Предлог: Очила за сонце

• Креатор на темата Креатор на темата Indigo
  • Време на започнување Време на започнување
Кај може да најдам ленонки?

john-lennon-3-453x300.jpg
На бит пазар ги има 150 денара пред 2 недели виде[DOUBLEPOST=1398173055][/DOUBLEPOST]јас вакви имам само со црна рамка а овие се со тигреста

Attachments

• download.jpg
    download.jpg
    7,8 KB · Прегледи: 40
Јас вакви носам
WatermarkedGalleryCoverArray-polaroid-p8332b-front.jpg

Одличен бренд, пионир во поларизирање на стаклата и не се многу скапи, конкретно овој модел ме кошташе 80 евра на попуст беа(за споредба ваков сличен реј бан поларизиран модел кошташе 180 евра). Квалитетна изработка, проверен бренд, и загарантиран квалитет :)

Наочари за сонце од 500ден (и се што е под 3-4 илјади) треба да со указ да ги забрани министерството за здравство. Многу подобро е ништо да не носиш, отколку такви наочари да те „штитат„ од сонцето (така барем на сонце ќе подзамижуваш).

Прво правило е, наочарите да задоволуваат барем EN1836 и/или ANSI Z80.3 стандард.
Второ правило е, лепенка со натпис EN1836 и/или ANSI Z80.3 на наочари од 500ден не е за верување.
Трето правило е, фрли бе барем 50-60евра за нормални наочари од проверена фирма и не се заебавај со видот.

http://healthland.time.com/2009/08/04/can-cheap-sunglasses-be-bad-for-your-eyes/
http://realdoctorstu.com/2011/04/26/the-shady-truth-about-sunglasses-are-your-eyes-safe/
здраво :) мене ми се најбитни стаклата што мислиш за superbike ? ги најдов за 4700 ден со ув 400 и се поларизирани
дали ув 400 се 100 % заштита ? така кажала ама не и верувам :D

Не сум запознает со тие очила/леќи, немам никаква претстава дали се квалитетни.
@'менко

Некој да каже каде може да се најдат оргинал RayBan или друга марка очила за сонце кај нас?

Дали да земам поларизирани очила за сонце или неполаризирани? На интернет многу ги фалат поларизираните стакла дека биле добри за возење иако моето искуство со RayBan поларизирани стакла не е баш најдобро посебно кога наеднаш ќе те удри сонцето подзаскриено од некоја зграда и така прави да те "заслепи" со темнина. Се мислам дали неполаризираните стакла на RayBan го имаат овој проблем?

Сакам да си земам едни подобри наочари за сонце и гледам низ страниците на оптиките наши.
Али гледам дека имаат некои парчиња во понуда што ги нема на официјалните страни на брендовите. Па ме занима колку може и на нив да им се верува дека продаваат само оригинали?

Која продавница би ја препорачале?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom