Здравко Чолиќ во Борис Трајковски на 31.05.02014

• Креатор на темата Креатор на темата Usher$
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам дали има уште такви кои се палат на фразите:
Скопје е мојата омилена концертна дестинација. Kај вас секогаш се чувствувам како дома. Нашата љубов е неуништлива. Ова беше единственото конкретно обраќање на Здравко Чолиќ на завчерашниот музички маратон во спортскиот центар „Борис Трајковски“.
http://dnevnik.mk/?ItemID=72082E9386F7F04085C241642EF911F5

Као демек кога оди во Загреб или Љубљана им вика овде е ОК ама Скопје си е Скопје.
Можам да се кладам дека уште на Табановце ја заборава и Македонија и Скопје и се живо и диво.
Ако толку ја сака Македонија и тој и сите кои се лигават со вакви муабети ќе научеле по некој македонски збор чисто онака од почит. Освен тоа ќе доаѓат во МК и онака приватно на одмор, на шопинг, на посета и слично. Значи ова генерално го велам може и грешка да сум за Чолич, само мислам дека нашите новинари премногу ги форсираат овие рутински фрази , тука ми е најдобро на свет, ве сакам многу и слично. Јас под сакање подразбирам нешот друго.

Као демек кога оди во Загреб или Љубљана им вика овде е ОК ама Скопје си е Скопје.
Можам да се кладам дека уште на Табановце ја заборава и Македонија и Скопје и се живо и диво.
Ако толку ја сака Македонија и тој и сите кои се лигават со вакви муабети ќе научеле по некој македонски збор чисто онака од почит. Освен тоа ќе доаѓат во МК и онака приватно на одмор, на шопинг, на посета и слично. Значи ова генерално го велам може и грешка да сум за Чолич, само мислам дека нашите новинари премногу ги форсираат овие рутински фрази , тука ми е најдобро на свет, ве сакам многу и слично. Јас под сакање подразбирам нешот друго.

Никој не ги форсира тие фрази, туку секој пеач кој гостува БИЛО КАДЕ ги користи од учтивост и општа култура. Што треба, да не каже ништо, или не дај Боже, да не исплука...? Човекот рекол две реченици. Ако е тоа патетика за тебе, не знам што да кажам.

Па читај подобро во веста која самиот ја пастираш:

Најголемата балканска поп-ѕвезда во Скопје пееше повеќе од три часа. Немаше долги и патетични говори, неочекувани романтични гестови, а фановите добија музика за секој денар платен за концертот.

За твоја информација, Чолиќ има престојувано во Македонија многупати заради пријателството со Џаро, а пред неколку години кога го држеше охридскиот концерт си беше и на одмор во Охрид со семејството.

"И на времето после секоја турнеја или пред секој голем настан Чола батерии полнеше во Охрид, така што не е исклучена можноста тоа да се случи и сега пред објавуавањето на новиот албум", таинствено ни откри стариот волк Џаровски (http://www.vecer.mk/default.asp?ItemID=2E38335FA132F74E9CA64A4DB8A1A46E)

Човекот сними спот во Скопје и Охрид, ја промовира Македонија заедно со Влатко, не знам што уште треба?!

И кажи кој македонски збор треба да го научи, па нареден пат ако не знае, да го вратиме од граница, затоа што со тоа покажува крајно непочитување кон нас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom