Благоевград

• Креатор на темата Креатор на темата kukus
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
бев некаде 1998 мислам тогаш кожни палта беа во мода па ајде да зашпарам нешто демек кај нас 400 марки таму 250 ,уште кога слегов од автобусот имаше едно три кубици цигани со бронза на фацата (дуваја боја за бории),уттука појдов во Ален Мак хотелот честив десет души ми зедоја 50 денари пари.После еден тип онака сумљива фаца ме трујаше еден пол сат да ми размени 100 марки односно да ми однеси ,па пијав во една кафеана чај со рум (тоа беше најдобро нешто во благоевград),па порачав 3 кебапи демек биле големи (и се стварно)ужас нешто за јадење.
па оттука едвај купив палто 260 марки ,еден тостер за вујна ми по порачка и на граница ме натовари ја со 20 кила јатки од орев демек да не плаќале царина прекупците,па се степа еден тип со секири па ајде 3 часа на граница малтретирање .уф го мразам Благоевград

Johnny Stulic напиша:
бев некаде 1998 мислам тогаш кожни палта беа во мода па ајде да зашпарам нешто демек кај нас 400 марки таму 250 ,уште кога слегов од автобусот имаше едно три кубици цигани со бронза на фацата (дуваја боја за бории),уттука појдов во Ален Мак хотелот честив десет души ми зедоја 50 денари пари.После еден тип онака сумљива фаца ме трујаше еден пол сат да ми размени 100 марки односно да ми однеси ,па пијав во една кафеана чај со рум (тоа беше најдобро нешто во благоевград),па порачав 3 кебапи демек биле големи (и се стварно)ужас нешто за јадење.
па оттука едвај купив палто 260 марки ,еден тостер за вујна ми по порачка и на граница ме натовари ја со 20 кила јатки од орев демек да не плаќале царина прекупците,па се степа еден тип со секири па ајде 3 часа на граница малтретирање .уф го мразам Благоевград

Johny, da bese otisal na spomenikot na Goce da postavis cveke, a ti samo da zashparass.

kukus напиша:
Johny, da bese otisal na spomenikot na Goce da postavis cveke, a ti samo da zashparass.
Колку за информација имаше само една причина ради која се правеа еднодневни екскурзии до Р.Бугарија пред да влезе во ЕУ, а тоа беше да се купи роба пошто е поефтина од таа во македонија, сега можно е да испадне обратно, ќе видиме, како и да е грците веќе од поодамна доажаат кај пограничниот регион да купуваат од Македонските стопанственици и земјоделци, не би ме чудело тоа да се случи и со Р. Бугарија. Како и да е ако мене на 5 минути со кола ми е споменикот на Гоце Делчев во градскиот парк или пак на 5 минути со кола ми гробот на Гоце Делчев зошто би се натегнал специјално до Благоевград да одам само на тој споменик таму да положам цвеќе.

Последна опомена пред клуч!
Ова е тема за градови, ви се допаѓаат, не ви се допаѓаат, ова, она...ноќен живот...жени, градби...
Ако случајно видам уште некое мислење та македонски, та тракијски, та македонски бугари, та мајка Балгарија, ќе бидам соодветно остар.

ernesto ce напиша:
Daj nekoja pointeresna slika ovie prvite mnogu komunisticki ne mi se dopagaat

Моето училиште ... беше отдавна, но не се забравја.

3yg0c52.jpg

Еј, поп Трале учел во македонско школо, само буквиве не им се исправни скроз. Ама школо... А инаку убава градба... долу посебно со столбовите и бабетината на скали... :pos:

Моето училиште ... беше отдавна, но не се забравја.

Па тешко да заборавиш попе. Во таа гимназија ми се чини учат најубавите девојчиња во Благоевград. :icon_lol:

Blagoevgrad...
e mnogu ubavo sredeno malo gradce vo R.Bugarija!
Ima mnogu studenti...i mnogu zivot navecer!
Nie po stariot pat...(za da ne ne maltretiraat djandari-posto jebi ga,na vrakjanje nema kako da ne bides pijan)nekolku pati dur studirav vo Plovdiv odevme na vikend vo Blagoevgrad...a i za da...kupime uste nesto!:pos2: :pos2: :pos2:
Super e gradot!

ова од пред 2 години кога бев, Ален-мак хотелот и фонтаната пред факултетот што им е и само еднаш во денот ја пуштаа на кратко:icon_conf а градов некако многу тивок беше и немаше многу народ, ама беа фини, и многу касно им отвораа продавниците а брзо затвораа...

Zevsus напиша:
Blagoevgrad...
e mnogu ubavo sredeno malo gradce vo R.Bugarija!
Ima mnogu studenti...i mnogu zivot navecer!
Nie po stariot pat...(za da ne ne maltretiraat djandari-posto jebi ga,na vrakjanje nema kako da ne bides pijan)nekolku pati dur studirav vo Plovdiv odevme na vikend vo Blagoevgrad...a i za da...kupime uste nesto!:pos2: :pos2: :pos2:
Super e gradot!
U Blogoevgradsko dazhe i babichkite go gledat ovoj shta ste go kupili.
Ostana da mi kazhesh deka si go prodaval ovoj neshto.:nenene:
Cantero e dobar, ali ni sa dobri kvartalite. Je palno so panelki.
Prichkapov si ja znae rabotata.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom