Каков автомобил да си купам?

• Креатор на темата Креатор на темата izabela bonita
  • Време на започнување Време на започнување
site ovie mi izgledaat mali osven bmw i seat cordoba...sakam kola dizel poveke od 110 ks sedan..samo neznam koja marka..uste 1 mesec ke imam 2 godini od izdavanjeto na vozackata dozvola..MI se sviga bmw 320 ama ima mnogu prikazni deka ne se bas pogodena verzija..

Што се разбираш ти дали се погодени или не се,(се зафркавам)...Кога гарант незнаеш дека БМВ-то и Мерцедесот се на заден погон,а за женско според мене никаква кола не е,не па на заден погон,при првиот снег,силен дожд може да ти проклиза позади и да направиш белја..Дизелот не е за женско,треба да чекаш како прво греачите да се исклучат (ретко има совесна шоферица),има турбини,ако ја возиш под голема туража да се остави колата 1-2 минути да се смири баш ради турбината,турбашите често си трошат масло а тоа значи редовна проверка на секои 300-400 км,за турбашите маслото треба да биде 90% од шипката полно..Па утре зимо ќе дојде,некои тешко палат,па мајстори барај,греачи купувај,нафтата се смрзнала дувај со фен да се постопли:):) итн итн,еден куп проблеми за женско..Според мене,Форд Ка ќе ти брка работа,Шевролет Спарк,Матиз,Фиат Браво,Пунто,Корса,Поло,седани имаш Фиат Мареа,Пасат,Ауди а4 итн итн веројатно знаеш што отприлика сакаш..Бензин со поедноставно одржување...Ни во зимо мака да имаш,ни ова-она..Бидејќи си женско,не за друго да ти е полесно тебе..Да е машко е подруго..

И јас сум во план да земам таква. Добри се тие, без гајле. 118-ките и 120-ките не се погодени. А сакав и такви. Ама се предомислив.

Моторите на 320 и 120 се идентични!!![DOUBLEPOST=1398256409][/DOUBLEPOST]
Женско сум.Сакам да си купам автомобил до 4000 евра.Проблемот е со незнам каков да купам.Дадете некој предлог.

Купи си Смарт и уживај.

Па не реков нигде дека моторот не им е добар. :pos::pos:

Не знам што ти би гледал кога купуваш половна кола, ако тоа се светлата тоа е веќе друга работа. Инаку серија 1 и серија 3 на БМВ се 90% исти. Така да не знам што не би се погодило кај серија 1, а истото би било погодено кај 3-ка.

Пежо 207/307, и јас деновиве гледав и некако најприфатливи ми се гледаат за таа кола. Околу 3500-3700 евра се движат, и тоа дизели, така да сеа за сеа барем мене ми е фаворит. И тоа зборам за годиште 2005-2006 да не земаш кола 20 години стара. Додека за некој 500-600 евра плус и по нова се наога и тоа од 2007-2008 па и 2009....

Многу зависи зошто ќе ја користи колата, дали сака економична, лесна за одражување итн. Докулку сака фамилијарна скромна кола Пежо Сеат Голф се супер, но доколку сакаш нешто полуксузно БМВ Ауди не се лоши.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Добро има некоја од "дилериве" на автомобили веб страна на која што пишува услови , потребен депозит и слично за купување на кола на лизинг?
Неможам ништо да најдам, ми требаат конкретни цени и рати... ?
Фала

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom