Erich Zann
Модератор
- Член од
- 13 мај 2012
- Мислења
- 14.650
- Поени од реакции
- 31.879
Najgolemo klise na celiov forum e ovaj komentar(zaedno so na zalez na kariera go/ja/gi donesoja), zastapen na tema za koncert na Sars/Dubioza/Riblja Corba/koj bilo drug ex yu pejac/grupa. Kako da ste primorani da gi slusate na 10ti ili pak temava da ja otvorite i da citate za nivniot koncert. Ete minatiot vikend nikogo ne donesoja, so ne napisavte togas "odamna nikoj ne dojde". Kako ve tangiraat vakvi nastani da gubite vreme da pisete post jas neznam...
Inace prv pat(ako ne i edinstven ako dobro se sekajvam) vo zivo gi slusav na Skopje gori 2011 i posle Hurts,mi ostavija najdobar vpecatok vecerta,pa ako sum Skopje na 10ti, so lepo drustvo i vishak kesh bi prisustvuval.
Си заборавил и трета најклише работа да наведиш, а тоа е кога мнозинството ќе се согласи со одредена референца(во случајов со кратката), мора да се појави некој трет кој ќе проба да мавни контра сите, затоа што едноставно мора да биде спротивно.
Ај сега поопширно. Во Македонија е се почеста застапеноста на срање музика од соседните ни земји која тука едноставно поминува и лесно се продава, додека андерграунд бендовите и другите изведувачи маки мачат за да најдат место, па макар и некој балкон за да настапат и да земат некое паре. Шундот извира од сите страни, лесни хитчиња, со слаба уметничка вредност(си земам за право да ја оценувам бидејќи зад мене го имам искуството од преслушување неколку илијадници бендови и тоа не шо годе, туку од најпознато, со најголемо влијание во музиката ever, па се до нивни следбеници). Музиката е задоволство, како и сексот. Ако бирам сигурно ќе бирам квалитетен секс, кој метафорички пренесен нема да биде пикање ташлаци в уше, в чмар, или друга геј работа. Времето е тука ограничено и кратко за да се помини во слушање џбун. И зошто сум компетентен да кажувам? Зато шо ако седниме утре други ден јас и Рики да пиеме, и да ги слушаме неговите песни, јас ќе ги знам 80 проценти, затоа што сум седел в студентски, затоа што сум се дружел со секакви дечки и сум ја слушал нивната музика, додека една работа ми била побитна, другарувањето и убаво искористените моменти, и покрај тоа што често пати знаевме да продебатираме, значи да продебатираме човечки, а не со некои ниски фрази во стилот-Остај го глеш напатен е. Но не случајно ја слушале и тие мојата музика кога ќе им прекипеше нивната, па тоа ти иди како круг во кој секој од секого учи по нешто. Од друга страна обратно, ако седнеме повторно да пиеме, а да слушаме моја музика, кој црн процент ќе му биде познат нему? Така да мојата критика не се базира на неслушнато и од памет треснато, затоа што така ми се присакало мене

Од друга страна ако размислиме Лешо е геније, Белешките на Лајла Грејс најпродавана книга, Три метри над небо и твалјат омилени филмови.....и не е така чудно многу лесно да поминуваат тука САРС, МАРС, дубиоза и друга некуртоазична маса на самопрогласени феномени.
Културна ,,револуција" трга од внатре па пошироко. Не може некој да те присили и смени. Од друга страна секој нека слуша шо сака, негово право, како што секој има право да кажи шо мисли, пошто Кривичниот Законик на МК сеуште не опфатил инкриминација за мисли кои не значат убиство на конкретно лице, тешка телесна повреда на конкретно лице и така натака.