Црквата во одбрана на народот

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Дури и снимка на молитва која ја пејат попојте може да биде корисно оружје во истерување на нечастиви сили и злокобни духој од просечен чоек или жена

[DOUBLEPOST=1403362830][/DOUBLEPOST]
Да, во тие малкумина, не можеш да се вброиш и себе си, оти во спротивно, не би поставувал вакви „клипови„ во кои ѓоамоти се врши истеруење нечисти сили, нали...

Има мики и од други верски правци клипови за истерувања, има и од вашата православна, има и од муслимани и од индија.... еве од вашиот огранок еден клип

се гледа дека техниките се превземени од Католичката црква

Последно уредено:
се гледа дека техниките се превземени од Католичката црква

И сега дој прашај ме зашто ти велам да одиш у протестанти...:icon_lol:

И сега дој прашај ме зашто ти велам да одиш у протестанти...:icon_lol:
Кога се отцепи од католичката црква , православната со себе превзеде и дел од знаењата и искуства

Кога се отцепи од католичката црква , православната со себе превзеде и дел од знаењата и искуства

Во ред, во право си. Терај даље...

Факт е дека и поповите се луѓе кои имаат потреба за пари како и останатите луѓе, но факт е и дека поповите можат да ти помогнат. За тоа дека црквата и поповите помагаат при отстранувањето на лошото, демонот од некој човек слободно можам да кажам дека тоа е точно, од проста причина што сум сведок за нешто такво, за човек кој врискал од маки, каде докторите му викале дека имал анксиозност или дека бил психички болен, но кога со верба во Господ, Христа и светците отишол во црква и побарал помош од некој поп и маките и врискањето поминале.

А за тоа ако викнеш поп дома да пее и да ти ја осветли куќата или пак ако кадиш дома со темјан дека брка духови и негативна енергија е целосно точно и уште еднаш ќе речам, за тоа сум бил сведок, затоа и со сигурност тоа го кажувам :)

Ај да не те обвинат за монолог.
Не се работи за никаква претенција туку за зајакнување на својата улога во општеството и со самото тоа меѓу народот.
Ако добро ме држи сеќавањето еден верник ме убедуваше дека човекот умира по успешниот егзорцизам затоа што во едно тело не можеле да опстанат 2 духовни материи т.е. енергии! Дали некои умира во овие видеа?
Во минатото. Дали тоа што црквата го светала за егзорцизам всушност се работело за параноја или др. болест? Дали со таквиот чекор убивале недолжен човек? (болеста не избира ни време, ни место) Опаднат имунитет и можеш лесно да подлегнеш, па уште ако ги земеме и условите во кои што живееле, загонетката ќе биде решена.

Ако човекот мисли дека се работи за демот, тогаш навистина се работи за демон. Тоа е моќта на религијата- убедувањето. Убавината е сиромаштијата или скромноста (наброј еден скромен поп, свештеник, калиѓер....), теоријата, “мудростите„ напишани во светата книга“, а суштината верувањето. :)

Ова е форум имаш најразлични теми и дискусии не си обврзан на сите да се досадуваш, одбери си она која ти е интересна и читај и пиши си таму
Ех шубо беше дур не ве распуштија, идеа сериозни луѓе за дискусија не деца
Имаш најразлични теми и тематики,ама сите ти се поврзани со Господ,гледаш :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom