Бомбона комшии у зграда со 5 спрата има 10 станови од кој 2 се празни. Овде до мене фамилијата се исели пред 3-4 години. Го издаваше станот и имаше една србинка плавуша

. Увек у денот ќе заѕвонеше на врата, те апче немала глава ја боли те цигара дали сме имале да не иде до продавница, па отварачи за вино па миксер итн итн. Врвот беше коа дојде куфер да бара ќе одела на пат, немала. Договорено на ти куфер (самсонајт беше

). Пакување малата и отиде на пат. После недела дена чук чук чичко полицаец кај нас на врата да ја бара комшиката, викам отиде на пат, аха добро. Нареден ден доаѓање рушење вратата и внатре наоѓаат 1 пиштол, муниција дрога и златен накит. А, да не кажам дека секоја вечер различен ебач и доаѓаше. И тек тогаш сфатив дека малата кидна со мој куфер, мој!! После се досели уште една фамилија, а жената буквално пореметена беше.
Увек на скали коа ќе ме сретнеше пискаше и ме нарекуваше курвиче, а ја машки род

Лупаше по ѕидови саксиите у влез ги корнеше итн итн. Над мене станот џандар сам живее нема повеќе од 30 години дечкото, дојде и мајка му од Гостивар била се претстави 20 дена го немала видено чуено, од полиција го бараат не се јавил на должност и на крај дечкото отишол на одмор без да се најави. Старава под мене увек на прозор и ме глеа у влез дека си влагам и ме чека на скали, синко баба да види не видуе убаво кој е да не има крадци. Не бабо не јас сум.
Влезов ги има најјаките суштества што може да постојат. На времето бабата вруќ зејтин истураше ако се играше фудбалче пред зграда.