Полициска академија - Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Sharminator
  • Време на започнување Време на започнување
ОК фала за одговорт. Значи нема голема конкуренција :) За матура требат некој посебни предмети можи да се земи на пример Мак.Јазик Анг.Јазик Историја и Филозофија ?

конкуренција мање више тоа зависи од тебе хехе :) од предмети ти ,,требаат,, интерни предмети: социологија, историја, филозофија или други предмети од областа на општествените науки и екстерни предмети: математика и странски јазик или сума сумарум ако ти иде економија и математика запиши се на оваа насока пошо 70% ти се предмети од областа на економијата 30% од безбедност и право, ако не да си жив/а и здрав/а

ОК фала за одговорт. Значи нема голема конкуренција :) За матура требат некој посебни предмети можи да се земи на пример Мак.Јазик Анг.Јазик Историја и Филозофија ?

јас имав земено македонски, англиски, бизнис и економија и ме примија :)

Едно прашање можеби е малку глупо ама... дали со смерот БФК... можат да се работат и да се конкурира за работа за останатите еконмски работи(пр: се бара економист/менаџер) или работата после факс. се сведува на ујп и финансова полиција.. прашувам затоа што се двоумам дали тука или на економски..позз

Едно прашање можеби е малку глупо ама... дали со смерот БФК... можат да се работат и да се конкурира за работа за останатите еконмски работи(пр: се бара економист/менаџер) или работата после факс. се сведува на ујп и финансова полиција.. прашувам затоа што се двоумам дали тука или на економски..позз

се зборуваше дека наредните 4 год. ќе ги укинат уписите за факултет за безбедност, ама не сум сигурна многу. Распрашај се околу тоа.

Јас разбрав дека само смерот криминалистика дека ке биде намалена квотата..како и некои останати смерови на други факултети ама не знам колку е точно у вест исто прочитав

90% ујп, финансиска полиција, економски организиран криминал итн, економист и менаџер не можеш бидејки имаш само еден предмет што е поврзан со менаџерство а за економист немаш некој длабински предмети што се многу тесно поврзани со економијата се се површни колку само да те запознаат да те воведат во економијата останатото е безбедност.

може да ми објасните за курсот за полиција?Ве молам пишете ми кога имат нареден курс.. Поздрав

Мислиш курс за полицајци или конкурс за запишување на факултет ? :)
--- надополнето: 30 јануари 2012 во 21:47 ---
што е полесно сега да изберам Информатика 2 или Македонски јазик ? :) :)

Дечки, јас разбрав дека годинава нема уписи на полициска академија.... ??

јас сум студент таму и така зборуваат ама истото беше и лани па пак примија :)

на запад ништо ново... секоја година пред уписи исто се збори дека нема да има и оп нови 100 примени (ако не и више) :)

на запад ништо ново... секоја година пред уписи исто се збори дека нема да има и оп нови 100 примени (ако не и више) :)
85 редовни и преку 100 вонредни :):) Иначе кога веќе пишав да ја појаснам и причината...Значи МВР и факултетот за безбедност се скарани нешто и сега факултетот плаќа кирија за местото каде се наоѓа а за да ја плати треба да зема пари од некој т.е. нас...и замисли дека после треба да работиш во МВР или сл. хах...затоа во последно време ич не ми се учи :) и не ви го многу препорачувам затоа ако имате врски да си влезете преку некои курс за полицајци подобро е - заштеда на пари и време :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom