Кој е подобар факултет: ФИНКИ или ФЕИТ?

• Креатор на темата Креатор на темата Nokia789
  • Време на започнување Време на започнување

Кој факултет е подобар?

• ФЕИТ

Гласови: 17 40,5%
  • ФИНКИ

Гласови: 25 59,5%

• Вкупно гласачи
    42
Разбрав разбрав:icon_lol:.
Немаш физика на програмерските смерови на финки.Имаш на електро,1 и 2 и толку.Ни математики нема да учиш 5 години освен ако не паѓаш секоја година.Ти кажал некој али не ти докажал.
4 години ти се 1600 евра на факултет.Со скриени трошоци не верувам поише од 2000 да фати..Мислам дека не е исто 2000 евра во 4 или во 1 година да ги дадеш.Ако си паметен исто ќе ги вратиш парите,не глеам некоја разлика.
Слободно запишувајте се,без никаква основа програмирање богами ГГ ќе биде па посветувај се колку сакаш.

Мисиш ќе лупнат неговите:)[DOUBLEPOST=1404405273][/DOUBLEPOST]
Ондак иди тоа што сакаш да го учиш,незнам што се мислиш:)Ако електрото е за нигде,тогаш за остатокот од факултетите кај нас незнам што да се каже.Во прва не,али понатака има ко што ми кажувале постари колеги.
4 години =1600 евра?? дечко, ти ми зборуваш ако си скопјанец и студираш во скопје ?? Мене прва година ме кошташе 2200 евра некаде, кај е стан да плаќаш, превоз до градот, градски превоз, сметки, храна....
Не реков јас дека електро е за нигден. Јас само прашувам оти незнам. Ама како што разбрав до сега, праксата на ФЕИТ е супер во однос на другите факултети тука во Македонија.
Најдобриот другар ми е на Феит веќе завршува втора година, има направено 9.7 просек, презадоволен е од факултетот, 2 години по ред одеше на електријада во Будимпешта и вика да можам да го вратам времето и да треба да избирам пак ќе одберам пак ФЕИТ (инаку он е на КХИЕ смерот), учеше и нешто програмирање, си оди на пракса, ако си учиш и имаш квалитет со тој факултет ќе има работа за тебе, тука ти се ЕВН, Елем, Мепсо, и таму исто одат на пракса мислам....

4 години =1600 евра?? дечко, ти ми зборуваш ако си скопјанец и студираш во скопје ?? Мене прва година ме кошташе 2200 евра некаде, кај е стан да плаќаш, превоз до градот, градски превоз, сметки, храна....
Тоа е друг муабет,ја си земав пример според мене :) Имај у предвид дека овие трошоци не ти бегаат и кога би идел на курс 1 година,али да ќе си скратиш за наредните 3 години. :)

не ги мешајте енергетските смерови само ве молам. Мањак има такви и доста има што уште незавршени работат.

не ги мешајте енергетските смерови само ве молам. Мањак има такви и доста има што уште незавршени работат.
Стариот мој е инж. и вика има работа ако се млади и со некое искуство и да проектираат како амали за никаква плата, а над нив некој директор економист без три чисти да им изиграва чауш. Следствено не се запишав на електро иако за математика бев тата-мата. Размислете дали се исплаќа трудот.

Ако математиката не ти е проблем, види ги смеровите на ПМФ математика институтот
Математичко програмирање
http://www.institutzamatematika.com/index.php/Математичко_програмирање
Математика - Информатика, применета насока
http://www.institutzamatematika.com/index.php/МАТЕМАТИКА-ИНФОРМАТИКА_(ПРИМЕНЕТА_НАСОКА)

Лично, студирав на ПМФ Информатика - Стара програма и овие два смера се блиску до тоа што јас го учев.

Стариот мој е инж. и вика има работа ако се млади и со некое искуство и да проектираат како амали за никаква плата, а над нив некој директор економист без три чисти да им изиграва чауш. Следствено не се запишав на електро иако за математика бев тата-мата. Размислете дали се исплаќа трудот.

Па ако си глуп да ги трпиш ваквите тогаш заслужуваш да работиш како роб...

Јас да можам да бирам сега би се упишал на овие самогласкиве. Завршуваш без многу труд, со професорите си најдобар другар и одиш на терен да млатиш пари.[DOUBLEPOST=1404467773][/DOUBLEPOST]

Во Маклифт да не си?

Јас да можам да бирам сега би се упишал на овие самогласкиве. Завршуваш без многу труд, со професорите си најдобар другар и одиш на терен да млатиш пари.
Мислам дека не е баш така,без да се измачиш никад нема да завршиш а за плативе во Македонија незнам дали вреди трудот :)

Ne sakam da se mesam mnogu vo diskusii za koi znam malku, ali poso me pecna ke se doobjasnam. Sekako deka tuka ima decki sto mozat da me demantiraat ako ne sum vo pravo. Sepak prenesov samo toa sto mi go kazal covek koj ima 40 godini iskustvo vo taa sfera(struja) i rabotel na najslozeni proekti. Negoviot zaklucok e deka ne se isplakja bas makata. Edinstveno moze lezet da vidis ako si nadzor ama za toa trebalo da rodis prvo. Ili pa ako ti uspee vo golemite zapadnoevropski konglomerati da vlezis, togaj si car.

Ne sakam da se mesam mnogu vo diskusii za koi znam malku, ali poso me pecna ke se doobjasnam. Sekako deka tuka ima decki sto mozat da me demantiraat ako ne sum vo pravo. Sepak prenesov samo toa sto mi go kazal covek koj ima 40 godini iskustvo vo taa sfera(struja) i rabotel na najslozeni proekti. Negoviot zaklucok e deka ne se isplakja bas makata. Edinstveno moze lezet da vidis ako si nadzor ama za toa trebalo da rodis prvo. Ili pa ako ti uspee vo golemite zapadnoevropski konglomerati da vlezis, togaj si car.

Па да, конкретно за надзор/мониторинг и одржување мислев. Иначе, ниту една професија не се исплати во споредба со тие западноевропски конгломерати...
Муабетот ми беше дека можеш слободно да си бркаш други работи, дури и во странство. Е сега ако те врзат некако и видат дека уствари немаш голем број на алтернативи и те како ќе се радуваш на таа плата.

Последно уредено:
Генерално, тоа е така, но главното е тие (младите и неискусни) ќе научат занает на туѓи пари и ќе можат утре да отворат свој бизнис. А занает т.е искуство се добива од грешки, така да не ги гледај работите од денес за утре

Ima nekoj sto studira kti na feit da kaze nesto poveke ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom