Санос со 400 нови автобуси

• Креатор на темата Креатор на темата Nemiseverue
  • Време на започнување Време на започнување
Викторгг.....bi trebelo da znaes deka "SUVITE DETALI"....se pisuvaat vo knigovodstvenite tefteri , a ne vo vesnik ili na internet.......toa ti e nesto slicno kako koga na bilbord ke vidis :NAVISTINA BLISKI...izberi Mobilen za 0 Denari i zboruvaj "opusteno" , a posle ke padnes u nesvest od toa smetkata :):):)!!!!

I ic ne mu se mesam nikomu vo odlukite,vo smetkite ili ne daj Boze vo dzebot:) .....i jas bi sakal novi svetnati avtobusi vo Skopje i edinstven interes mi e da ziveam vo sreden ( i so avtobusi ) grad i ic ne mi e gajle od kade mu se parite na GAZDATA....mojata malenkost samo se interesira dali toj gazda voopsto ima pari.....samo toa....tie sto imaat obicno ne odat na kolenici kaj nekoj Trifun...si kupuvaat edna, dve od privatnite kompanii so se partali, licenci itn. i toa vo natura , zadolzuvajki gi so avtobusi (evtini ???) i si brkaat rabota.......t.e. pokazuvaat kako se vodi biznis....i na nas nevernite i na Trifun zaebantot i na GSP i na......
I prestanuvam...ke ve ostavam vo blazenoto cuvstvo koe go dava lozot vo dzeb i nadezta na "KRUPNA" dobivka......namesto motikata vo race :):)!!!!

Абе човекот на Санос убаво рече,никој не влегува во бизнис ако нема ќар,така да и он си има математика дека ќе профитира од тоа...али он вика поквалитетно и поевтино башка нови вработувања!...така да на обичниот човек тоа му одговара...
Го читам вчера директорот на ЈСП вика Санос сака да не елиминира...епа бачко конкуренција што мислат они го музат обичниот човек,еден автобус немаат сменето за постојки ич муабет да не правиме!

Eh..dusa satka......abe togas sto ke mu go na coekot Trifun i drugta boranija, ako ima pari, dobar biznis plan i um toa da go realizira......vsusnost , ako ima dobri pari ovie drugive elementi veke trebelo da gi ima sredeno i najmeno :):)!!
A sto vika toj od JSP ...toa macka na opaska neka vrze... inaku za infrmacija : muzenjeto ke si ostane koj i da "ne vozi" :):)!!

Concrete, уствари истото нешто го бараме и сакаме само што ти звучиш како татко ми, да не претерам дедо ми. Очекувам сега да ми кажеш и некоја реченица од типот "Кој га уби Чента...".
concrete напиша:
I prestanuvam...ke ve ostavam vo blazenoto cuvstvo koe go dava lozot vo dzeb i nadezta na "KRUPNA" dobivka......namesto motikata vo race
Оние кои работат немаат време за гребење лозови или размислување за туѓите проблеми и туѓите пари... :wink:

Нека ги земат автобусите да се освестиме малце само се гушиме со оние крнтиине што се постари од мајка ми и татко ми заедно:)

concrete напиша:
Stvarno...a koj go kokna Cento-ta ???? :):)!! Toa postojano se prasuvam poslednive "80 godini" :):)
:pos: Слушнав дека на билетите на автобусите на САНОС нуделе бугарска верзија со вистината за Ченто, а вистинската, македонската, ќе била на картите за трамвајот шо ќе го праи Трифун... :pos:

Е сега пазете го Трифун што вика
-овој од Санос место да зборува со мене он преку медиуми комуницира со мене...ало Тригун разбуди се,човекот 5 пати беше кај тебе али ти беше многу зафатен само незнам со што,да не ловиш кучиња скитници!

„Санос” не сака да ги елиминира ЈСП „Скопје” и приватните превозници, ниту сака да дејствува надвор од законската регулатива. Единствено бараме лиценца за вршење јавен превоз со што ќе ја вратиме инвестицијата од 60 милиони евра, а на граѓаните ќе им обезбедиме безбеден и удобен превоз. Ова е одговорот на управителот на „Санос”, Славе Распашковски, на реакцијата на градските власти, кои ја оценија како несериозна и авантуристичка понудата на скопската фабрика за производство на 400 модерни автобуси, со кои би влегле во градскиот транспорт на патници.
- Изненаден сум што Распашковски води кампања на непринципиелен начин. Јавниот превоз во Скопје е сериозна работа и нема да дозволам да биде третирана како што тоа го прават од „Санос” - вели Костовски.
”Дневник” - 08.02.2007

Или ја сум ептен наивен, или тука нешто смрди. ако е точно ова што го тврдат од Санос, градот(ЈСП) само се плаши од конкуренција... Па искача онаа поговорката, подобро прв во село отколку последен во град. И квантитетот создава квалитет, и без ука нема наука, и кој високо лета ниско паѓа. :pos:

Не знам зошто сите се "запаливте" од неколку пропагандни текстови во 2-3 жолти штампи, и почнавте да верувате дека Санос ќе ви го разубави Скопје... Пак уште и симпатично гледате кон предлогот...

Овие текстови што се објавени во весниците претставуваат се само бизнис решенија не. Замислете, ако Санос имаше на рака (како што тврди, прочитајте убаво низ текстовите исто како во гаража да ги чуваат новите автобуси, полни со бензин, како да чекаат амин само од Трифун да тргнат околу Скопје) сигурно немаше да скокаат ко петлиња низ жолтава штампа и веднаш да се правдаат и да кукаат како градоначалникот не ги прима, нема клима за дијалог и слично. Доколку Санос имаше толкав капитал во рака, сигурно ќе одбереше поинаков пристап и како возрасен бизнис играч поинако ќе ја одиграше играта, а не како во случајов несериозно и чаршиски. Повеќе муабетиве личат на кафе-муабети во некоја биртија отколку инвестиции од Х милиони евра.

Веројатно Санос има некој план кој (ќе претпоставам) е многу сличен на вицот со македонецот, Бил Гејтс и директорот на Светска Банка. (Не ми текнува баш точно ама отприлика оди вака:) Оди македонецот кај директорот на Светска Банка и му вика, еј можеш ли да го вработиш син ми, тазе е дипломиран. Овој секако го одбива, и македонецот одма, ама знаеш син ми ќе се жени со ќерката на Бил Гејтс. Одма директорот го вработува како помошник. Оди веднаш после тоа кај Бил Гејтс го прашува дали сака да ја даде ќерката да се омажи со син му, откако го одбива истата финта, ама знаеш помошник директор е во Светска Банка, и нормално Били прифаќа. Оди дома и му кажува на синот дека треба да се жени. :)

Како што рече конкрит, во случајов Санос сака да биде и банка, и превозник и фабрика. Со други зборови, пусти желби и чешање народ.

Андроник, реков и јас, можеби има некоја скриена глупост и нешто Санос мати, незнам :toe: Само, мене како редовен патник ич не ми е гајле кој колку пари има, зема, троши бла бла. Јас само сакам убав автобус. И јас би дал шанса да видам како тоа ќе се одвива, бидејќи факт е дека во моментов градскиот превоз е очаен. Мене ми е чуден Трифун, што воопшто не сака да разовара и упорни си тера со трамвајот негов. Санос бара линии за 8 години. Ценкај се, не може, имаш една година да се покажеш, ако не се покажеш пријатно, ако се покажеш повели 10 не 8. Се е пазар нели? И не знам зошто градот би го интересирало колкав капитал има Санос. Градот треба да го интересира градот да биде убав. :toe:

I jas sakam da bide ubav grad , so ubavi avtobusi, so razumni ceni na prevoz.......ama toa se nerealni zelbi. Broj na patnici , cena na bilet, trosoci na gorivo, odrzuvanje , amortizacija na vozilata, plata na vrabotenite se samo nekolku elementi koi vo eden obicen exel ke ti pokazat koj e koj.
JSP e dinosaurus so mnogu opaski i iskreno da kazam , kako gledac od strana se cudam kako uste postoi.
Privatnite se vadat na "bezvredni" avtobusi,plakanjeto vo kes kade e pola pijes-pola sarcu dajes.... i soodvetna siromasna klientela, koja ne prasuva kako...samo da stigne kade trgnala.
Kako mozete da zabelezite javniot prevoz vo Skopje e segmentiran na kakov takov JSP , privaten nikakov, prasnliv prevoz za siromasni i nekolku sloen kvalitet na relativno skapiot taxi prevoz.
Da viknese Raspaskovski: nudam expresni linii so top avtobusi ,plakanje so cip kartica , da otidese so jasen biznis plan i so definirani izvori na finansiranje .......ovde koj saka sto saka moze da kaze, ama sekade vo "normalniot" svet, za vakov proekt treba da pokazete deka ste kvalifikuvani vo sekoj pogled, pa i vo pogled na izvorite i obezbedenoto finansiranje......znaci da go napadnese segmentot na patnici koi bi platile 50-60 denari relativno brzo da otidat od Aerodrom do Gorce i slicno ...i ke poveruvav deka nesto nudi.
Ili da kupese edna-dve od postojnite privatni kompanii koi veke imaat licenca i da gi napravese tip top ...pak ke poveruvav........vaka samo me potseka na prvite "privatizeri" na Transkop od Bitola....koi vetuvaa saradi , gi hranea i poeja edno tri meseci...pa si se vratija vo Avstralija:):):)!!!
So novite urbanisticki Raspaskovski & Co. stanuva bogat covek bre.....kupenoto za sitna para ke go pomnozi so sto i pedeset...... sega mu treba malku marketing,malku promocija...da se Vlasi ne dosete :):)!!!
I Bogami Trifun za prv pat ima nekoj stav, a toa e veke napredok..:):)!!!

Само нови автобуси, со старите автобуси, Скопје на главен град не доликува. Треба да има и метро и сл. Ама или толку е буџетот на државата или некој ги краде парите. :nesum:

јахутерминал напиша:
Само нови автобуси, со старите автобуси, Скопје на главен град не доликува. Треба да има и метро и сл. Ама или толку е буџетот на државата или некој ги краде парите. :nesum:
Kakvo metro alooo,nemozat edni avtobusi da kupat:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom