- Член од
- 15 октомври 2009
- Мислења
- 822
- Поени од реакции
- 291
4 години =1600 евра?? дечко, ти ми зборуваш ако си скопјанец и студираш во скопје ?? Мене прва година ме кошташе 2200 евра некаде, кај е стан да плаќаш, превоз до градот, градски превоз, сметки, храна....Разбрав разбрав.
Немаш физика на програмерските смерови на финки.Имаш на електро,1 и 2 и толку.Ни математики нема да учиш 5 години освен ако не паѓаш секоја година.Ти кажал некој али не ти докажал.
4 години ти се 1600 евра на факултет.Со скриени трошоци не верувам поише од 2000 да фати..Мислам дека не е исто 2000 евра во 4 или во 1 година да ги дадеш.Ако си паметен исто ќе ги вратиш парите,не глеам некоја разлика.
Слободно запишувајте се,без никаква основа програмирање богами ГГ ќе биде па посветувај се колку сакаш.
Мисиш ќе лупнат неговите[DOUBLEPOST=1404405273][/DOUBLEPOST]
Ондак иди тоа што сакаш да го учиш,незнам што се мислишАко електрото е за нигде,тогаш за остатокот од факултетите кај нас незнам што да се каже.Во прва не,али понатака има ко што ми кажувале постари колеги.
Најдобриот другар ми е на Феит веќе завршува втора година, има направено 9.7 просек, презадоволен е од факултетот, 2 години по ред одеше на електријада во Будимпешта и вика да можам да го вратам времето и да треба да избирам пак ќе одберам пак ФЕИТ (инаку он е на КХИЕ смерот), учеше и нешто програмирање, си оди на пракса, ако си учиш и имаш квалитет со тој факултет ќе има работа за тебе, тука ти се ЕВН, Елем, Мепсо, и таму исто одат на пракса мислам....Не реков јас дека електро е за нигден. Јас само прашувам оти незнам. Ама како што разбрав до сега, праксата на ФЕИТ е супер во однос на другите факултети тука во Македонија.