.
И првиот, и останатите гревови - се’ додека не се прифати Милоста БОЖЈА чиста (Исуса Христа) - имаат големо влијание врз животите, судбините и душите !
.
Падот Адамов мислам на целиот човечки род.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
.
И првиот, и останатите гревови - се’ додека не се прифати Милоста БОЖЈА чиста (Исуса Христа) - имаат големо влијание врз животите, судбините и душите !
.
знам дека е тешко,
Матеј 6:24 Ако судиш ќе ти биде судено*Затоа е Огреверен како и секој човек со сопствено право на избор!
Господ нема потреба од никаква одговорност зошто човекот е слободно битие кое избира помеѓу доброто и злото.
Сета твар/битие које живее спротивно на Божјата волја самиот си прави злото да постои кој Човекот самиот си оди по злото.
, ако си ти сигурен дека си поверувал, замоли го Бог да ги оздрави сите болни деца, нека ги истреби болестите војните гладот и сиромаштијата... Ако си навистина верник - утре на сите телевизии и весници ќе ја има веста за чудесни оздравувања за мир за среќа на човештвото, а ако си и ти како мене, скептик и неверник, ништо, нема да те услиши ни тебе Бог
Матеј 6:24 Ако судиш ќе ти биде судено*
*Освен ако си Јехове
![]()
Let3 не е бог и семоќен Јехове е Бог и семоќен а ако е таков има морална оговорност да ги спречи а ако несака тој е злобен и ништо не е подобар од Сатаната.
Како што постои светов ваков како што е како резултат од некое богоспротивно дело (Човечкиот пад)и религијата со некаква цел така и постојат болести и пакости по светов како резултат од падот на човекот од неговата првобитна природа и противењето на божјата волја.
Види во Евангелијата:
Зошто казна за гревот е смртта!
На сите твои вон библиски прикаски ти цитирам зборови на Исус:Веднаш ја губиш афтентичноста немој губиш у шарм! еве ти уште еден круг:
Да не постоеја вистински молитвеници страдањата на овосветовнниот свет ќе беа многу поголеми.
Црквата си има свои методи Пост,чистота,дела,свети тајни а моќта на молитвата ја знае само мирјанинот кој ја обавува.мислам дека се викаше типик.
Како што постои светов ваков како што е како резултат од некое богоспротивно дело (Човечкиот пад)и религијата со некаква цел така и постојат болести и пакости по светов како резултат од падот на човекот од неговата првобитна природа и противењето на божјата волја.
Види во Евангелијата:
Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направамПак лични желби...
.
Џабе се моите молитви, ако дотичните родители не го сторат најважното за сопствените чеда!
.
На сите твои вон библиски прикаски ти цитирам зборови на Исус:
12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; оти Ја си одам при Својот Отец;
13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот
14 Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.
Јован 14
и ти велиш не е тоа така
и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот
Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам[DOUBLEPOST=1398985554][/DOUBLEPOST]
Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам
и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот
лични нелични.... “и што да посакате“
Аман бе Мики запна да го тргнеш Бог настрана да го спасеш од исполнување на ветеното “не е то така, не е вистина, не може тоаа....“[DOUBLEPOST=1398985644][/DOUBLEPOST]
на целиот твој муабет, Исус ти вели:Летко,
Христос дојде да не‘ повика на спасение, а никаде не ни понуди "седмица" на лото, жената од комшијата, ќерката од другиот комшија, литро “мастика„, кило скара и слични гревови и пороци...[DOUBLEPOST=1398986317][/DOUBLEPOST]
Ајде кажи, како се слави Отецот?....
На сите твои вон библиски прикаски ти цитирам зборови на Исус:
12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; оти Ја си одам при Својот Отец;
13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот
Јован 14
и ти велиш не е тоа така
Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам[DOUBLEPOST=1398985554][/DOUBLEPOST]
Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам
лични нелични.... “и што да посакате“
Аман бе Мики запна да го тргнеш Бог настрана да го спасеш од исполнување на ветеното “не е то така, не е вистина, не може тоаа....“[DOUBLEPOST=1398985644][/DOUBLEPOST]
Let3 од каде знаеш дека Бог не им ги исполнува барањата на своите чеда?
те од каде си ти толку сигурен?
Види а зошто не започнеш од себе?
Па на останатите атеисти,па тие на останатите итн....
и така ќе нема војни,глад и сиромаштија а со тоа и болни деца!
Види во Евангелијата:
Зошто казна за гревот е смртта!
Господ нема потреба од никаква одговорност зошто човекот е слободно битие кое избира помеѓу доброто и злото.
Сета твар/битие које живее спротивно на Божјата волја самиот си прави злото да постои кој Човекот самиот си оди по злото.
Одговор?
Јован 14
Let3 од каде знаеш дека Бог не им ги исполнува барањата на своите чеда?
те од каде си ти толку сигурен?
на целиот твој муабет, Исус ти вели:
знам дека еден од начините е како шо пиши , преку молитви, значи бараш нешто преку молитва, исус исполнува и преку тоа го прославува името на ОтецоОстај што вели Исус, јас Тебе Ти велам, цитирам:
„...Ајде кажи, како се слави Отецот?....„.
Кој е одговорот?
[DOUBLEPOST=1399012554][/DOUBLEPOST]Остај што вели Исус..
за лични дела (злата пари земјишта, вработувања?[DOUBLEPOST=1399013047][/DOUBLEPOST]Тие дела Постоеле/Постојат и ќе постојат!
.
За мене постоењето би било повеќе од потреба за јака женска, бесна кола, да му изгори на комшијата плевната, вработување, пари злато...Еве ти уште еден круг:
Одговор?
...
За да се молиш и да ти се исполни молитвата треба да знаеш како тоа да го правиш. Сите тие работи кои се кажани библиски се метафори и парафразично се креирани со цел за да се разберат сликовито.
Се прекрасно си пишува али не секој би го сфатил тоа како што треба. За нешто да знаеш и да го практикуваш треба да го дефинираш и да ја знаеш моќта на истото. Молитвата е стара ствар и многу моќници се моќни баш поради тоа што го осознале процесот и го ставиле во практика и успеале, а неостварената желба / молитва резултира со фрустрација и анкциозност!