Како изгледа Бог?

• Креатор на темата Креатор на темата Triglav
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Чекајте Господ нашиот Бог е татко на Исус Христос демек овој е божји син. Тоа значи дека Господ и Исус Христос се различни нешта?(Кога се крстиме: Отецот-Синот-С.дух)

Кога се молиме наводно се обраќаме кон Господ и неговиот син Христот? - Така е ова или поинаку?

Чекајте Господ нашиот Бог е татко на Исус Христос демек овој е божји син. Тоа значи дека Господ и Исус Христос се различни нешта?(Кога се крстиме: Отецот-Синот-С.дух)

Кога се молиме наводно се обраќаме кон Господ и неговиот син Христот? - Така е ова или поинаку?
седи КЕЦ.
имаш еден дежурен христијанин на темата за христијани, оди таму и он фино лепо ќе ти објасни како тоа може 3 во 1. знаеш, како она со кафето на нес кафе, 3ин1

ма не коментирам, само ве следам! :cool:

Задруга, немој да ме „копираш“!:pos:[DOUBLEPOST=1401451897][/DOUBLEPOST]
темава никола треба да ја префрли во ЧДА. не друго, него од самиот наслов се гледа дека нема основа за сериозна дискусија.
Ќе почнам да мислам дека не се сите атеисти глупи.;)[DOUBLEPOST=1401452107][/DOUBLEPOST]
И како според тебе изгледа Бог?
Бог не „изгледа“, требе да бидеш дебил за да го поставиш ова прашање.

Ако сакаш да ти дадам дефиниции, вака тоа „изгледа“:
Бог=Јас
Бог= Отец + Син + Светиот Дух
Бог= До Ре Ми Фа Сол Ла Си До

Овие дефиниции ги задоволуваат сите постоечки религии на светот!

Последно уредено:
Ќе почнам да мислам дека не се сите атеисти глупи.;)[DOUBLEPOST=1401452107][/DOUBLEPOST]

Ако сакаш да ти дадам дефиниции, вака тоа „изгледа“:
Бог=Јас
Бог= Отец + Син + Светиот Дух
Бог= До Ре Ми Фа Сол Ла Си До

Овие дефиниции ги задоволуваат сите постоечки религии на светот!
А Бог не изгледа, што значи и дека она што го пишува во Библијата дека Бог го создал човекот по својот облик паѓа во вода!?:)

Искрено првата и мене ме задоволува.;)

Единственио глуп на темава си ти ! Сериозно, до кога ќе му ги препишувате сите случувања во вашиот жибот на "бога" и на неговите поголеми цели ... ? Мора да прифатите дека сите сме сами на себе во овој универзум...и се што се случува околу нас е чиста случајност... еве ти едно видео во прилог , каде што ги добиваш сите одговори зошто сме атеисти .

http://www.youtube.com/watch?v=vNjEbPfc2d0

кажи ми една причина зошто треба да верувам во бога ???????

Temata e privremeno zaklucena.

Hemisko cistenje od 21-23h, CET.

едит.

Темава е перманентно заклучена. Вакви прашања можат да се постават директно на темите за Христијанството, Исламот, Будизмот... итн итн, пошо секоја религија имат своја индивидуална "приказна".

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom