 метри од стазава сме оддалечени. А тоа 5-10 километри.
Нема вечерна шема, нема сагалам дискотека да работи. Нема ништо. Тие сендвичите горе Маврово се ужасни. Со голи раци зел ја мафтат плескавицата полна со соја, и едно мизерно засушено лепче.. Цена од 100 нагоре. Као демек тартуфи ставил. Итн итн...

Епа ќе платам 100-200 евра поскапо... и ќе си уживам на друго место :cool:

Последно уредено:

Никола си се фатил за тие фискални ко пијан за плот, а ти барем си паметен и можеш да рассудиш.

Кој ти гарантира дека обичен турист ги сликал фискалните и ги пратил на шител кога сите портали ни изобилуваат со квази новинарчиња? Нема тема за муабет, нема што да се напише и ај лето е, за Охрид ќе пишуваме.
Тоа што некој објавил фискална сметка од Охрид или од Скопје никому нема да засмета и никого нема да го спречи да отиде таму ако веќе е решен, друго зборам јас.

Значи нема никаква антикампања и на луѓето нема да им засмета никаква антикампања доколку Охриѓани си ги подобрат услугите. Едноставно е, јас ти плаќам - ти напрај ми го одморот убав и ќе ти дојдам пак.

Значи не е муабетот Македонците да престанат да идат во Охрид, во Маврово, на Шапка, туку токму спротивното.
Кога веќе си отворил тема за дискусија ајде да дискутирами. Ние ви кажуваме што нас не ни чини, вие ајде пишите што вас не ви чини кај туристите и дај да се прочитаме меѓусебно, па може и некој угостител ќе не прочита и ќе се свесне, а не да удирате безпотребно со главата у ѕид зошто нема поента.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom