‚Која е смислата на животот?‘

• Креатор на темата Креатор на темата Anicka555
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Смислата на животот е да си ја најдеш својата природна форма и да бидеш тоа што си и да идеш во повисоки или пониски нивоа на духовна свест и димензии. Што значи смислата би била Љубовта како најраспоространет поим во универзумов ни наш.. Кој знае, знае! Кој не знае има фора можеби уште 5 000 животи да осознае, али како и да е ќе биде заглавен тука уште толку се додека не му дое памет и не го отвори умот свој како што треба и се препознае во Едноставното и Универзалното. ; ова е во најкратки црти кажано од мој аспект, а кој знае ќе знае за што праам муабет.

.
Си слушнал некогаш (?) за реченото: “Утре на утрешен, куќа неметена.“ ... ;)

Пријателе, во принцип се сложувам со тебе, но те молам да не се правиме попаметни од повикот на Мудроста (Милоста) БОЖЈА чиста - за спасение на сите - отелотворена во Исуса Христа, Која/Кој всушност е отелотворение на Вечното БОЖЈЕ Евангелие!

Сега е времето благопријатно!
Сега е денот на спасението !

(2 Коринт. 6:2)

.
.
[DOUBLEPOST=1398790586][/DOUBLEPOST]
Мислев дека Исус е семоќниот бог. Оно да не ти бил.:(

.

Никаде (и во ништо) во безкрајниот видлив и сватлив универзум, не е така презентен Семоќниот БОГ, Како што е презентен во Инкарнацијата на Неговата Мудрост чиста (Господа Исуса Христа)!

.

Последно уредено:
Соопштение во сите активни теми на подфорумот Религија

Доколку забележите мислење кое е надвор од форумската етика на однесување, навреда, оф-топик или слично, користете ја опцијата "Пријави" што се наоѓа во менито на долниот дел од секој пост.
Со тоа си помагате себе, на модераторот, и пред се - придонесувате за квалитетна дискусија.

/мод

.
Си слушнал некогаш (?) за реченото: “Утре на утрешен, куќа неметена.“ ... ;)

Пријателе, во принцип се сложувам со тебе, но те молам да не се правиме попаметни од повикот на Мудроста (Милоста) БОЖЈА чиста - за спасение на сите - отелотворена во Исуса Христа, Која/Кој всушност е отелотворение на Вечното БОЖЈЕ Евангелие!

Сега е времето благопријатно!
Сега е денот на спасението !

(2 Коринт. 6:2)

.
.
[DOUBLEPOST=1398790586][/DOUBLEPOST]

.

Никаде (и во ништо) во безкрајниот видлив и сватлив универзум, не е така презентен Семоќниот БОГ, Како што е презентен во Инкарнацијата на Неговата Мудрост чиста (Господа Исуса Христа)!

.
Za Isus navivam prijatel! Samo nemame indentichen vokabular i misli za da se slozhime 100% tuka. Pozz :)

knigata ja nema on line..jas ja kupiv od edna prodavnica za feng shui podaroci na ulica nikola trimpare kaj pestaloci osnovnoto uciliste ili nasproti dragstor beti.....pozz

Смислата се наоѓа во автентичниот начин на живеење и vice versa. A бидејки автентичниот живот е уствари тесно поврзан со индивидуата тогаш тоа е "лично" прашање, и одговорот треба да си го бара индивидуата.
Бидејки е избор на индивидуата нема што да се дискутира на оваа тема барем на тоа прашање. Останува да се дискутира за автентичноста на животите, во источниот мистицизам го имаме како dharma vs karma...на западот тоа е тема на разговор на егзистенцијалистите колку ми е познато.

алелуја

Не е ни чудно, од такви луѓе се бара смислата..:facepalm:

И ова модераторите го толерираат и ме банираат мене?:facepalm:

Последно уредено:
Бидејќи си заспан и полн со омраза не разбираш... или пак полн со комплекси заради својот физички изглед па се судиш според „маската“ однадвор!
Одлична е пораката на момчево на видеото... не го гледај, слушни го...

П.С.
Ти да беше во Иран ќе те камшикуваа, ќе те распнеа, а потоа четири арапски коњи ќе те растргнеа кон четирите страни на светотот, оние муслиманите кои не се против христијанството :facepalm: - само за да се покаже смислата на животот која што ти наоколу на сите „заспани“ ни ја кажуваш! А се жалиш за банирање...

Бидејќи си заспан и полн со омраза не разбираш... или пак полн со комплекси заради својот физички изглед па се судиш според „маската“ однадвор!
Одлична е пораката на момчево на видеото... не го гледај, слушни го...

П.С.
Ти да беше во Иран ќе те камшикуваа, ќе те распнеа, а потоа четири арапски коњи ќе те растргнеа кон четирите страни на светотот, оние муслиманите кои не се против христијанството :facepalm: - само за да се покаже смислата на животот која што ти наоколу на сите „заспани“ ни ја кажуваш! А се жалиш за банирање...

Шкорпионче, која е твојата смисла на животот?

Тајна е море Саше... како не научи да ги почитуваш луѓето, а христијанин си се сторил, па и муслиман па и секташ кој што го следеше и Ошо и Гурџиев по нивните трнливи патишта на трулото проповедање против сите...
Ти мене името не ми го знаеш, ниту дали вистински постојам (освен овие букви тука), а бараш од мене тајната да ти ја откријам туку така, на форум. Тоа кога ќе седнеме на маса јас и ти, „гуша за гуша“ кога ќе се фатиме за да ги разобличиме боговите и смислата на животот во однос на истите тие распнати и нераспнати богови!

Во врска со твоето прашање, зарем не ви рекоа вашите вака: Знам како да живеам и во сиромаштија и во изобилие. Ја научив таа тајна, па сега секогаш и секаде сум задоволен, без разлика дали сум сит или гладен, дали имам многу или малку!
Оди прави така, не се јадосувај заради другите постапки, нели, има кој да ги поправа нив :)

Бидејќи ти е речено, но си заборавил: Немојте да се јадосувате за ништо, туку во сите ваши молитви барајте го од Бог она што ви е потребно и бидете благодарни за она што го добивате.

Не ме мене прашувај што е мојот живот, запрашај се себе си што е твојата смрт која ја чекаш.

П.С. И не ми се жали сега дека философирам :) Не ме прашувај ако не сакаш да ти философирам, тоа е лекот ;)

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog
Нема ни потреба да ти го знам името, името е само дел од маската, не ми смета ниедно име ниедна маска.Ти имаш комплекси изгледа па се криеш зад маската на Хептаграм.

Две контрадикторности има во твојот пост.
Првата што велиш дека тоа е тајна, а на мене ми е смешна таквата изјава. Најверојатно не го знаеш одговорот па се криеш зад „тајноста“.

Втората е што велиш дека тајната си ја открил и дека знаеш да живееш и во богатство и во сиромаштија.И во двете си „задоволен“.

Токму и по тоа можам да заклучам дека немаш поима од тајната, тајната не се крие во тоа да бидеш задоволен, тоа се само финти на мозокот кој те лаже дека си задоволен.

ПС. Немаш муда ти да седнеш со мене на маса, оти „партали“ ќе те направам и тебе и сектата..Приказни на мали деца ќе кажуваш, на маса ќе те „рендам“ да не знаеш кај е излезот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom