Аргентина - Швајцарија |01.07.2014| |Estadio Sao Paulo ||18:00| 1/8

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување
Брат ниеден левак незнае да игра со десна. Факт е тоа дека десната нога им служи само за потпирање. Да пробаше Ди Марија тука со десна да ја центрира или ќе заринкаше и ќе го искршеше зглобот или у гол аут ќе ја шутнеше. :D
Небитно, бидна веќе. :D

Него кој селектор е поглуп, на Аргентина или Германија? Мислам дека ако се натпреваруваат нема да може да има победник во оваа категорија. :icon_mrgr:

Bitch please

Педро од Шпанија/Барселона е најуниверзалниот играч што некогаш заиграл на фудбалските терени..ем игра индентично со двете нозе(да го прашаш ни самиот не знае што е дали десничар или левичар) ем го има најдобриот дриблинг во место :D
Ако гледаме така и Нагатомо знае перфектно да игра со двете нозе иако е деснак.

Ајде чим да повелам, кажи ми еден левак што знае подеднакво добро да игра и со десна нога.

+

Ајде чим да повелам, кажи ми еден левак што знае подеднакво добро да игра и со десна нога.

Јохан Кројф! - пост од минатото.

Небитно, бидна веќе. :D

Него кој селектор е поглуп, на Аргентина или Германија? Мислам дека ако се натпреваруваат нема да може да има победник во оваа категорија. :icon_mrgr:
Тоа се двајцата селектори кои имаат одлични индивидуалци и генерација која може да крене титула. За жал двајцата немаат ниту т од тактика.

Сепак Нагатомо е десничар а за Педро сеуште е мистерија која нога му е посилна и примарна :D

Не ми текнува моментално и веројатно нема..

Ди Марија користи финти заради тоа што неможе да шутне со десната нога... (y)

Неможноста да шутне со десна му налага да прави магија со топката. :cuc:

Знам, го имам повеќе пати видено како го прави тоа, ама ти викам да сум тренер нема да влезе у игра ако направи таква глупост. Мочко еден, пласманот на неговата репрезентација зависи можеби од таа акција и шанса а овој со пета пробува да нафрли, Бог да чува. :facepalm: Тотален непрофесионализам од негова страна, среќа се извади со голот...

Ама не е глупост, го вежба тоа на тренинг и го има доста добро усовршено, доста добри нафрлувања има баш на тој налин, дури и таква асистенција оствари. Значи не го напрај тоа од заебанција или од курчење.

Тоа се двајцата селектори кои имаат одлични индивидуалци и генерација која може да крене титула. За жал двајцата немаат ниту т од тактика.
Голема среќа има Аргентина што вкрстува со Белгија или Сад. Првите се одлична но доста неискусна репрезентација и до сега воопшто не воодушевија, а вторите се незгодни али далеку под нивото на Аргентина. Е Германија доста полошо помина од тој аспект, веднаш налета на Франција... Ако нешто не смени Лев во формацијата мислам дека поштено ќе го јадат Германците.

Десничар е Казорла..значи примарен левак што игра добро со десна непостои бидејќи левичарите се специфични играчи..ете јас сум по природа десничар ама цел живот играм со левата нога бидејќи сосила така сум научен..и сега десната нога ми е буквално само за трчање

Годинава пола од головите со лева ги даде

Годинава пола од головите со лева ги даде

Да ги даде со лева бидејќи знае да игра со лева..но веднаш штом ќе ја прими топката се заприметва дека е десничар и ја води топката со десна нога ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom