осигурување мотор од 49 кубика

• Креатор на темата Креатор на темата riki pilot
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
11 декември 2008
Мислења
398
Поени од реакции
212
дечки вчера возејки се со пријателот на веспа од 49 кубика(веспата е на пријателот) не сопре полиција ги даде собраќајната и возачката му рече дека се во ред али едно нешто што го кажа е за осигурувањето на моторот тој си кажа дека не му е осигурен е сега прашањето ми дали по закон треба да има осигуровка моторот или не треба бар колку што знам за кола океј не е проблем али за мотор ????

И за мотор треба, 650 денари е и трае цела година.. И обавезно треба да си ја носи в џеб (во сообраќајната).

дечки вчера возејки се со пријателот на веспа од 49 кубика(веспата е на пријателот) не сопре полиција ги даде собраќајната и возачката му рече дека се во ред али едно нешто што го кажа е за осигурувањето на моторот тој си кажа дека не му е осигурен е сега прашањето ми дали по закон треба да има осигуровка моторот или не треба бар колку што знам за кола океј не е проблем али за мотор ????

ЗАДОЛЖИТЕЛНО да извадиш такво осигурување. Се плаќа некаде 600-700 денари (зависи до агенцијата) и ти важи за цела година. Ако немаш ваков документ, казната е 400 евра.

ЗАДОЛЖИТЕЛНО да извадиш такво осигурување. Се плаќа некаде 600-700 денари (зависи до агенцијата) и ти важи за цела година. Ако немаш ваков документ, казната е 400 евра.

За едно осигурање од 10 евра,казната е 400 евра..Треба да си луд да ризикуваш така..40 пати ќе платиш поскапо..

Jas mislam deka i od 49 kubika treba da se registriraat motorite sekoj godina a ne kako sto bese do sega so trajna registracija.

Sent from my GT-S7562 using Tapatalk 2

Jas mislam deka i od 49 kubika treba da se registriraat motorite sekoj godina a ne kako sto bese do sega so trajna registracija.

Sent from my GT-S7562 using Tapatalk 2

Имаше некој член објавено дека мора..И сообраќајна се комплет..

Треба да е среќен избори шо идат инаку ќе си јадеше 400 евра казна :)

иначе да ни ја кажа казната 100 евра осигурување и мене ми кажа 35 евра казна зошто сум немал кацига како мал лудував на мотор бенели крос 4 години на село од мај до октомври секој ден бев на моторот башка бензинот тогаш беше ефтин стариот мој секој 2 ден купуваше бензин е сеа размислувам дали да зимам мотор премногу ке сум на ризик 95% од возачите може да те удрат....... интересно да напоменам е сега мислењето на стариот мој сега се буни тој е против моторот и ја му викам добро сеа си против ама кај ти беше акло(мозокот) како мал да ми купиш мотор тогаш шансите за сигурна смрт не 50:50 или 70:30 туку 1000% смрт ке беше али еве сега сум жив и здрав без ниедна лузна за џабе таа глава на рамеента не сум ја носил така фала дечки позз

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom