Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Дечки концептот е следниов. Постирате по една песна во еден пост, а за песната која членот ја постирал едно мислење над вас давате коментар и стручно мислење за истата. Ок, не мора стручно. Темата не ја ставам во играчница со надеж дека ќе коментирате со повеќе од два ипол збора.

Ае.

credits to @turvior

И ти па одма мораше со масив да почнеш :)
Иначе да, песната нажалост моментално попозната по некој шугав ремикс, стварно добра, избалансирани интересни звуци.. .фак ит, масив атак се не е заебанција то

Добри се Atmosphere, од музички аспект, битот и мелодијата се 8/10, ок се, не се уникатни иако гитарата ми се свиѓа (ретко кога рејтам нешто од музички аспект 8/10, обично построг сум :)), али на крај краева тоа не е основната поента на песни од ваков карактер.

Текстот 10/10

Добро вози песницава. Се осеќа приказната што ја кажува бидејќи од старт можеш визуелно да ја доживееш.
Вокалната пратња што се јавува во последната третина од песната е врвот, онака
мислам дека го осетив сонцето у грб додека јавам со група избеглици од законот низ Долината во Калифорнија.

Прв пат слушам вакво нешто.Не звучи лошо ама не е мој вкус.Плус и типката многу ги растега муцките и ме нервира.

Иако прв пат го слушам бендот над мене,многу ми се допаѓа нивната музика.

(y) ретко добар хеви метал бенд, а особено песната им е одлична, и една од омилените од Aerosmith. Добар текст, и доста забавна е, таман по мој вкус.

Воведната мелодија со весел тон што се влече низ цела песна ми оди на нерви, Рејдиохед има цел арсенал на подобри песни од оваа. И љубовниот тон со кој зрачи текстот и атмосферата на песнава не ми прилега некако, многу е софт за момциве.

Одлични се Силвер. Ги слушав многу повеќе порано, кога обично посалам се дружев со гранџот и општо музика 90-ти. Песната изобилува со неколку интересни премини кои се фино склопени во една целосна композиција.

турви, мелодијата во позадина страшно вози, иако вокалниот дел не баш ми се свиѓаше, ама генерално добра песна :)

I only breed with sex-symbol worthy women
They stay at home and cook while I go out a make a living:icon_mrgr:

Вај андерграунд хип хоп, убав бас на почетоко, човеко јако рецетира, тексто е јак ама ја повеќе се палам на музика него на текстови. Бар интересни ефекти има.

Најјаката песна од Porcupine Tree, која со сигурност влегува во најдобрите 50-тина песни на сите времиња!

Слично на транс.Некаде кај breakdown-отЕве супер vocal trance трака

Никад не сум бил љубител на електроникиве, односно никад не сум навлегол у електронската музика. А онака, ко музика ми е океј. Језда поише
ги сакам психоделичните моменти во такви песни па така не можам да не осеќам ко нешто да ми фали у тракава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom