Доделени субвенциите за македонските музички „ѕвезди“

• Креатор на темата Креатор на темата Xibalba
  • Време на започнување Време на започнување

Xibalba

Господин Господин
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.098
Поени од реакции
11.508
Локација
Sydney
Владо Јаневски и Есма ќе добијат субвенции како „ѕвезди“ на македонската музика

vlado-janevski-550x272.jpg

Македонската радио-телевизија ја објави листата на изведувачи и нови композиции на првиот квартален конкурс за 2014 година, кои ќе добијат владини субвенции.

Во категоријата „ѕвезди“, поддршка од 4.500 евра ќе добијат Владо Јаневски и Есма Реџепова. Ристо Самарџиев ќе добие паричен надомест за композиција со која се афирмираат семејните вредности во општеството или многудетните семејства. Самарџиев е автор на текстот на песната „Нема ништо посилно од љубовта“, на музика на Кристијан Габроски.

Владина поддршка ќе добијат и повеќе музичари од забавната и народната музика во категориите: детски композиции, врвни изведувачи, истакнати изведувачи, афирмирани изведувачи и таленти.

Целиот список на авторите и песните кои ќе добијат владина поддршка можете да го видите на следниот ЛИНК.

-----

Не сте свесни колку ми се направи мерак на душа кога на списокот ги видов светски познатите ѕвезди Беќир Алиу, Венера Љумани, Грамос Аљији, Северџан Лачи, Мустафа Имер...

Колку пари толку музика ? -НЕ

Ах, оваа наша убава земја! #пичкавиматерхоштаплерска
Дај бе да направиме една песна. Она таму во категоријата за семејни вредности ко да нема баш конкуренција.

останува само музичкиот аспект да се коментира

Баш ме интересира кој музички аспект на македонските музички дејци Беќир Алиу, Венера Љумани, Грамос Аљији, Северџан Лачи, Мустафа Имер ќе се коментира :icon_lol:

Баш ме интересира кој музички аспект на македонските музички дејци Беќир Алиу, Венера Љумани, Грамос Аљији, Северџан Лачи, Мустафа Имер ќе се коментира :icon_lol:

Болдираниве се ок, види каква рима држат тројцата :icon_lol:

Hence the emoticon. :icon_lol:

Маќедонија земја на големи луѓе и битни успеси. #фрчатордени #некајадаткроасани

А тек да ја видите анкетата за тоа кој треба да се донесе на Пиво фест во Прилеп.
Ќе се заколам со кинеско ноже, еј.

линк

Па шо! Она е пејачка од земјата на изгревот на сонцето, а у слободно време лечи рак и сида. Како не е афирмирана!?
Песнава конкретно мислам дека е најефективниот лек за рак и сида, подобар дури и од тој на Иванчо месијата.

Mislam deka nema potreba da mi davat subvencija, jas cekam drugo nesto a toa e: "NARODOT DA GI PEE MOITE PESNI (Dlaboka Bolka e samo prvata od tie sto ke sleduvaat)". Od ova pogolema subvencija za mene ne postoi. se nadevam deka vi se dopaga pesnata. Poddrska mi treba sekogas. Za site makedonci i makedonki vo svetot, LOVE MACEDONIA :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom