Indie Rock (independent, unsigned bands and musicians)

• Креатор на темата Креатор на темата Gravity Grave
  • Време на започнување Време на започнување
Последно Инди искуство ми е Echo & the Bunnymen

Ги имам пикирано уште од кога беа во Македонија, тогаш немаше интернет, и дури до сега стигнав целосно да им ја имам музиката.
Малце е специфично, вокалот во 80ти сосема друг стил тера, а во 2000ти друг. Различните декади се во прашање. Тапанарот успеа само да ме импресионира. Другото е ок. Немам погрдни зборови.

Echo & the Bunnymen - It's Alright

Секој поозбилен познавач на инди рок музиката сигурно ја слушнал "Killing Moon", ствар со која и ја се запознав со нивната музика. Инаку, за мене нивен "хајлајт" е сигурно супериорниот кавер на "People Are Strange" за Саундтракот на "Zero Boys".

Husky

Бенд од Австралија кој многу ветува и лани потпиша договор со легендарната издавачка куќа subpop (сеа не знам колку може да се наречат инди :D) .
Кога прв пат ги видов мислев дека ова е некој side-project на Dan Auerbach вокал/гитаристот на The Black Keys од причина што фронтменот на бендот ептен личи физички и вокално на него.

Dan Auerbach
tumblr_m55yj3cvTl1rx943fo1_500.jpg

Husky Gawenda

LNS_28-11-2011_EGN_08_LIS261111MULLUM16_t325.jpg

Еве нешто од Husky

Прилично емотивен и искрен стил, срцето ќе ви се стопи кога ќе го слушнете ова.

Че клинчам на темава :)
Еве со малце понепознато, првиот бенд е од Хрватска, вториов од Битола, не постои повеќе, поточно еден феноменален албум извадоја и тоа беше тоа :)

Џерманци на кои им преслушав 2 албуми и можам да речам доста солидно се сработени.

I drink to remember, I smoke to forget
Some things to be proud of some stuff to regret

Ауууу, како бе темава до толку запоставена? Ајде малку да ја живнеме:

Се потсетив денес на ова. Прв пат го чув на времето кога my guilty pleasure беше One Tree Hill. Маестрално парче музика! :cuc:

Ауууу, како бе темава до толку запоставена? Ајде малку да ја живнеме:

Се потсетив денес на ова. Прв пат го чув на времето кога my guilty pleasure беше One Tree Hill. Маестрално парче музика! :cuc:

Како ја погоди бе баш омилената од бендот :D

Инаку имаат нова песна во 2014, а тоа е оваа.

Како ја погоди бе баш омилената од бендот :D

Инаку имаат нова песна во 2014, а тоа е оваа.

Прекрасно, takodjer! Разликата е во тоа што Growing Old is Getting Old ми буди спомени за едно време (иако не беше којзнае колку одамна). Cannibal секако оди во playlist кај мене. ;)

Еве уште еден бенд, овој од Јоханезбург, Јужна Африка - The Parlotones. Не знам зошто, ама мене по малку ме потсетуваат на Snow Patrol. Прв пат кога ги слушнав, беше тоа со Push me to the Floor, и иако песната не е којзнае што на прво слушање - полека расте во тебе по неколку преслушувања.

Видеата, исто, не им се лоши.

Добра торент страна http://kickass.to/ која до пред некое време вадеше супер VA Indie компилации сортирани по месец.

баш на муабетот од вчера :)

@pacienat

Јасно споделување на линк од торенти е строго забрането на форумов.

уредено од модератор: .Sky.

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom