Религија - општа дискусија!

• Креатор на темата Креатор на темата SuBZerO
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јави ми се кога ќе разбереш што е тоа нирвана, сега за сега не си разбрал.
Еве сега ти се јавувам и одговорно под полна материјална и морална одговорност тврдам дека Ѓурѓа не го разбира поимот нирвана и источните богови. Убаво ти кажаа време ти е да се појави Сидарта 4.

А со третиот профил на Ѓурџи што правиме? :unsure:
Мислиш сто и третиот? :D

Добро толку за тоа, ај сега друго прасанје Кој ја има Библијата, кој ја има прочитано и сто мислите за неа дали е добра за ансево време????

Тоа ли се атеистичките аргументи на тема религија?
Овој мора да го сонувате штом само за него зборувате.

Значи не пријавувајте изрази како - глупи, неписмени, шахти, махти... Слободно вратете во истата мера.

- НЕ МЕШАЈТЕ ФАМИЛИЈА, правило бр.1
- не користете пцовки и вулгарности, правило бр.2

То е све, и важи за сите.
Со одобрувањето на користење на тие изрази занчи ти свесно ја поттикнуваш дискусијата во таа насока.

Тоа ли се атеистичките аргументи на тема религија?
Овој мора да го сонувате штом само за него зборувате.
Ќе да и ти го сонуваш, ти имам кажано multiple personality disorder е опасна работа. А што се однесува до аргументите, седни и прочитај бар нешто за будизам и хиндуизам. Не за друго, да не бидеш неук во дискусиите и да научиш од кај идат “законтие за 3 и за 7“.
П.С. Не идат ни од кај нив, туку да знаеш дека и пред исљамот и хриштијанството постоеле.

Последно уредено:
Добро толку за тоа, ај сега друго прасанје Кој ја има Библијата, кој ја има прочитано и сто мислите за неа дали е добра за ансево време????
Не ја имам прочитано цела, само некој општо-познати цитати...

Дали е добра за нашево време? хмммм

Јас мислам дека во суштина човек учи од минатото, па не е лошо да се прочита и библијата.
Проблемот е што после тоа, секој си ја толкува како што му прилега, во однос на ситуацијата и желбите.

Е сеа, ако не навлегуваме детално.... и во неа има нешто корисно, нематеријално, но сепак е извор на позитивна енергија. Зошто?, како?, не е ни битно...
Битно е што неслучајно има големо влијание кај голем % од нашево животинско царство. Нормално, позитивно и негативно.[DOUBLEPOST=1397325093][/DOUBLEPOST]
Со одобрувањето на користење на тие изрази занчи ти свесно ја поттикнуваш дискусијата во таа насока.
Точно така.

Ќе да и ти го сонуваш, ти имам кажано multiple personality disorder е опасна работа. А што се однесува до аргументите, седни и прочитај бар нешто за будизам и хиндуизам. Не за друго, да не бидеш неук во дискусиите и да научиш од кај идат “законтие за 3 и за 7“.
П.С. Не идат ни од кај нив, туку да знаеш дека и пред исљамот и хриштијанството постоеле.
Не ми кажа што е тоа нирвана:pos:
Закони ми спомнуваш?
Кој е законот на атеистите „ЈАС ДА БИДАМ ЗАДОВОЛЕН“?

Која сафра е значи овој Gurdjieff, ја не знам како го трпат по дома. Моја претпоставка е дека неговите си ја имаат лажирано смртта само за да киднат, или евентуално седат по дома со тампони во ушите и само махинално му климаат со главата додека отекува.

Не ми кажа што е тоа нирвана:pos:
Закони ми спомнуваш?
Кој е законот на атеистите „ЈАС ДА БИДАМ ЗАДОВОЛЕН“?
Кој има проблем со дислексија нема ни да прочита, јас кажав што е нирвана, а ти можеш да пљампаш колку сакаш. Што се однесува до атеизмот милион пати е кажано што е. Еeeeeeeeeeхххххх пуста дислексија.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom