Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Помина и оваа сезона со многу различни емоции!
Пред сѐ ќе биде запаметена како последна на капитенот Франческо Тоти. Се знаеше дека ќе дојди овој ден. Навистина жално за секој навивач на Рома, а посебно за тие што поради него почнаа да навиваат за Рома. Ќе остане запаметен како човекот, кој во овој ненормален фудбалски свет успеа да му оддолее на парите и остана верен на својата прва и единствена љубов. Го победи модерниот фудбал во време кога е невозможно да се победи.
Кој сака што сака нека каже, ама беше почитуван од многу пријатели и противници. Денес милиони солзи се на негова сметка не само од навивачите, туку и од неговите соиграчи.
Се надевам ќе ја прифати директорската позиција, којашто му ја понудија од клубот, бидејќи знае како диши клубот, ги знае слабите точки и може мн. да придонесе во напредокот на клубот.
Втора работа сезонава ја обележа донесувањето на Мончи за спортски директор во клубот. Потег за поздравување, ако се има предвид неговиот успех со Севиља, но пред да го величиме мора да почекаме да видиме како ќе се снајде тука.
Трето е Џеко, кој е прв стрелец во Серија А и во ЛЕ. Човекот сезонава се препороди. Се разбира дека не реализира зицери, ама сѐ тоа не се забележува толку кога имаш 40 гола во сезона и над 10 асистенции. Спалети го врати од мртвите.
Инаку Спалети утре или задутре си дава оставка. Човекот освои 87 бода (рекорд), но ги изгуби најважните натпревари сезонава. Од една страна му даде стабилност на екипата, а од друга страна пораз од Порто за влез во ЛШ, пораз од Лацио во полуфинале од куп, пораз од Лион во ЛЕ и на крајот ја доведе екипата после поразите од Лацио и Наполи да решава директен пласман во ЛШ во 90 минута. Рече дека оваа екипа е најдобра екипа која некогаш ја тренирал. Рече дека ако не освои трофеј ќе си замини од Рома и очекувам да си го одржи ветувањето. Има некои свои фудбалски филозофии, но е тврдоглав и не дава шанса на повеќе фудбалери.
Од утре почнуваат шпекулациите за наредната сезона. Се надевам Мончи ќе си ја заврши добро работата летово. Пред сѐ мислам да ги задржи најдобрите.
6b752850f0ee7fa772076022723d4fe5.jpg

Се чудам на 90% од денешните фудбалери како може да не им е цел во кариерата ова што Тоти го доживеа денес на Олимпико. Цел град да живее за тебе, да плаче кога веќе нема да играш за клубот тоа само најсреќните можат да го доживеат. Не сум фан на Рома, но сум фан на фудбалот, а ова како денес само во фудбалот го има. Последниот од расата во изумирање лојални на клубот од детството се пензионираше денес. Секоја чест за капитенот. (y)

Оваа утакмица покрај пензионирањето на Тоти, ќе ја паметам по рускиот коментатор кој цела утакмица на Шчесни го коментираше како Фабиански.

И јас брат. Го отепав од пцуење.
Ама не само тоа, туку какви глупости трескаше човек не можи ни да замисли. Или е неинформиран или си прај самиот филмој за да му е поинтересно. :)

Мислам дека можам книга да напишам ...Али немам сила ,ќе заплачем ..
Исто за Фабијански и јас се чудев у пм ..
Инаку Строки продолжил верност до 2022..

Со оглед на продолжувањето на договорот на Кевин до 2022, враќањето на Пелегрини и најновата шпекулација дека Krychowiak (DM) од ПСЖ можено е да биде летно засилување на Рома дали се отвара пат за продажба на Паредес или Раџа?
Не би сакал ни да помислам дека Раџа ќе не напушти летово, ама со овие сѐ е можно.
Инаку Палмиери Емерсон скина вкрстени лигаменти. Операцијата помина успешно и сега рехабилитација. Ќе видиме како ќе реагира управата за носење на замена.
Според мене летово 100% не напуштаа Марио Руи, Вермален, Пероти и Војче. Исто би сакал и Жезус да се мафни од екипава оти живци ми кини кога игра. Од поважните, што треба да се вратат од позајмица се Скорупски, Ванкер, Итурбе, Жуканович, Ѓомбер, Думбија, Федерико Ричи, Даниеле Верде, Д`урсо, Калабрези, Умар Садик и Понче.
Од овие сигурно ќе бидат продадени Ванкер (6-7 м), Итурбе (6-7 м во најдобар случај), Жуканович (3 м), Ѓомбер (1 м), Думбија (5 м). Останатите освен Скорупски ќе се вратат пак на позајмица. Јас би ги задржал Калабрези и Ричи ако се има предвид дека ќе се игра на 3 фронта. И двајцата солидно изиграа сезонава. Калабрези играше на 30 натпревари за Бреша. Али ако го позајмуваат нека пробаат во некој прволигаш.
Значи од овие (итурбевци) ако можат 20-25 милиони да извадат + Пероти за 15-20 милиони ако се продава не би морале да продаваат некој од главните играчи. Ама се сомневам дека ќе биде така.
Исто мора да видат со Жерсон што ќе прават. Огромен талент и не е убаво да му се упропастува кариерата. Меѓутоа се зависи од новиот тренер, кој по сѐ изгледа ќе биди Ди Франческо.
Со Граниер ситуацијата исто така не е јасна. Нема висока цена и би можеле да го откупат. За ротација добар е.
Јас би го оставил Ел Шарави уште една сезона. Се гледа дека кога му се игра знае да размрда натпревар. И убај голчиња перка. Се надевам дека ќе останат Раџа, Џеко, Де Роси, Салах, Ридигер, Фазио, Ел Ша и Паредес.
Инаку вчера се остварени првите контакти за Klaassen.

По барање на Тоти, бројот 10 нема да биде повлечен во Рома.

Мислев дека добро би било ама еве читам можно е Томас Тухел да ја превземе Рома, слободен е плус ништо чудно за нашата скржава управа да не платат 3 мил на Сасуоло за Еузебио :)

DA8GZB5XgAYFdAj.jpg:large

"In modern football you won the biggest battle, 25 years with the same jersey"[DOUBLEPOST=1496243607][/DOUBLEPOST]Де Роси со нов договор
18740067_1188888724589953_5196979920663405057_n.jpg

Последно уредено:
Агентот на Ридигер ја прифатил понудата на Интер, меѓутоа клубовите не можат да се договорат за цената. Интер нуди 30 м., а Рома бара 40 м. Се споменува дека Интер би заинтересиран да плати 30 на рати, но и да го вклучи во договорот Кондомија.
Инаку и агентот на Салах бил во Англија вчера. Се шпекулира дека бил на чекор од договор за трансфер на Салах во Ливерпул. Се шпекулира за сума од 50-55 милиони.
Како замена за Ридигер се споменува Ачерби, а доколку си замини Салах ќе земат еден од Папу Гомез или Берарди.
Стротман и Де Роси веќе ги обновија договорите.
Раџа изјави вчера дека сака да остане во Рома.
Мончи активно работи за што е можно поскоро да ги затвоти трансферите на Класен и Пелегрини.
Има шпекулација за Хесус Навас во Рома.[DOUBLEPOST=1496294336][/DOUBLEPOST]"Predao sam kapitensku traku Mattiji Almavivi, jer je jako talentovan, svi pričaju o njemu i ja vas uveravam da je tako. S loptom u nogama radi šta god poželi. Ja nisam bio ni približno dobar u tim godinama. Pre nekoliko dana pitao sam ga šta mu je san, a on mi je odgovorio: 'Moj san je da budem poput tebe, da nosim Romin broj 10 i budem kapiten zauvek'. Jedva je govorio od emocija. Zato sam se i odlučio na onaj gest, jer želim da se tradicija nastavi. Uveren sam da će Mattia uspeti. Osim što je dobar i talentovan, on je jednostavan i pametan dečak. Klub je hteo da povuče broj 10, ali rekao sam im 'Ne'... Broj 10 je san svakog deteta koje počne da igra fudbal. Romina deca zaslužuju pravo na taj san."
18765720_10154821434604200_5023797359223044064_n.jpg

Последно уредено:
Среќен роденден Абел Балбо. Една од причините да почнам да навивам за Рома!
18813888_1189588627853296_8529048237382008622_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom