Кое е подобро средно школо да се запишам Здравко Цветковски или Панче Арсовски?

• Креатор на темата Креатор на темата Rilien
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 мај 2014
Мислења
4
Поени од реакции
0
Jas sum osmo oddelenie i se mislam pomegu Guc i Pance ama nemozam da odlucam koe e podobro sto mislite kade e podobro da odam?

Ако сакаш гимназија,Панче ти е подобра опција според мене.

Jas poveke sakam da odam guc za arhitekt ama tatko mi vika deka podobro e da se zapisam gimnazija?

Ако сакаш стручно,иди стручно. Без факултет со гимназија си ништо.

Ako idete vo GUC idete STRUCHNO , bilo shto.... A Gimnazija pomegju Panche i Guc, podobro bi bilo Guc, zavisi koe vi e poblisku.[DOUBLEPOST=1400595775][/DOUBLEPOST]
Jas poveke sakam da odam guc za arhitekt ama tatko mi vika deka podobro e da se zapisam gimnazija?
Tatko ti e smotan chovek..... kazhi mu go toa slobodno. Idi si Arhitektura i ich da ne te boli klicha. )

Аха демек со стручното имаш повеќе шанси. Исти полов орган се. Пробелмот е што и да завршиш факултет, нема да влезиш да работиш тоа што си учел. Освен ако немаш пријатели, или пари :)

ако планираш да запишуваш и архитектонски факултет не му ја мисли .. гимназија па после технички факултет е чисто измачување. дали имаш некој близок кој е архитект ?

Ако сакаш архитектура да студираш оди во ГУЦ , сега критериумите во ГУЦ се мнооогу паднати ама сетики е подобро одколку од гимназија да одиш на архитектура ! Сега има секакви плусеви и минуси , јас кога завршив ГУЦ на факултет се окозив додека положив математика , додека гимназијалците ја прелетаа како ништо ама тие никогаш не сфатија како се работи со инструмент ( затоа тие станаа шефови:( а ние си останавме црнци) . Понатаму пополека се изедначивме со знаењата ама слободата од предходното знаење од средно чувствувам си остана дури до сега т.е.на неколку години пред пензија !
Така да ако ти сечи текнувалото оди си стручно !

Запиши се таму каде што е потешко за да стекнеш работна навика. Ако имаш добра работна навика, ќе научиш се.

Fala :D[DOUBLEPOST=1400607654][/DOUBLEPOST]
ако планираш да запишуваш и архитектонски факултет не му ја мисли .. гимназија па после технички факултет е чисто измачување. дали имаш некој близок кој е архитект ?
da imam eden priatel

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom