Електро ,машински или информатика?

• Креатор на темата Креатор на темата MDP
  • Време на започнување Време на започнување

MDP

Член од
7 јули 2014
Мислења
4
Поени од реакции
2
Здраво,јас учам во гимназија 3 та година и мислам дека е редно време да почнам да мислам за запишување на факултет.Се двоумам меѓу електро ,машински и информатика.Ве молам за помош и совет од студенти на овие факултети или луѓе кои ги завршиле и дали повторно би се запишале или општо совети од типот дали се исплаќа да се запишам на некој од овие факултети ,кој е најперспективен ,најтежок . :)

најдобар електро воедно и најтежок. машински слично како електро.

1.Електро (најголема потреба на пазар на труд)
2.Машински (во МК има потреба но не колку електро)
3.Информатика (малку сум информиран)

Најдобро е тебе што најмногу те влече да си одбереш, значи тоа што го учиш, да го учиш со интерес и разбирање. Тоа е најбитно макар и филозофија да е.

Сите се перспективни на свој начин.

За Машински можам да ти кажам дека има многу нови и интересни смерови кои може да ти фатат око. Све зависи од тоа кон што сакаш да се ориентираш... Имаш опции од производство, CAM/CAD модели, до програмирање, мехатроника, екологија, менаџмент и индустриски дизајн. Повеќето смерови, посебно таквите како Производна Информатика или ИНД Дизајн, се фокусирани на ствари кои се релативно нови и актуелни и во кои можеш да најдеш солиден потенцијал за работа после завршувањето на додипломските студии.

http://www.mf.ukim.edu.mk/mk/dodiplomski-nastavna-dejnost

Фала на сите мене желба да студирам ми е машински но иако има нови смерови не гледам каде би се вработил за солидна плата.Најверојатно ќе студирам електро . Ако има некој студент на електро нека сподели искуство . :)

Јас планирам да одам електро.Има некој за кти да каже нешто повеќе ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom